Rugbraces

Rugbraces en Rugbandages helpen ter preventie of voor behandeling van uw rugpijn, door ondersteuning aan uw rug te geven. rugbrace

Kwaliteit rugbraces met de beste werking

Bent u op zoek naar de beste rugbrace? Orthocor maakt al 30 jaar rugbraces en korsetten op maat, voor allerlei rugklachten. U kunt onze eigen rugbraces kopen, maar daarnaast hebben wij ook van gerenommeerde merken een selectie rugbraces gemaakt, zoals Push, Bauerfeind en Thuasne. De rugbraces in het assortiment van Orthocor, hebben wij geselecteerd op basis van onze jarenlange ervaring met braces. Daarin spelen ook de ervaringen van cliënten zoals topsporters mee, alleen de braces met de beste ervaring bieden wij aan. Hierdoor bent u verzekerd van de beste kwaliteit en werking van de rugbrace.

Rugbraces voor herstel en preventie

Rugpijn is vaak het gevolg van slijtage en/of overbelasting. Sommige werkomstandigheden belasten de rug eenzijdig en/of langdurig in een verkeerde houding. Dit kan rugklachten tot gevolg kan hebben.
Rugbrace ter preventie: Rugbraces en rugbandages geven een goede houding en ondersteuning, waardoor de rugspieren minder snel vermoeid raken en overbelasting wordt voorkomen.
Rugbrace ter behandeling: Ook worden rugbraces gedragen bij een hernia of na een trauma of operatie, zodat de rug kan herstellen

Producten 1-10 van 29

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Houding Correctie Brace Orthocor
  Waardering:
  100% of 100
  Speciale prijs € 19,95 Normale prijs € 35,00
  De houding correctie brace houdt uw schouders en bovenrug recht. Hierdoor krijgt u een goede houding. Dit helpt rugklachten voorkomen of verminderen. Daarnaast kunt u door een goed postuur meer zelfvertrouwen krijgen en uitstralen.
  Door het minimalistisch ontwerp is de brace goed onder kleding te dragen en heeft een goed draagcomfort. Met de klittenbandsluiting is de brace eenvoudig en perfect op maat te maken.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

 2. Lombacross Activity Rugbrace
  Speciale prijs € 84,50 Normale prijs € 100,00
  Nieuwe versie - met verbeterde baleinen voor een nog betere pasvorm. Bewezen effectief, bekijk de onderstaande onderzoeksresultaten.
  De Lombacross Activity is een comfortabele Rugbrace van luchtdoorlatend, elastisch materiaal. Voorzien van banden voor persoonlijke aanpassing van het rugsteunniveau en handlussen om het aandoen van de brace makkelijker te maken. Te gebruiken bij;
  • Acute en subacute lumbalgie (ook lumbago, spit of lendenpijn genoemd)
  • Heupjicht
  • Immobiliteit
  • Steun aan de lende na medisch ingrijpen
 3. Laag rugkorset (dames en heren)
  Waardering:
  86% of 100
  Speciale prijs € 135,00 Normale prijs € 145,00
  Laag ondersteunend rugkorset op maat gemaakt. Onderstaand kunt u uw maten invullen, bij de afbeeldingen vindt u een tekening van een lichaam waarop is aangeven waar u de maten dient op te meten.
 4. Bauerfeind LumboLoc
  Waardering:
  87% of 100
  Slechts € 94,95
  Actie: Gratis verzending Bauerfeind LumboLoc, stabiliserende rugbrace ter ontlasting en stabilisering van de lendenwervelkolom. Een perfecte pasvorm dankzij de klittenbandsluiting die individueel kan worden ingesteld, daarnaast is de brace licht, elastisch en ademend. Een sterke partner tegen pijnklachten zoals hernia rugpijn of spit.
 5. Bekkenband
  Waardering:
  85% of 100
  Speciale prijs € 29,95 Normale prijs € 35,00
  Elastische bekkenband, spanning op de gewrichtsbanden en de instabiliteit van het bekken wordt op een zo natuurlijk mogelijke wijze verminderd. Ideale bekkenband tijdens en na de zwangerschap.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

 6. Backsupport Niergordel
  Waardering:
  93% of 100
  Slechts € 69,95
  Deze lendengordel / niergordel biedt comfort en functionele steun met handige dubbele klittenbandsluiting. De rugbandage wordt veel gebruikt bij uitvoerende beroepen en op de motor. Ter preventie en vermindering van lage rugpijn.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

 7. Bauerfeind LumboTrain Rugbrace
  Waardering:
  67% of 100
  Slechts € 127,50
  Actie: Gratis verzending Bauerfeind LumboTrain, Actieve rugbandage voor musculaire stabilisatie Bij elke beweging helpt het massagekussen om de lenden te ontspannen en rugpijn in het midden van de wervelkolom te verlichten. Te gebruiken bij onder andere: Spit, Lumbaalsyndroom, gespannen speieren en Artrose.
 8. Rugbandage Orthocor Pro Comfort
  Waardering:
  86% of 100
  Speciale prijs € 44,95 Normale prijs € 50,00
  Ideale en comfortabele rugbandage inclusief uitneembare drukpelottes voor rugpatiënten, sporters of bij uitvoerende beroepen.
 9. Push Care Rugbrace
  Waardering:
  93% of 100
  € 110,00
  De Push care Rugbrace biedt pijnverlichting bij lage rugklachten door een gelijkmatig verdeelde compressie. Deze rugbrace is onder andere geschikt bij lage rugklachten, spit, ischias en bij belastende activiteiten.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

 10. Push med Rugbrace
  Waardering:
  88% of 100
  Slechts € 199,95
  De Push med Rugbrace verbetert de houding van de lumbale wervelkolom waardoor pijnklachten verminderen. De brace is onder andere geschikt voor: Spondylolyse, Degeneratieve aandoeningen van de lumbale wervelkolom (lumbale artrose) en Discopathie.

Producten 1-10 van 29

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Rugbrace kopen & advies bij Orthocor

Onderstaand vindt u ons uitgebreide assortiment rugbraces en rugbandages. Let bij uw keuze goed op het materiaal dat u kiest en of u een brace op maat wilt of een confectie brace. Daarnaast is het ook van belang om het doel van de rugbrace duidelijk te hebben, wordt deze gebruikt ter preventie of herstel. Productadvies op maat is altijd mogelijk, wij helpen u met plezier bij de keuze van de juiste rugbrace.

Braces als onderdeel van de behandeling bij rugklachten.

Binnen de fysiotherapie waren rugklachten in 2016 het meest voorkomende gezondheidsprobleem.(Jaarrapport Fysiotherapie 2016)
Deze klachten resulteren in een fors economisch probleem vanwege ziekteverzuim. Mede door inzet van fysiotherapie is er wel een dalende trend zichtbaar in deze kosten: van 4,3 miljard in 2002 naar 3,5 miljard euro in 2007 (The trend in total cost of back pain in The Netherlands in the period 2002 to 2007, Lambeek et al. – Spine 2011). De meningen over de inzet van rugbraces zijn verdeeld. Deze paragraaf gaat in op de verschillende aspecten van braces als onderdeel van de behandeling.

EFFECT EN WERKING VAN EEN RUGBRACE

Werkt een rugbrace? Dat is een vraag die wij veel horen. In 2009 is het effect van een lumbale rugbrace, de lombacross activity rugbrace, onderzocht op klinische en economische aspecten (Effectiveness of a lumbar belt in subacute low back pain: an open, multicentric, and randomized clinical study. Calmels P. et al. – Spine 2009). In deze studie met 197 patiënten, werd aangetoond dat de lumbale brace zorgt voor:
 1. Snellere en significante afname van pijnintensiteit (-74% vs -60% in 90 dagen)
 2. Sneller en uitgebreider functioneel herstel (-68% tvs -54% in 90 dagen)
 3. Besparing in medische kosten (€ 200,-)
 4. Hoge tevredenheid van de patiënt (93,7%)
Biomechanisch gezien zorgt de rugbrace voor compressie, verhoging van intra-abdomiale druk en een vermindering van de belasting op wervels, door een 3-puntdruk systeem. Daardoor werkt het ook als een houdings- en bewegings- herinnering voor de patiënt tijdens zitten, staan en dagelijkse activiteiten.

KEUZE VAN DE JUISTE RUGBRACE

De acceptatie van de patiënt en daarmee de effectiviteit van de rugbrace wordt grotendeels bepaald door de keuze van de juiste brace. De indicatiestelling en het activiteitenniveau van de patiënt vormt de basis voor de keuze van de brace. Verder is de lichaamsvorm van de patiënt leidend voor de maatkeuze.

CONCLUSIE

Rugbraces bevorderen een snelle terugkeer naar activiteit en zijn van toegevoegde waarde op de therapeutische behandeling.

Rugbraces kunnen een complementaire behandelmethode zijn bij revalidatie, beweging en pijnverlichting. De keuze van de juiste brace is essentieel voor het effect. Uit onderzoek blijkt er geen verband te bestaan tussen de inzet van braces en verzwakking van de rompspieren.

Verzwakt een rugbrace de rompspieren?

Nee, dit concluderen wij uit drie onderzoeken. Een systematische review uit 2016 (Can Lumbosacral orthoses cause trunk muscle weakness? Fatemeh Azadinia e.a. – Spine Journal 2016), leverde geen bewijs dat het dragen van een rugbrace tot verzwakking van rompspieren leidt. Uit twee andere onderzoeken, (Effect of belt pressure and breath held on trunk electromyography, Lee,Y et al. – Spine 2002) en (Comperative study of the activity level of the abdominal muscles with and without a flexible lumbar belt in back pains, C.L. Hamonet et al. – Human Factors: The journal of the Human Factors and Ergonomics Society 1999) naar het effect van rugbraces op spieractiviteit blijkt dat bij tillen met een rugbrace de spieractiviteit niet negatief beïnvloedt. Spieractiviteit van enkele spiergroepen neemt juist toe bij het dragen van een brace. Voornamelijk de buikspier activiteit neemt toe, bij 17% van de metingen al na 1 dag en bij 38% van de metingen na 7 dagen.