keurmerkusp

Wigkussen

Wanneer gebruikt u een wigkussen? Weet u welk wigkussen het beste is voor u? De verschillende materialen, vormen en hellingshoeken roepen vaak vraagtekens op. Met dit korte artikel geven wij u informatie voor het kopen van een wigkussen. Orthocor Wigkussen

Wigkussen Orthocor

Adviesprijs: € 30,00

Orthocor prijs: € 24,95

Het wigkussen Orthocor zorgt voor een ergonomische correcte zithouding. Meer info

Wat is een wigkussen?

We beginnen bij de term wigkussen. Het wigkussen dankt zijn naam aan de driehoeksvorm van het kussen. Het kussen wordt vaak gebruikt in stoelen waarvan de hardheid is in te schalen van gemiddeld tot hard, zoals kantoorstoelen, autostoelen en eetkamerstoelen.
Een wigkussen is compact en lichtgewicht zodat u het makkelijk overal mee naar toe kan nemen.

Hoe werkt een wigkussen?

De helling van de wig stimuleert een juiste houding bij het zitten. Door de helling ontstaat een bekkenkanteling waardoor u uw normale lumbale lordose behoud tijdens het zitten. Oftewel het wigkussen helpt u een goede natuurlijke houding aan te nemen zodat u met een rechte rug zit. Daarnaast zorgt het kussen er ook voor dat de heupen zich te allen tijde boven de knieën bevinden, waardoor de druk op uw onderrug wordt verlicht.
De hellingshoek kan variëren. Hoe groter de hoek hoe meer "actief" u zit. Dit betekend dat u meer uw rugspieren zal gebruiken waardoor deze spieren sterker worden terwijl u zit.

wigkussen zitkussen

Voor in de auto

Het wigkussen wordt vaak gebruikt in de auto. Voor lange autoritten kan het kussen u een goede ondersteuning geven, waardoor u minder last krijgt van uw rug en fit op uw bestemming aankomt. Let bij het kiezen voor een wigkussen in de auto op de hoogte van het kussen. Vaak zorgt een wigkussen hoger dan 10cm ervoor dat u met uw hoofd tegen het dak van de auto komt.

Met of zonder uitsparing

Er zijn ook wigkussens met een uitsparing. Vaak wordt dit kussen gebruikt als stuitkussen voor mensen met last van hun stuitje. Het kan ook gebruikt worden in combinatie met een bureaustoel waarvan de rugleuning niet direct op het zitvlak aansluit, zodat het kussen toch goed geplaatst kan worden.

Materiaal

De meeste wigkussens worden van koudschuim of PU schuim gemaakt. Dit geeft voor de meeste mensen een goed comfort. Hebt u een gevoelig zitvlak of wilt u meer comfort dan zijn er ook wigkussens met traagschuim. Traagschuim vormt zich door uw lichaamswarmte exact naar uw lichaam, zodat er een optimale drukverlichting ontstaat.

Op zoek naar zitkussens?

Wilt u naast het wigkussen andere zitkussen alternatieven zien. Bekijk dan onze zitkussens catalogus, waar u voor elke situatie het beste kussen vindt. Van het verhogen van zitcomfort tot aan een goede ondersteuning.