Gescheurde Kruisband

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. McDavid scharnier kniebrace 429X

  Speciale prijs € 109,95 Normale prijs € 120,00
  McDavid scharnier kniebrace 429X
  Waardering:
  78% of 100
  Speciale prijs € 109,95 Normale prijs € 120,00
  Waardering:
  78% of 100
  De McDavid scharnier kniebrace 429X bevat twee soepel werkende, polycentrische scharnieren en 4 gekruiste elastische banden. Deze zorgen voor een midden tot en met hoog niveau bescherming en ondersteuning.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

 2. McDavid Kniebrace kruisband

  Speciale prijs € 79,95 Normale prijs € 95,00
  McDavid Kniebrace kruisband
  Waardering:
  80% of 100
  Speciale prijs € 79,95 Normale prijs € 95,00
  Waardering:
  80% of 100
  De McDavid Kniebrace kruisband heeft een unieke hoefijzersteun met twee mediale en twee laterale baleinen. Daarnaast zorgen twee klittenbanden en vier elastische kruisbanden voor extra steun aan het gewricht.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

 3. Bauerfeind GenuTrain S Pro

  Speciale prijs € 154,00 Normale prijs € 199,00
  Bauerfeind GenuTrain S Pro
  Speciale prijs € 154,00 Normale prijs € 199,00
  Bauerfeind GenuTrain S Pro - Kniebrace met instelbare kniescharnieren voor zijdelingse stabilisatie en individuele aanpassing van de buig- en strekhoek van het been. Het geïntegreerde, elastische drukkussen (pelotte) omsluit de knieschijf ter bescherming en ondersteuning. Onder andere te gebruiken bij instabiliteit, de behandeling van een gescheurde voorste kruisband en meniscusblessures.
 4. Bauerfeind GenuTrain S Kniebrace
  Waardering:
  87% of 100
  € 129,00
  Waardering:
  87% of 100
  Actie: Gratis verzending Bauerfeind Genutrain S is een medische kniebandage met twee uitneembare stalen scharnieren, die pijn in de knie vermindert. Geschikt bij slijtage-en reuma klachten, gonartrose en verdraaiing van het kniegewricht.

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Stabiliteit en ondersteuning met een kruisband kniebrace

De knie heeft 2 kruisbanden, de voorste en achterste kruisband. De kruisbanden zorgen voor stabiliteit in de knie door het boven en onderbeen aan elkaar te verbinden. Indien deze verbinding scheurt kan een kniebrace stabiliteit geven.

Oorzaken Gescheurde Kruisband

De oorzaak ligt meestal in een plotselinge beweging waarbij de gebogen knie verdraait of overstrekking. Voorste kruisbandletsel is het meest voorkomend en treed vaak op bij sportactiviteiten zoals voetballen, basketballen en skiën. De voorste kruisband zorgt ervoor dat het onderbeen niet naar voren kan bewegen t.o.v. het bovenbeen.

Klachten

Het is moeilijk om specifieke klachten te definiëren, omdat vaak ook meniscus, banden en kraakbeenletsel worden gezien in combinatie met een gescheurde kruisband.
 • Tijdens het scheuren van de kruisband horen patiënten de kruisband vaak knappen. De knie vult zich direct met bloed en wordt daardoor dik. De pijn is vaak heftig en kan een aantal weken aanhouden.
 • De knie voelt instabiel aan en de patiënt heeft continu het gevoel door zijn knie te zakken, vooral bij het strekken en draaien. De voorste kruisband houdt de beweging van het onderbeen ten opzichte van het bovenbeen niet meer tegen. Dit kan de pijn en zwelling verergeren.
 • Daarnaast kan er een beperking zijn bij het strekken van de knie waardoor lopen en andere bewegingen zeer moeizaam gaan.
Een diagnose wordt gesteld oor de behandelend arts of therapeut en eventueel is een kijkoperatie noodzakelijk.

Gescheurde Kruisband Kniebrace

Zowel bij een operatieve of conservatieve benadeling van de gescheurde voorste kruisband kan een kniebrace, door ondersteuning en compressie, stabiliteit en rust aan de knie geven. De braces in deze categorie hebben wij zorgvuldig geselecteerd op basis van onze ervaring en door gebruik te maken van gerenommeerde merken, bent u verzekerd van de beste kwaliteit en werking.