Liesbreukbanden

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Liesbreukband Pro Comfort

  Speciale prijs € 49,95 Normale prijs € 55,00
  Liesbreukband Pro Comfort
  Speciale prijs € 49,95 Normale prijs € 55,00
  De Liesbreukband Pro Comfort is een zeer comfortabele liesbreukband, gemaakt van zacht schuimstof en dunne gespen zodat deze goed en onopvallend onder een broek kan worden gedragen. Het is een universele maat en verkrijgbaar in zowel een enkelzijdige als dubbelzijdige uitvoering. Geschikt voor zowel dames als heren.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

 2. Liesbreukband

  Speciale prijs € 66,95 Normale prijs € 72,50
  Liesbreukband
  Waardering:
  82% of 100
  Speciale prijs € 66,95 Normale prijs € 72,50
  Waardering:
  82% of 100
  Actie: nu gratis verzending Liesbreukband, deze breukband is enkelzijdig of dubbelzijdig te gebruiken met comfortabele siliconen pelotte. Te gebruiken voor en na de operatie. Met een uniek gesp systeem, om de liesbreukband zowel links als rechts te dragen

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat is een Liesbreuk?

liesbreuk Een liesbreuk (hernia inguinalis) is een uitstulping van de buikholte in de lies. Deze kan aangeboren zijn en tijdens de kinderleeftijd zichtbaar worden of later ontstaan door een zwakke plek in de buikwand.

De uitstulping geeft aanleiding tot een voelbare en soms zichtbare bult. De uitstulping kan enkelzijdig en dubbelzijdig voorkomen. De bult ontstaat meestal bij drukverhogende momenten in de buik, zoals bij hoesten en persen om welke reden dan ook. In het begin verdwijnt de bult meestal vanzelf wanneer men gaat liggen. Soms blijft de bult altijd zichtbaar en een enkele keer kan de breuk zo beklemd raken dat een aanhoudende pijn ontstaat. In veel gevallen geeft de breuk alleen klachten wanneer men er op drukt.

Een liesbreuk verdwijnt nooit vanzelf en kan groter worden waardoor meer klachten kunnen ontstaan.
In veel van deze gevallen is een liesbreukband of een operatie aangewezen.

Liesbreuk bij Kinderen

Bij kinderen kan er ook een liesbreuk optreden welke soms gevuld is met vocht (waterzakbreuk). Liesbreuken komen vaker bij jongens dan bij meisjes voor, een waterbreuk uitsluitend bij jongens. Kinderen hebben over het algemeen geen last van de breuk. Soms echter kan het gepaard gaan met pijnklachten, misselijkheid en zelfs braken en dient u contact op te nemen met de huisarts. Ook bij kinderen verdwijnt een liesbreuk nooit vanzelf.

Liesbreuk oorzaken

Door uitrekking van de buikwand kan een liesbreuk ontstaan. Enkele factoren, of een combinatie daarvan, die deze uitrekking kunnen veroorzaken zijn:
 • toenemen van het lichaamsgewicht
 • zwaar tillen
 • Regelmatig veel en hard hoesten
 • problemen met de stoelgang waardoor men hard moet persen
Deze factoren zijn niet alleen de oorzaak, maar zorgen er ook voor dat de uitstulping van een liesbreuk verergert.

Een liesbreuk komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen. Omdat de liezen van een man kwetsbaarder zijn dan van een vrouw.

Werking van een liesbreukband

Een liesbreukband geeft ondersteuning en bescherming aan de liesbreuk. De bijbehorende ongemakken worden hierdoor verminderd.
In de band wordt een pelotte geplaatst. De pelotte is een speciaal gevormd kussentje dat de benodigde druk uitoefent op de breuk. Zodat de breuk niet naar buiten uitstulpt.

Liesbreukbanden te koop

Heeft u een liesbreuk en wilt u een liesbreukband kopen voor een goede ondersteuning? Dan kunt u in ons assortiment de beste liesbreukband vinden voor uw situatie. De liesbreukbanden zijn zowel voor heren en dames geschikt. Daarnaast zijn er banden voor een dubbelzijdige en enkelzijdige liesbreuk.
Ook de maatvoering is erg belangrijk. De confectie producten zijn uitgevoerd met instelbare banden. Die door middel van een gesp op maat worden gemaakt.

Behalve liesbreukbanden heeft Orthocor ook een andere soorten breukbanden, zoals een buikbreukband.