Sta op Stoelen

Wat is een sta op stoel 

Een Sta op Stoel is een hulpmiddel bij het opstaan en gaan zitten. Een sta op stoel zorgt ervoor dat u zelfstandig deze twee bewegingen kan uitvoeren.
Een sta op stoel biedt u praktische hulp bij het opstaan en gaan zitten, door uw beweging te volgen en u te ondersteunen. Deze speciale stoelen zijn namelijk voorzien van een mechanisme dat ervoor zorgt dat de stoel omhoog kan komen en kantelen.

Lichamelijke veranderingen zoals gewrichtspijn of afnemende spierkracht maken vaak dat een stoel die eerder nog voldeed nu geen zitcomfort meer kan bieden.

Mogelijkheden en eigenschappen van een sta op stoel 

De keuze voor een fauteuil is uiterst belangrijk. Het gaat uiteindelijk om uw persoonlijke zitcomfort. Op deze pagina vindt u ons assortiment sta op stoelen en relaxfauteuils met elk hun eigen eigenschappen en mogelijkheden.

Veel sta-op-stoelen hebben meer functies en mogelijkheden dan alleen het gemakkelijk op kunnen staan. Het mechanisme, dat aangedreven wordt door een motor, kan namelijk ook de volgende mogelijkheden bieden:

 • rugverstelling en kantelstand waardoor u relaxed achterover kunt zitten of liggen en de rugleuning in een stand kunt zetten waardoor uw rug minder wordt belast tijdens het zitten.
 • verstelling van het voetenbankje om optimaal comfortabel te kunnen zitten.ergonomisch gevormde stoel; dit zorgt voor optimaal zitcomfort en een gezonde houding.

Op maat

U kunt ook kiezen voor een sta op stoel die speciaal voor u op maat is gemaakt. Iedereen heeft namelijk een ander postuur, zithouding en wensen. Door te kiezen voor een fauteuil op maat weet u zeker dat u van alle gemakken bent voorzien. Het nadeel van een op maat gemaakte stoel is, dat deze meestal een stuk duurder is.

Bediening  

Normaliter hebben deze fauteuils een losse afstandsbediening of een afstandsbediening die op een gemakkelijke plaats in de stoel is ingebouwd, om van alle functies gebruik te kunnen maken. 

Het is erg belangrijk om tijdens het zitten regelmatig van houding te veranderen. Daarom zijn al onze sta op stoelen elektrisch in verschillende posities te verstellen.

Kosten en vergoeding 

De prijzen van sta-op-stoelen kunnen heel erg verschillen en zijn onder meer afhankelijk van leverancier en merk, gebruikte materialen en mogelijkheden en functies.
Vroeger betaalde de zorgverzekering Sta op Stoelen vaak zonder problemen maar vandaag de dag is dat niet meer zo. Een sta-op-stoel valt niet onder de vergoeding wanneer u deze nodig heeft of handig vindt om gemakkelijker uit uw stoel op te kunnen staan. Er bestaan nog wel mogelijkheden tot vergoeding wanneer u een sta op stoel dient aan te schaffen als aangepaste stoel bij specifieke functiebeperkingen.

Daarom bieden wij u sta op stoelen die betaalbaar zijn. Zit u nog wel goed maar gaat het opstaan moeilijk? Kijk dan eens naar de sta op hulp up easy. Hiermee maakt u van uw huidige stoel betaalbaar, snel en eenvoudig een sta op stoel. Uw ideale sta op stoel voor de beste prijs kopen bij Orthocor.nl!

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Sta Op Stoel Zwolle
  Speciale prijs € 829,00 Normale prijs € 1.000,00
  Sta Op Stoel Zwolle, biedt u de helpende hand bij het opstaan. De sta op stoel Zwolle is van topkwaliteit, Italiaans design en geeft een ongekend comfort.
 2. Zittingverhoger
  Waardering:
  96% of 100
  Speciale prijs € 36,95 Normale prijs € 50,00
  De zittingverhoger wordt gebruikt om het zitgedeelte van een stoel of bank te verhogen, wanneer normaal meubilair te laag is. Opstaan kost zo minder moeite. Het stoelverhoger kussen wordt onder het bestaande kussen van de stoel geplaatst om de hoogte met 10 of 13 cm te verhogen.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

 3. Sta op Hulp met tafeltje
  Waardering:
  95% of 100
  Speciale prijs € 229,95 Normale prijs € 260,00
  Handgreep met draaibaar tafeltje, om gemakkelijk tot staan of zit te komen in uw favoriete stoel of bank. In hoogte en lengte verstelbaar.
 4. Avalon sta op stoel
  Waardering:
  80% of 100
  Speciale prijs € 999,00 Normale prijs € 1.195,00
  De comfortabele Avalon sta op stoel onderscheidt zich in zijn eenvoud en degelijkheid. 3 jaar vlekken- en constructie garantie. Comfortabele sta op stoel die zorgt dat opstaan en gaan zitten zelfstandig en zonder veel kracht mogelijk is.
 5. Elektrische Sta-op hulp
  Speciale prijs € 289,00 Normale prijs € 376,00
  De elektrische sta- op hulp is een uitstekende, handige, mobiele oplossing voor personen die niet of moeilijk uit de stoel kunnen opstaan.
 6. Sta op hulp
  Waardering:
  80% of 100
  Speciale prijs € 159,00 Normale prijs € 200,00
  De universele sta op hulp is een draagbaar lichtgewicht kussen dat van elke stoel een sta op stoel maakt. Zowel bij het opstaan als gaan zitten geeft het hulpmiddel ondersteuning.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren