Tennisarm

Tennisarm brace ter herstel en preventie

De termen tennisarm en tenniselleboog (epicondylitis lateralis), worden in de Nederlandse taal willekeurige door elkaar gebruikt. Een tenniselleboog of tennisarm is een niet-bacteriële ontsteking van de pezen die aanhechten aan het uiteinde van het opperarmbeen. Middels een tennisarm brace kan de pijn door de geïrriteerde aanhechting worden verlicht.

Tennisarm Symptomen

Pijn aan de buitenkant van de elleboog.
* Punt gevoeligheid over de laterale epicondyl - een prominent onderdeel van het bot aan de buitenkant van de elleboog.
* Pijn in het polsgewricht tijdens bewegingen, vooral bij hijs-bewegingen.
* Activiteiten die gebruik maken van de spieren van de pols (bijv. het gieten van een kruik of een liter melk, tillen met de palm naar beneden) zijn pijnlijk.
* ochtendstijfheid. tenniselleboog tennisarm

Tennisarm Oorzaak

Uit de eerste experimenten op dit gebied, werd gedacht dat een tenniselleboog voornamelijk werd veroorzaakt door overbelasting. Studies hebben aangetoond dat trauma, zoals directe klappen op de epicondylus, een plotselinge krachtige trekbeweging, of krachtige duwbeweging meer dan de helft van deze blessure hebben veroorzaakt. Men hoeft geen tennisser te zijn om dit te krijgen, maar de term werd in gebruik genomen omdat een groot aantal tennissers met dit probleem kampen. Tenniselleboog of tennisarm komt voor bij 1% tot 3% van de bevolking en bij ongeveer 50% van de tennissers tijdens hun loopbaan. Uit onderzoek blijkt dat het meestal mensen betreft met een leeftijd van tussen 35 en 55 jaar.

Tennisarm behandeling en preventie met een brace

De aard van de voorgeschreven behandeling voor een tenniselleboog zal afhangen van verschillende factoren, zoals leeftijd, algemene gezondheid, medische voorgeschiedenis en de ernst van de pijn. Raadpleeg derhalve altijd vooraf uw arts. De doelen van de behandeling zijn de pijn of ontstekingen te verminderen, genezing te bevorderen en het zoveel mogelijk ontzien van krachten op de geblesseerde elleboog. Vaak hebben behandelingen voor een tennisarm hetzelfde uitgangspunt: Laat de arm rusten totdat de pijn verdwijnt.
Een ellboogbrace of elleboogbandge kan zeer goed helpen bij herstel en preventie van een tennisarm. Het dragen van een brace of bandage met een zacht kussentje brengt verlichting. De plaats van de aanhechting van de spier wordt als het ware plat tegen de onderarm gedrukt waardoor de trekkrachten op de pees minder worden

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Bauerfeind EpiTrain Elleboogbandage
  Waardering:
  96% of 100
  Slechts € 61,50
  Actie: Gratis verzending Bauerfeind EpiTrain, Actieve elleboogbandage voor gerichte compressie rond de elleboog. Verlicht pijn en ontspant de spieren. De anatomische pasvorm en hoge rekbaarheid zorgen ervoor dat de elleboogbrace stevig zit. De Epitrain wordt momenteel gezien als de beste brace bij artrose.
 2. Push Med Elleboogbrace Epi
  Waardering:
  100% of 100
  € 42,95
  De Push Med Elleboogbrace Epi vermindert pijnklachten bij Tenniselleboog en Golferselleboog.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

 3. Bauerfeind EpiPoint Elleboogbrace
  Waardering:
  87% of 100
  Speciale prijs € 41,50 Normale prijs € 45,00
  Actie: Gratis verzending - Bauerfeind EpiPoint, deze elleboogbrace wordt gebruikt voor de behandeling van een tenniselleboog of golferselleboog. De EpiPoint heeft één uitvoering en één maat, dus past altijd en is zowel links als rechts te dragen.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

 4. Push Sports Armbrace
  Waardering:
  83% of 100
  € 23,95
  Push Sports Armbrace - Deze sport elleboogbrace geeft druk op de spieren van je onderarm. Te gebruiken bij een tennisarm (epicondylitis lateralis) of een golfersarm (epicondylitis medialis).

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren