keurmerkusp

Gescheurde Kruisband

Stabiliteit en ondersteuning met een kruisband kniebrace

De knie heeft 2 kruisbanden, de voorste en achterste kruisband. De kruisbanden zorgen voor stabiliteit in de knie door het boven en onderbeen aan elkaar te verbinden. Indien deze verbinding scheurt kan een kniebrace stabiliteit geven.

Oorzaken & Klachten Gescheurde Kruisband

De oorzaak ligt meestal in een plotselinge beweging waarbij de gebogen knie verdraait of overstrekking. Voorste kruisbandletsel is het meest voorkomend en treed vaak op bij sportactiviteiten zoals voetballen, basketballen en skiën. De voorste kruisband zorgt ervoor dat het onderbeen niet naar voren kan bewegen t.o.v. het bovenbeen.
Het is moeilijk om specifieke klachten te definiëren, omdat vaak ook meniscus, banden en kraakbeenletsel worden gezien in combinatie met een gescheurde kruisband. Meestal ontstaat direct na het afscheuren een dikke knie en voelt de knie pijnlijk en instabiel aan. Alsof men door de knie kan zakken. Een diagnose wordt gesteld oor de behandelend arts of therapeut en eventueel is een kijkoperatie noodzakelijk.

Gescheurde Kruisband Kniebrace

Zowel bij een operatieve of conservatieve benadeling van de gescheurde voorste kruisband kan een kniebrace, door ondersteuning en compressie, stabiliteit en rust aan de knie geven. De braces in deze categorie hebben wij zorgvuldig geselecteerd op basis van onze ervaring en door gebruik te maken van gerenommeerde merken, bent u verzekerd van de beste kwaliteit en werking.

4 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
per pagina

Lijst  Rooster 

 1. Bauerfeind GenuTrain S

  Bauerfeind GenuTrain S Kniebrace

  1 review(s)
  Actie: Gratis verzending Bauerfeind Genutrain S is een medische kniebandage met twee uitneembare stalen scharnieren, die pijn in de knie vermindert. Geschikt bij slijtage-en reuma klachten, gonartrose en verdraaiing van het kniegewricht. Meer Informatie

  Adviesprijs: € 155,00

  Orthocor prijs: € 134,50

 2. genutrain s pro

  Bauerfeind GenuTrain S Pro

  Bauerfeind GenuTrain S Pro - Kniebrace met instelbare kniescharnieren voor zijdelingse stabilisatie en individuele aanpassing van de buig- en strekhoek van het been. Het geïntegreerde, elastische drukkussen (pelotte) omsluit de knieschijf ter bescherming en ondersteuning. Onder andere te gebruiken bij instabiliteit, de behandeling van een gescheurde voorste kruisband en meniscusblessures. Meer Informatie

  Adviesprijs: € 199,00

  Orthocor prijs: € 154,00

 3. McDavid Kniebrace kruisband

  McDavid Kniebrace kruisband

  1 review(s)
  De McDavid Kniebrace kruisband heeft een unieke hoefijzersteun met twee mediale en twee laterale baleinen. Daarnaast zorgen twee klittenbanden en vier elastische kruisbanden voor extra steun aan het gewricht.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende werkdag in huis

  Meer Informatie

  Adviesprijs: € 95,00

  Orthocor prijs: € 79,95

 4. McDavid scharnier kniebrace 429X

  McDavid scharnier kniebrace 429X

  3 review(s)
  De McDavid scharnier kniebrace 429X bevat twee soepel werkende, polycentrische scharnieren en 4 gekruiste elastische banden. Deze zorgen voor een midden tot en met hoog niveau bescherming en ondersteuning.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende werkdag in huis

  Meer Informatie

  Adviesprijs: € 120,00

  Orthocor prijs: € 104,95

4 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
per pagina

Lijst  Rooster