Slijmbeursontsteking

De slijmbeurs zorgt ervoor dat de elleboog soepel kan bewegen en dient als kussen zodat niet alle druk op het bot komt. De ontsteking ontstaat aan de achterkant van elleboog. Een slijmbeursontsteking (de Latijnse benaming is bursitis) van de elleboog kan op twee manier ontstaat:
Acuut: door een harde klap of val. Of door langdurige en herhaaldelijk druk uit te oefenen op het topje van de elleboog. Meestal bij mensen die lang op hun elleboog leunen, bijvoorbeeld bij veel en lang lezen (derhalve ook wel de naam Studentenelleboog).
De slijmbeursontsteking van de elleboog uit zich door zwelling, roodheid, pijn en warmte van de punt van de elleboog.

Elleboogbrace ter behandeling van een slijmbeursontsteking

Een slijmbeursontsteking van de elleboog kan vanzelf herstellen. Ter behandeling is het belangrijk om de elleboog rust te geven. En druk op de elleboog te voorkomen of verminderen. Het gewricht kan worden ingetapet of men kan een brace aanbrengen. In deze categorie vindt u elleboogbrace bij een slijmbeursontsteking die ondersteunen het herstel kunnen versnellen.

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Elleboogbandage
  Speciale prijs € 19,95 Normale prijs € 25,00
  Een elleboogbandage ontworpen voor dagelijks comfort. Door een lichte druk en steun aan zwakke of overbelaste spieren te geven, is dit een optimale basisondersteuning bij pijn in de elleboog. Te gebruiken bij:
  Reuma / artrose
  Helpt zwelling en pijn bij slijmbeursontsteking verminderen
  Zwellingen (lichte kneuzing)
  Bloedcirculatieproblematiek
  Stijfheid na een blessure
  Preventief

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

 2. Bauerfeind EpiTrain Elleboogbandage
  Waardering:
  96% of 100
  Slechts € 61,50
  Actie: Gratis verzending Bauerfeind EpiTrain, Actieve elleboogbandage voor gerichte compressie rond de elleboog. Verlicht pijn en ontspant de spieren. De anatomische pasvorm en hoge rekbaarheid zorgen ervoor dat de elleboogbrace stevig zit. De Epitrain wordt momenteel gezien als de beste brace bij artrose.
 3. Elleboogbrace Push Med
  Slechts € 91,95
  Push med Elleboogbrace biedt een traploos instelbare extensiebeperking om overstrekken te voorkomen. De brace is mede dankzij een rits eenvoudig aan en uit te trekken.
 4. Elleboogbeschermer
  Speciale prijs € 20,95 Normale prijs € 25,00
  De Elleboogbeschermer geeft bescherming aan de elleboog tegen stoten, schaafwonden en schokken. Helpt ook de pijn te verzachten bij slijmbeursonsteking (bursititis) en helpt het genezingsproces te versnellen. Daarnaast is deze elleboogschermers ook geschikt om decubitus (doorligplekken) te voorkomen.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren