• Home
 • Wigkussen informatie maak de beste keuze - wigkussen kopen.

Wigkussen

Wanneer gebruikt u een wigkussen? Weet u welk wigkussen het beste is voor u? De verschillende materialen, vormen en hellingshoeken roepen vaak vraagtekens op. Met dit korte artikel geven wij u informatie voor het kopen van een wigkussen.

Wigkussens

 1. Wigkussen Orthocor
  Wigkussen Orthocor
  Waardering:
  96%
  Het wigkussen Orthocor zorgt voor een ergonomische correcte zithouding. Door het kussen kantelt het bekken in de juiste positie, waardoor de ruggengraat in een natuurlijke houding blijft staan, ter vermindering van pijn in de onderrug en de benen.
  Het kussen heeft ook een unieke ergonomische zadelzit vorm, zodat u beter gepositioneerd blijft. Geschikt voor verschillende stoelen zoals een bureaustoel of eetkamerstoel.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis


  Speciale prijs € 24,95 Normale prijs € 35,00
 2. Wigkussen Auto
  Wigkussen Auto
  Waardering:
  87%
  Wigkussen Auto - het hulpmiddel om gezond te zitten en ontspannen auto te rijden. Door de speciale vorm is het kussen voor nagenoeg elke autostoel geschikt. En is eenvoudig naar eigen wens in de juiste positie te leggen. Veel gemak en een goede reis!

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis


  Speciale prijs € 26,95 Normale prijs € 35,00

Wat is een wigkussen?

We beginnen bij de term wigkussen. Het dankt zijn naam aan de driehoeksvorm van het kussen. Het kussen wordt vaak gebruikt in stoelen waarvan de hardheid is in te schalen van gemiddeld tot hard, zoals kantoorstoelen, autostoelen en eetkamerstoelen.
Een wigkussen is compact en lichtgewicht zodat u het makkelijk overal mee naar toe kan nemen.

Hoe werkt een wigkussen?

De helling van de wig stimuleert een juiste houding bij het zitten. Door de helling ontstaat een bekkenkanteling waardoor u uw normale lumbale lordose behoud tijdens het zitten. Oftewel het wigkussen helpt u een goede natuurlijke houding aan te nemen zodat u met een rechte rug zit. Daarnaast zorgt het kussen er ook voor dat de heupen zich te allen tijde boven de knieën bevinden, waardoor de druk op uw onderrug wordt verlicht.
De hellingshoek kan variëren. Hoe groter de hoek hoe meer "actief" u zit. Dit betekend dat u meer uw rugspieren zal gebruiken waardoor deze spieren sterker worden terwijl u zit.

wigkussen zitkussen

Voor in de auto

Het wigkussen wordt vaak gebruikt in de auto. Voor lange autoritten kan het kussen u een goede ondersteuning geven, waardoor u minder last krijgt van uw rug en fit op uw bestemming aankomt. Let bij het kiezen voor een wigkussen in de auto op de hoogte van het kussen. Vaak zorgt een kussen hoger dan 10cm ervoor dat u met uw hoofd tegen het dak van de auto komt.

Met of zonder uitsparing

Er zijn ook wigkussens met een uitsparing. Vaak wordt dit kussen gebruikt als stuitkussen voor mensen met last van hun stuitje. Het kan ook gebruikt worden in combinatie met een bureaustoel waarvan de rugleuning niet direct op het zitvlak aansluit, zodat het kussen toch goed geplaatst kan worden.
 1. Stuitkussen wigkussen Orthocor Stuitkussen wigkussen Orthocor
  Stuitkussen wigkussen Orthocor
  Waardering:
  89%
  De speciale stuituitsparing in het Orthocor stuitkussen, zorgt voor drukverlichting op het zitvlak rond het gebied met het heiligbeen en stuitbeen. Het kussen heeft een unieke ergonomische zadelzit vorm. Zodat u beter gepositioneerd blijft. En een wigvorm, ter correctie van de houding van uw bekken en rug, voor een gezonde zithouding.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis


  Speciale prijs € 24,95 Normale prijs € 40,00

Wigkussen voor in bed

Zowel aan het voeteinde als het hoofdeinde kan een wigkussen voor verschillende oplossingen zorgen. Door het voeteinde omhoog te brengen, liggen de benen in een schuine hoek omhoog. Dit kan helpen om pijn in de onderrug te verminderen of veneuze aandoeningen te behandelen. Wanneer u de wig onder het hoofdeinde legt, komt u met uw rug en hoofd schuin omhoog te liggen. Deze positie helpt mensen bij refluxziekte of het verlichten van de borst- en voorhoofdsholte bij griep en verkoudheid. Daarnaast geeft het een comfortabele positie om te lezen of TV te kijken.
 1. Bed Rugkussen
  Bed Rugkussen
  Waardering:
  82%
  Het Bed Rugkussen is een comfortabele rugsteun voor in bed, dat ondersteuning biedt terwijl u zit of slaapt in bed. Kan zowel horizontaal als vertikaal worden gebruikt.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis


  Speciale prijs € 44,95 Normale prijs € 51,00
 2. Matraslifter Matrasverhoger
  Matraslifter Matrasverhoger
  Waardering:
  79%
  De matraslifter verhoogt het bestaande matras met 12,5 cm. Wat bij het voeteind bevorderlijk is tegen aandoeningen als spataderen, oedeem en lage rugpijn en algemene moeheid. Ook het hoofdeind kan op deze manier 12,5 cm worden verhoogd, om bijvoorbeeld makkelijker te drinken of tv te kijken.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis


  Speciale prijs € 39,95 Normale prijs € 45,00

Materiaal

De meeste wigkussens worden van koudschuim of PU schuim gemaakt. Dit geeft voor de meeste mensen een goed comfort. Hebt u een gevoelig zitvlak of wilt u meer comfort dan zijn er ook wigkussens met traagschuim. Traagschuim vormt zich door uw lichaamswarmte exact naar uw lichaam, zodat er een optimale drukverlichting ontstaat.

Op zoek naar zitkussens?

Wilt u naast het wigkussen andere zitkussen alternatieven zien. Bekijk dan onze zitkussens catalogus, waar u voor elke situatie het beste kussen vindt. Van het verhogen van zitcomfort tot aan een goede ondersteuning. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag om het juiste kussen te kiezen voor uw situatie.