Wigkussen Traagschuim

Waardering:
80% of 100
Het wigkussen traagschuim heeft drie unieke eigenschappen:
  1. Correctie van uw bekken en rug, voor een ergonomische zithouding
  2. Traagschuim voor het beste zitcomfort
  3. Zadelzit vorm zodat u niet van het kussen schuift
Een goede houding vermindert spanning in uw nek, schouders en rug. Daarom is dit kussen zeer geschikt om rugklachten te voorkomen en behandelen. De hoes is afneembaar en wasmachinebestendig.

In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

Speciale prijs € 37,95 Normale prijs € 42,00

Kunnen we u ergens bij helpen?
Onze hulpmiddelen experts staan voor u klaar!

Bel ons
0416 - 377 085
Mail ons
info@orthocor.nl

Wigkussen traagschuim voor optimaal comfort en correctie van de zithouding

Het wigkussen traagschuim heeft dezelfde ergonomische eigenschappen als het standaard wigkussen. Daarnaast heeft het als extra eigenschap, dat het is voorzien van een 3 cm visco elastisch traagschuim. Traagschuim is een drukverlagend schuim dat zorgt voor meer comfort dan koudschuim. Door uw lichaamswarmte wordt het schuim zacht en vormt zich exact naar uw zitvlak. Hierdoor ontstaan geen drukpunten en kunt u comfortabeler zitten.
Om het kussen zijn wigfunctie te laten houden, is alleen de bovenlaag voorzien van traagschuim. De basis is van steviger koudschuim.

Hoe werkt het?

Zitten op een orthopedisch wigkussen zorgt voor een kanteling van de bekken. Hierdoor ontstaat een automatische correctie van de rug om zich te rechten. Het stimuleert daarom een goede en natuurlijke zithouding. Zitten met een rechte rug zorgt voor minder spanning op de rug, schouder en nek. Fysiotherapeuten en ergotherapeuten bevelen daarom vaak een wigkussen aan bij rugklachten.

Door de ergonomische zadelzit blijft u goed gepositioneerd en schuift u niet van het kussen. Dit komt zowel de functie, comfort, als uw veiligheid ten goeden.

Het kussen is toepasbaar op elke stoel, zo ook op een bureaustoel. Voor autostoelen wordt meestal het auto wigkussen gebruikt.

Specificaties

  • Breedte: 42 cm
  • Diepte: 40 cm
  • Garantieperiode: 1 jaar
  • Hoogte: 10 tot 1 cm
  • Kleur: Zwart
  • Merk: Orthocor
  • Hoes is afneembare en wasmachinebestendige
Wilt u een wigkussen kopen maar heeft u nog vragen. Dan kunt u altijd contact opnemen met onze adviseurs. U kunt de kussens ook bekijken en proberen in onze winkel.

Alternatieven

Wij hebben ook verschillende andere zitkussens en rugkussens in ons assortiment. Er is bijvoorbeeld een stuitkussen wanneer u zowel gebruik wilt maken van de wigvorm maar ook extra het staartbeen of SI gewricht wilt ontlasten.
Of een orthopedisch rugkussen ter ondersteuning van de onderrug.
4
Rating:
80% of 100
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan.