keurmerkusp

Osgood-Schlatter

Osgood Schlatter klachten verlichten met een brace

De aandoening Osgood Schlatter is vernoemd naar de Amerikaanse chirurg Robert Osgood en de Zwitserse chirurg Carl Schlatter, welke in 1903 de aandoening voor het eerste beschreven. Het wordt ook wel de ziekte van Osgood-Schlatter genoemd, maar een moderner woord voor ziekte is langdurige aandoening of chronische irritatie. het betreft namelijk een verbeningsstoornis. Middels een brace kan aan Osgood Schlatter verlichting worden geven en pijnklachten verminderen.

Osgood Schlatter Oorzaken

Wanneer op de tuberositas tibiae (waar de kniepees aan het scheenbeen hecht) herhaaldelijke trekkrachten worden uitgeoefend kan Osgood Schlatter ontstaan. Osgood Schlatter is één van de meest voorkomende knieklachten bij sportende kinderen (meestal tussen 8 en16 jaar) die een groeispurt doormaken.Vooral kinderen die deelnemen aan sporten waarbij men moet rennen en springen hebben een verhoogd risico op deze aandoening. Omdat hierbij de kniepees met grotere kracht aan de uitstekende botknobbel trekt.

Osgood Schlatter Klachten

Pijnlijke symptomen worden vaak veroorzaakt door rennen, springen, knielen en andere sport-gerelateerde activiteiten. Het is mogelijk dat de aandoening zich in beide knieën voordoet. Men ervaart kniepijn en gevoeligheid op de tuberositas tibiae. Ook kan hier een zwelling ontstaan. Daarnaast kunnen er gespannen spieren aan de voorkant of achterkant van de dij zijn.

Kniebrace bij Osgood Schlatter

Om de trekkracht aan de peesaanhechting zoveel mogelijk te beperken en verlichten kan een kniebrace helpen. Zodat pijn en zwelling verminderen. Veelal worden deze braces patellabandje of patellabrace genoemd De braces in deze categorie worden al jaren met succes gebruikt bij Osgood Schlatter.

4 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
per pagina

Lijst  Rooster 

 1. patella bandage

  Patella Bandage

  1 review(s)
  De patella bandage oefent een lokale druk uit op de patellapees en houdt de knieschijf vast waardoor..

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende werkdag in huis

  Meer Informatie

  Adviesprijs: € 26,95

  Orthocor prijs: € 23,50

 2. push med patellabrace

  Push med Patellabrace

  10 review(s)
  De Push Med patellabrace biedt lokale druk op de kniepees en ondersteunt de patella. Gemaakt van huidvriendelijk en veerkrachtig materiaal. De zachte pelotte (kussentje) zorgt voor een juiste drukverdeling. Zeer geschikt bij ontlasting van Osgood Schlatter, ontsteking van de patellapees of overbelastingsletsel zoals een jumpers knee.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende werkdag in huis

  Meer Informatie

  Adviesprijs: € 38,50

  Orthocor prijs: € 32,94

 3. Patellabandje

  Push Sports Patellabandje

  6 review(s)
  Het Push Sports patellabandje is zeer geschikt voor overbelastingsklachten rond de knieschijf, zoals een runners knee en/of jumpers knee (springersknie).

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende werkdag in huis

  Meer Informatie

  Adviesprijs: € 25,00

  Orthocor prijs: € 18,95

 4. Bauerfeind Genutrain P3

  Bauerfeind Genutrain P3 Kniebrace

  Actie: Gratis verzending Bauerfeind Genutrain P3 kniebrace is voorzien van een speciaal gevormde visco-elastische pelotte voorzien van een geïntegreerd correctie-element. Werkt pijnverlichtend bij een foute positie van de knieschijf (lateralisatie van de patella) en patellofemoraal pijnsyndroom. Meer Informatie

  Adviesprijs: € 109,00

  Orthocor prijs: € 93,00

4 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
per pagina

Lijst  Rooster