Osgood-Schlatter

Osgood Schlatter klachten verlichten met een brace

De aandoening Osgood Schlatter is vernoemd naar de Amerikaanse chirurg Robert Osgood en de Zwitserse chirurg Carl Schlatter, welke in 1903 de aandoening voor het eerste beschreven. Het wordt ook wel de ziekte van Osgood-Schlatter genoemd, maar een moderner woord voor ziekte is langdurige aandoening of chronische irritatie. het betreft namelijk een verbeningsstoornis. Middels een brace kan aan Osgood Schlatter verlichting worden geven en pijnklachten verminderen.

Osgood Schlatter Oorzaken

Wanneer op de tuberositas tibiae (waar de kniepees aan het scheenbeen hecht) herhaaldelijke trekkrachten worden uitgeoefend kan Osgood Schlatter ontstaan. Osgood Schlatter is één van de meest voorkomende knieklachten bij sportende kinderen (meestal tussen 8 en16 jaar) die een groeispurt doormaken.Vooral kinderen die deelnemen aan sporten waarbij men moet rennen en springen hebben een verhoogd risico op deze aandoening. Omdat hierbij de kniepees met grotere kracht aan de uitstekende botknobbel trekt.

Osgood Schlatter Klachten

Pijnlijke symptomen worden vaak veroorzaakt door rennen, springen, knielen en andere sport-gerelateerde activiteiten. Het is mogelijk dat de aandoening zich in beide knieën voordoet. Men ervaart kniepijn en gevoeligheid op de tuberositas tibiae. Ook kan hier een zwelling ontstaan. Daarnaast kunnen er gespannen spieren aan de voorkant of achterkant van de dij zijn.

Kniebrace bij Osgood Schlatter

Om de trekkracht aan de peesaanhechting zoveel mogelijk te beperken en verlichten kan een kniebrace helpen. Zodat pijn en zwelling verminderen. Veelal worden deze braces patellabandje of patellabrace genoemd De braces in deze categorie worden al jaren met succes gebruikt bij Osgood Schlatter.

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Bauerfeind Genutrain P3 Kniebrace
  Speciale prijs € 93,00 Normale prijs € 109,00
  Actie: Gratis verzending Bauerfeind Genutrain P3 kniebrace is voorzien van een speciaal gevormde visco-elastische pelotte voorzien van een geïntegreerd correctie-element. Werkt pijnverlichtend bij een foute positie van de knieschijf (lateralisatie van de patella) en patellofemoraal pijnsyndroom.
 2. Push Sports Patellabandje
  Waardering:
  76% of 100
  € 22,95
  Het Push Sports patellabandje is zeer geschikt voor overbelastingsklachten rond de knieschijf, zoals een runners knee en/of jumpers knee (springersknie). Het patellabandje is verkrijgbaar in één maat (one size fits all) en is zowel links als rechts te gebruiken.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

 3. Push med Patellabrace
  Waardering:
  91% of 100
  € 32,95
  De Push Med patellabrace biedt lokale druk op de kniepees en ondersteunt de patella. Gemaakt van huidvriendelijk en veerkrachtig materiaal. De zachte pelotte (kussentje) zorgt voor een juiste drukverdeling. Zeer geschikt bij ontlasting van Osgood Schlatter, ontsteking van de patellapees of overbelastingsletsel zoals een jumpers knee.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

 4. Patella Bandage
  Waardering:
  87% of 100
  Speciale prijs € 23,50 Normale prijs € 26,95
  De patella bandage oefent een lokale druk uit op de patellapees en houdt de knieschijf vast waardoor..

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren