Rugkussens

Een goed rugkussen geeft ondersteuning voor een ergonomische zithouding

Een groot deel van onze tijd brengen wij zittend door. Thuis, op kantoor of in de auto. Het is niet altijd even makkelijk om een comfortabele zithouding te vinden en gewone stoelen ondersteunen de rug vaak niet voldoende zodat er spanning en irritatie ontstaan. Rugkussens dienen ter preventie en behandeling van rugklachten, door te zorgen voor een anatomisch juiste zithouding. Een goed rugkussen voorkomt en vermindert nek- en rugklachten.

10 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Bed Rugkussen
  Waardering:
  82% of 100
  Speciale prijs € 49,95 Normale prijs € 76,95
  Het Bed Rugkussen is een comfortabele rugsteun, dat ondersteuning biedt terwijl u zit of slaapt in bed. Het bed kussen is geschikt om zowel horizontaal als verticaal te gebruiken.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

 2. Wiebelkussen Balkussen Balanskussen
  Waardering:
  95% of 100
  Slechts € 21,95
  Dit wiebelkussen bevordert ontspannen en dynamisch zitten, voor een optimale houdingspositie bij rugklachten. Ook voor beweeglijke mensen of kinderen met ADHD is het balanskussen een uitkomst.
  Actie: nu met 1 gratis pompje.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

 3. Elektrisch warmtekussen
  € 47,95
  Elektrisch warmtekussen gemaakt van zacht microvezel-fleece. Hierdoor is het super zacht en soepel. Het kussen heeft 3 temperatuurstanden en verwarmingsdraadbeveiligingssysteem met automatische uitschakeling na ca. 90 minuten. Daarnaast is het machinewasbaar.
 4. Body Pillow
  Waardering:
  91% of 100
  Speciale prijs € 74,95 Normale prijs € 90,00
  Het Body pillow is een lichaamskussen van visco-elastisch traagschuim, ontworpen om uw gehele lichaam comfortabel te ondersteunen. Het kussen wordt veel gebruikt:
  • Tijdens en na de zwangerschap (ook als voedingskussen)
  • Tegen rugpijn, heuppijn, schouderpijn en kniepijn
  • Om Comfortabel te zitten in bed of bank
  • Als positioneringskussen

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

 5. Tempur Lendenkussen
  Waardering:
  73% of 100
  Speciale prijs € 106,99 Normale prijs € 129,00
  Tempur Lendenkussen
 6. Orthopedisch Rugkussen
  Waardering:
  90% of 100
  Speciale prijs € 27,95 Normale prijs € 34,95
  Orthopedisch Rugkussen of Lendenkussen, gemaakt van hoogwaardig visco-elastisch traagschuim (memory foam) voor de beste ondersteuning en vorming naar uw rug. Multifunctioneel toepasbaar in de bank en op een stoel (thuis, op kantoor of in de auto).

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

 7. Batwing kussen
  Waardering:
  87% of 100
  Speciale prijs € 39,95 Normale prijs € 50,00
  Het Batwing kussen geeft uitstekende stabiliteit en comfort. Speciaal gevormd met drie lagen wat de ideale rugondersteuning biedt.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

 8. Lumbaalrol Lendenrol
  Waardering:
  67% of 100
  Speciale prijs € 25,95 Normale prijs € 32,00
  Een lendenrol voor iedere stoel, ter verbetering van uw zithouding. Ter preventie en behandeling van lage rugklachten. De lumbaalrol is makkelijk mee te nemen. Inclusief velourshoes en bevestigingsband.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

 9. Hoes Body Pillow
  Speciale prijs € 24,95 Normale prijs € 30,00
  Hoes (Sloop) voor het Body Pillow

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

 10. Lordose Rugkussen Orthocor
  Waardering:
  89% of 100
  Speciale prijs € 27,95 Normale prijs € 40,00
  Een preventief en therapeutisch lordose rugkussen voor mensen die vaak langdurig zitten. Gemaakt van drukverlagend traagschuim (memory foam), voor de beste ondersteuning en vorming naar uw rug. Zeer geschikt voor gebruik in de auto of andere stoel, wanneer de stoel al zijdelings ondersteunt maar niet achter in de holte van uw rug. Indien u ook zijdelingse ondersteuning wenst, dan is het orthopedisch rugkussen beter geschikt.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

10 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Soorten

rugkussen gebruik in een stoel Er zijn verschillende soorten rugkussens, het is daarom belangrijk om vooraf zo goed mogelijk te bepalen welk kussen het beste past in uw situatie. Onderstaand geven wij aan welk kussen in welke situatie wordt gebruikt. Daarnaast is ook het materiaal van belang, de meest gebruikte materialen zijn koudschuim, traagschuim en luchtgevulde kussens.

Autostoel

Autostoelkussens worden meestal gebruikt wanneer de stoel geen of niet voldoende steun in de lenden geeft. Hierdoor ontstaat een voorovergebogen zithouding, wat resulteert in een bolle onderrug. Een zogenaamde kyfose zorgt voor meer spanning op de spieren en tussenwervels. Waardoor rugklachten kunnen ontstaan. Een goed lumbaal kussen kan dit helpen voorkomen en zorgt voor een ergonomische zithouding.

Bureaustoel

Vaak worden de rugklachten in een bureaustoel veroorzaakt door eenzelfde verkeerde zithouding als in een autostoel. Alleen een bureaustoel heeft vaak geen zijdelingse ondersteuning die een autostoel wel heeft. Daarom is een kussen, dat niet alleen de lorde (holling) van de rug ondersteunt, maar ook de zijkanten van de rug het meest gebruikt in een bureaustoel.

Bed

Een rugsteun voor in bed is belangrijk wanneer u een goede zithouding wilt tijdens het TV kijken of het lezen van een boek.

Bank

Een bank geeft doorgaans niet de meeste gezonde ondersteuning. Te zachte, gladde of niet ergonomisch gevormde kussens kunnen hiervan de oorzaak zijn. Dit resulteert in scheve houding of onderuitzakken en een bolle rug. Deze zithoudingen kunnen voor spanning zorgen op de spieren, pezen en ruggenwervels. Door een ergonomisch rugkussen in de bank te gebruiken, dat een goede zithouding stimuleert, zijn rugklachten te verminderen of te voorkomen.

Behalve de verschillende soorten, zijn er ook synoniemen. Bijvoorbeeld een lendensteun of rugsteun, zijn veel gebruikte termen wanneer men over een rugkussen praat.

Rugkussen Kopen & Advies bij Orthocor.nl

Wilt u een rugkussens kopen, maar twijfelt u nog welke kussen het beste past in uw situatie? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Op basis van uw wensen en eisen, krijgt u dan een advies op maat. De beste rugkussens online kopen voor de beste prijs bij Orthocor.nl en niet goed geld terug.