Bureaustoel Kussen

bureaustoel kussen

Wilt u ergonomisch goed zitten achter uw bureau? Of zoekt u een effectieve oplossing voor rugklachten of andere zitproblemen? Een ergonomisch bureaustoel kussen kan de oplossing bieden wanneer uw bureaustoel u geen optimale ondersteuning geeft. Bijvoorbeeld wanneer u de rugleuning van de bureaustoel niet of niet genoeg kan verstellen.

Een volledig ARBO goedgekeurde bureaustoel of een aangepaste bureaustoel zijn ook een mogelijkheden. Maar vaak is dit een flinke investering en daarnaast zijn niet alle eigenschappen van verschillende kussens in deze stoelen te verkrijgen.

In het onderstaande overzicht vindt u de verschillende kussens om uw bureaustoel aan te passen voor een gezonde en comfortabele zit.

Rugkussen

Het meest voorkomende bureaustoel kussen is een rugkussen. Er zijn verschillen qua vorm, materiaal en afmetingen. Door een goede afweging te maken van de benodigde eigenschappen in uw situatie, creëert u de beste bureaustoel voor uw rug. Voornamelijk een lendensteun is erg belangrijk voor een goede zithouding. Volgens onderzoek voorkomt het lage rugklachten door te zorgen voor meer natuurlijke lordose. Lordose is de natuurlijke holle kromming in de onderrug. Wanneer u voorovergebogen zit, wordt deze kromming vlak of bol. Waardoor er meer spanning ontstaat op de ruggenwervels en spieren. Onderstaand ziet u de 4 meest gebruikte rugkussens.

 1. Lordose Rugkussen Orthocor
  Waardering:
  89%
  Speciale prijs € 27,95 Normale prijs € 40,00
  Een preventief en therapeutisch lordose rugkussen voor mensen die vaak langdurig zitten. Gemaakt van drukverlagend traagschuim (memory foam), voor de beste ondersteuning en vorming naar uw rug. Zeer geschikt voor gebruik in de auto of andere stoel, wanneer de stoel al zijdelings ondersteunt maar niet achter in de holte van uw rug. Indien u ook zijdelingse ondersteuning wenst, dan is het orthopedisch rugkussen beter geschikt.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

  Lees verder
 2. Tempur Lendenkussen
  Waardering:
  73%
  Speciale prijs € 106,99 Normale prijs € 129,00
  Tempur Lendenkussen Lees verder

Wigkussen

Een wigkussen is gemaakt om licht helling te creëren op de zitting van de bureaustoel. Door deze helling ontstaat er een kanteling van bekken. Het lichaam corrigeert dit, waardoor u met een rechte rug gaat zitten. Deze rechte ergonomische houding in de bureaustoel voorkomt rugklachten, nekklachten en schouderklachten.

Ook kan een wigkussen een handig hulpmiddel zijn, wanneer u opzoek bent naar een extra hoge of verhoogde bureaustoel. Een wigkussen verhoogt gemiddeld 5 tot 8 cm.

 1. Wigkussen Traagschuim
  Waardering:
  80%
  Speciale prijs € 37,95 Normale prijs € 42,00
  Het wigkussen traagschuim heeft drie unieke eigenschappen:
  1. Correctie van uw bekken en rug, voor een ergonomische zithouding
  2. Traagschuim voor het beste zitcomfort
  3. Zadelzit vorm zodat u niet van het kussen schuift
  Een goede houding vermindert spanning in uw nek, schouders en rug. Daarom is dit kussen zeer geschikt om rugklachten te voorkomen en behandelen. De hoes is afneembaar en wasmachinebestendig.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

  Lees verder
 2. Wigkussen Orthocor
  Waardering:
  96%
  Speciale prijs € 27,95 Normale prijs € 35,00
  Het wigkussen Orthocor zorgt voor een ergonomische correcte zithouding. Door het kussen kantelt het bekken in de juiste positie, waardoor de ruggengraat in een natuurlijke houding blijft staan, ter vermindering van pijn in de onderrug en de benen.
  Het kussen heeft ook een unieke ergonomische zadelzit vorm, zodat u beter gepositioneerd blijft. Geschikt voor verschillende stoelen zoals een bureaustoel of eetkamerstoel.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

  Lees verder

Dynamisch zitten

Een van de belangrijkste tips maar ook een van de moeilijkste om op te volgen is: frequente pauzes en verandering van uw zitpositie. Dynamisch zitten, ook wel actief zitten genoemd, kan hiervoor een oplossing zijn. Deze manier van zitten gaat uit van kleine bewegingen tijdens het zitten. Spieren blijven hierdoor niet te lang in dezelfde positie aangespannen. Voornamelijk om lage rugklachten door spierspanning te voorkomen is het erg effectief.

 1. TOGU Balkussen Dynair Senso 36cm
  Waardering:
  98%
  Speciale prijs € 39,95 Normale prijs € 45,00
  Het TOGU Balkussen Dynair Senso is een dynamisch luchtgevuld kussen dat voor een actieve manier van zitten zorgt. Lees verder
  Niet op voorraad
 2. Wiebelkussen Balkussen Balanskussen
  Waardering:
  95%
  Slechts € 21,95 Normale prijs € 24,95
  Dit wiebelkussen bevordert ontspannen en dynamisch zitten, voor een optimale houdingspositie bij rugklachten. Ook voor beweeglijke mensen of kinderen met ADHD is het balanskussen een uitkomst.
  Actie: nu met 1 gratis pompje.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

  Lees verder

Comfort

Een slecht zitcomfort is vaak te wijten aan een te harde en/of een warme zitting. Dit is op te lossen door een:

Bureaustoel gelkussen

Een gelkussen geeft zowel verkoeling als drukverlichting. Daarom is het heel geschikt om het comfort van de zitting van een bureaustoel te verhogen.

 1. Traagschuim rolstoelkussen
  Waardering:
  91%
  Speciale prijs € 79,95 Normale prijs € 99,95
  Traagschuim rolstoelkussen met gel toplaag en incontinentiehoes. Traagschuim heeft als unieke eigenschap dat het zorgt voor drukverlaging door een verbeterde drukverdeling.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

  Lees verder
 2. Schuimrubber kussen met vloeibare gel
  Waardering:
  85%
  Speciale prijs € 99,00 Normale prijs € 137,95
  Schuimrubberen kussen met vloeibare gel ter preventie van een doorligwond in zittende positie.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

  Lees verder

Zachte bureaustoel

Pijn aan het zitvlak, zoals bilpijn tijdens het zitten, is op te lossen met een zacht kussen op de bureaustoel. Let wel op dat wat zacht aanvoelt niet altijd de beste drukverdeling geeft. Wanneer een kussen te zacht is, dan zakt u er doorheen en zit u als nog op de harde ondergrond.

 1. Traagfoam zitkussen
  Waardering:
  93%
  Speciale prijs € 89,95 Normale prijs € 100,00
  Drukverlagend traagschuim zitkussen , wordt geleverd met twee hoezen en is voorzien van een voorvorming voor een stabiele zithouding. Te gebruiken als comfortkussen maar ook is het traagfoam zitkussen inzetbaar ter preventie en de behandeling van decubitus.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

  Lees verder

Ook hoeft het kussen niet zacht te zijn om een specifieke klacht op te lossen. Wanneer u bijvoorbeeld pijn aan het staartbeen hebt, kan een kussen met uitsparing gerichter de pijn verminderen.

 1. Zitring Donut Kussen
  Waardering:
  89%
  Speciale prijs € 29,95 Normale prijs € 34,95
  Voorgevormd Zitring donut kussen van Orthocor gemaakt van comfort schuim, met een opening in het midden die de druk verlicht op het zitvlak door gewicht gelijkmatig te verdelen. Geschikt om te gebruiken na een operatie, na een bevalling, bij decubitus of aambeien.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

  Lees verder

Conclusie

Het meest voorname is regelmatig bewegen en pauze nemen wanneer u veel op een bureaustoel zit. Maar een goede zitpositie en zithouding kan ook lichamelijke klachten voorkomen en verminderen. Een ergonomische bureaustoel is dus belangrijk. Een bureaustoel kussen helpt u om uw houding en positie te verbeteren. Maar ook om het comfort te verhogen is een kussen zeer geschikt.

Naast een goed kussen hebben wij nog meer tips tegen bureaustoel rugklachten op een rij gezet. U kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen voor advies.