Wiebelkussen Balkussen Balanskussen

Waardering:
95% of 100
Dit wiebelkussen bevordert ontspannen en dynamisch zitten, voor een optimale houdingspositie bij rugklachten. Ook voor beweeglijke mensen of kinderen met ADHD is het balanskussen een uitkomst.
Actie: nu met 1 gratis pompje.

In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

Slechts € 21,95 Normale prijs € 24,95

Kunnen we u ergens bij helpen?
Onze hulpmiddelen experts staan voor u klaar!

Bel ons
0416 - 377 085
Mail ons
info@orthocor.nl

Ontspannen en dynamisch zitten met een Wiebelkussen

Wilt u ontspannen en dynamisch zitten? Dan is dit luchtgevulde zitkussen de oplossing. Een wiebelkussen stimuleert namelijk een dynamische en actieve zit. De lichte natuurlijke vibratie tijdens het ademhalen zorgt ervoor dat het lichaam een constante feedback ter correctie krijgt voor een optimale houdingspositie. Daarnaast wordt de rug tijdens het zitten goed getraind terwijl u het niet merkt.

Het wiebelkussen wordt opgeblazen geleverd, maar met het meegeleverde wiebelkussen pompje kunt u later de druk in het kussen veranderen. Er is geen standaard hardheid. Hoe harder u het kussen oppompt hoe minder bewegelijk het is. Afhankelijk van de situatie kunt het kussen dus meer of minder laten bewegen.

Doordat dit balkussen na enige minuten de lichaamstemperatuur aanneemt is het aangenaam en comfortabel. Het balkussen zitkussen is kleiner dan een gemiddeld zitvlak van een stoel. Het past daardoor altijd op een stoel en neemt geen extra ruimte in beslag.

Dit balkussen wordt gewaardeerd door fysiotherapeuten en ergotherapeuten. Door de diverse (mobiele) therapeutische oefeningen die er mee uitgevoerd kunnen worden. Zoals rug-, bekkenbodem-, coördinatie-, en oefeningen van voet/beenspieren. Wij hebben een overzicht gemaakt van verschillende leuke en effectieve balkussen oefeningen.

Gegarandeerd dynamisch zitten: thuis en op kantoor!

Kenmerken van het wiebelkussen balkussen

 • Optimaliseren van een goede zithouding met dit balanskussen
 • In beweging houden van de tussenwervelschijven
 • Spieren van de wervelkolom trainen
 • Een wiebelkussen geeft de mogelijkheid om mobiel te trainen
 • Volledige bewegingsmogelijkheden
 • Gemaakt van duurzaam rubber voor een duurzaam, betrouwbaar en aangenaam gebruik
 • De actieve zit zorgt ervoor dat rug- en buikspieren worden getraind
 • Ook veel gebruikt voor yoga- en balansoefeningen
 • Geschikt voor volwassenen en kinderen
 • Leverbaar in de kleuren: zwart, rood, blauw en fuchsia.
 • Diameter: 33cm

Wiebelkussen gebruiken

Om een balanskussen goed te gebruiken, op het werk, kantoor of school, hebben wij enkel belangrijke punten op een rij gezet. Mocht u nog vragen hebben over het gebruik van een balkussen, dan kunt u ook altijd contact met ons opnemen.

Actief Zitten

Voor dynamisch en actief zitten is dit balkussen ideaal. De lichte natuurlijke vibratie tijdens het ademhalen zorgt ervoor dat het lichaam een constante feedback ter correctie krijgt voor een optimale houdingspositie. Ook voor gevarieerde balanceertrainingen en bekkeninstabiliteit is dit zitkussen zeer geschikt.

Wiebelkussen Oppompen

wiebelkussen pomp De lucht(druk) in het kussen kunt u eenvoudig door middel van een ventiel reguleren. Met de naaldpomp kunt u het beste de lucht uit het kussen laten lopen. Hoe hard het kussen opgepompt dient te worden hangt af van de gebruiksdoeleinden, gebruikersgewicht en hoeveel het balkussen moet bewegen. Te hard oppompen kan namelijk ten koste van belangrijke bewegingsdynamiek gaan.

Voor Kinderen

Ook voor beweeglijke mensen, kinderen met ADHD en leidsters op de kinderopvang is een gezonde lichaamshouding vaak niet vanzelfsprekend. Het wiebelkussen geeft de ruimte om in alle richtingen te bewegen en stimuleert tegelijkertijd een gezonde zithouding. Gebleken is dat onrustige of hyperactieve kinderen rustiger blijven zitten op dit kussen. Gebruik van een wiebelkussen in de klas komt dus ook veel voor. Voor kleine kinderen is er ook een kleinere uitvoering van 30cm. Zodat deze beter op de stoel past en beter geschikt is voor een kleiner zitvlak.

Oefeningen

Met het wiebelkussen kunnen therapeutische oefeningen uitgevoerd worden. Zoals bekkenbodemoefeningen, rugoefeningen, oefeningen van voetspieren / beenspieren, balansoefeningen en coördinatie oefeningen.
4.75
Rating:
95% of 100
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan.
Vaak samen gekocht