Lichttherapie

Lichttherapie in wintertijd

Het is nu wintertijd. Dat betekent kortere en koudere dagen. U voelt u een stuk minder fit doordat u minder naar buiten gaat, minder beweegt en minder zonlicht tot u krijgt.

Door het gebruik van extra licht in de donkere maanden voelt u zich meteen beter. Lichttherapie is een bewezen techniek en zeer effectief in het wegnemen van winterblues en andere seizoen gerelateerde problemen.

Waarom zou u zich lusteloos voelen als u met een lichttherapielamp u weer beter kunt voelen. Met 30 minuten licht in de ochtend kunt u meer genieten van het leven.

Lichttherapie gedurende het gehele jaar

U kunt lichttherapie ook gebruiken om uw slaap te verbeteren, voor een energie-boost, of de negatieve effecten van een ploegendienst tegen te gaan. Daarnaast ook om een jetlag te voorkomen of een prestatiemoment te plannen.

De meeste mensen voelen zich 's zomers, als de zon langer en feller schijnt, actiever en fitter dan anders. Zon- en daglicht geven ons energie. Bovendien blijkt lichttherapie ook effectief bij ‘gewone’ depressie. Een lichttherapielamp kan dus worden ingezet als behandeling bij winterdepressie en ‘gewone’ depressie. Daarnaast kan het heilzaam zijn bij slaapklachten en het bestrijden van een jetlag.

Mensen met een winterdepressie of winterblues krijgen steeds vaker een vergoeding van de ziektekostenverzekeraars, voor lichttherapie zoals een lichttherapielamp bij thuisgebruik. Lichttherapie is bij de meeste mensen met winterdepressie en winterblues effectief en is gemakkelijk te ondergaan.

Twee soorten lichttherapie:

1 Chronobiologische lichttherapie

K lachten zijn vaak winterdepressie, winterdip, bepaalde slaapproblemen, jetlag en burnout. De toepassing van lichttherapie door middel van een kleine handzame lichttherapielamp, die gebruikt maakt van speciale LEDs, kan de de behandelduur sterk verkorten.

2 Cosmetische lichttherapie / huidaandoeningen

Licht kan de huid op een positieve en negatieve wijze beïnvloeden. Bij klachten zoals psoriasis, eczeem, acne en zelfs koortslip is wetenschappelijk aangetoond dat met specifiek licht deze huidproblemen kunnen worden behandeld. Lichttherapie wordt ook veel gebruikt om de verschijnselen van de ouderwordende huid als rimpels, fijne lijntjes en couperose te verminderen. Door de unieke handzame en koordloze lichttherapielampen is de behandeling hiervan nog eenvoudiger geworden.

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Infraroodlamp
  Speciale prijs € 36,95 Normale prijs € 40,00
  Deze infraroodlamp van 100 watt, is erg geschikt bij stijve spieren, reumatische klachten, verkoudheid, bij keel-, neus- en ooraandoeningen en bij schoonheidsverzorging.
 2. Infrarood Warmtestraler
  Speciale prijs € 84,95 Normale prijs € 100,00
  Met behulp van het infraroodlicht van deze infrarood straler worden genezingsprocessen in het lichaam gestimuleerd en doelgericht ondersteund.
 3. Daylight Energy lichttherapielamp
  Speciale prijs € 94,95 Normale prijs € 120,00
  Daylight Energy lichttherapielamp, lichttherapie ter bestrijding van de volgende symptomen, zoals winterblues, winterdepressie, vermoeidheid.
 4. Lichttherapielamp
  Speciale prijs € 129,95 Normale prijs € 150,00
  De lichttherapielamp geeft een natuurlijk licht af, waardoor de winterdepressie minder wordt en maakt de donkere maanden weer lichter.

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren