Hoofdkussen Zijslaper

Bent u als zijslaper opzoek naar een hoofdkussen ?

In deze categorie staan de hoofdkussens die geschikt voor een goede ondersteuning als zijslaper. Zijslapers krijgen een groot deel van de druk op hun schouders. Wanneer u een goed kussen hebt, dat ook uw nek en hoofd ondersteunt, wordt de druk op uw schouders minder en kunnen ook de spieren in de nek, rug en schouder meer ontspannen.
Stijfheid in de nek wordt namelijk veelal veroorzaakt door gespannen spieren. Door de spieren te ontspannen, kan dus nekpijn, rugklachten en zelfs hoofdpijn worden voorkomen of verminderd.

Positionering van een zijslaper

zijslaper ondersteuning met hoofdkussen Op de afbeelding ziet een goede slaapondersteuning ten opzichte van een verkeerd slaapondersteuning. Door de wervelkolom in een rechte horizontale lijn te laten rusten, komt er minder spanning op de spieren en gewrichten. In deze afbeelding zie u ook dat een hoofdkussen met neksteun hiervoor goed geschikt is. De neksteun vult de ruimte onder de nek op waardoor de wervelkolom recht blijf.

Aanvullende positioneringskussens

Er zijn ook nog andere kussens die een zijslaper helpen om een goede slaaphouding aan te nemen. Zo is er een zijslaper kussen om tussen de benen te plaatsen. Hierdoor blijft het bovenste been parallel lopen aan het onderste been. Dit voorkomt heup-, knie- en rugpijn.
Ook kan een body pillow een handig hulpmiddel zijn, om een volledige ondersteuning aan het lichaam te geven. Vanaf het hoofd tot en met de benen is dit een fijn en gezond slaapmaatje voor zijslapers.

Hoofdkussen Zijslaper Kopen & Advies bij Orthocor

Wilt u een hoofdkussen kopen dat een goede ondersteuning geeft. Zorg dan dat u alle factoren tijdens het slapen in acht neemt. Zoals uw positie, in dit geval een zijslaper. Lichaamskenmerken zoals lengte van de nek, schouderbreedte, halsomtrek, hoofdomtrek. Daarnaast is ook de stevigheid van de matras van belang, bijvoorbeeld bij een zacht matras heeft u een minder hoog kussen nodig.
Heeft u nog vragen en/of opmerkingen dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Onze adviseurs helpen u met plezier bij de aankoop van uw hoofdkussen.

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Celliant FysioFit Hoofdkussen
  Waardering:
  87% of 100
  Speciale prijs € 79,95 Normale prijs € 90,00
  De hoofdkussen sensatie van het Jaar! Het Celliant FysioFit Hoofdkussen vitaliseert uw lichaam tijdens de slaap. Het traagschuim ergonomisch gevormde hoofdkussen met de unieke energie opladende CELLIANT hoes, biedt een uitstekende gebalanceerde ondersteuning en comfortabele slaap. Helpt tegen vermoeidheid, stress, spier-, zenuw- en nekpijn.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

 2. Ergonomisch hoofdkussen Symbio®
  Waardering:
  67% of 100
  Speciale prijs € 79,00 Normale prijs € 85,00
  Ergonomisch hoofdkussen Symbio® Ergonomic. Voor wie de hoogste eisen stelt aan ergonomie en comfort.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

 3. Ergonomisch Traagschuim Hoofdkussen
  Waardering:
  84% of 100
  Speciale prijs € 54,95 Normale prijs € 69,00
  Ergonomisch Traagschuim Hoofdkussen, dit kussen heeft een speciale uitsparing en nekrol voor een optimale combinatie van comfort en ondersteuning.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

 4. Orthopedisch traagschuim hoofdkussen
  Waardering:
  90% of 100
  Speciale prijs € 49,95 Normale prijs € 57,95

  Comfortabel orthopedisch hoofdkussen met de beste werking.

  Dit orthopedisch traagschuim hoofdkussen is gemaakt van zeer hoogwaardig en comfortabel traagschuim. Het vormt zich exact naar de contouren van uw lichaam en ontlast drukpunten.

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren