Orthopedisch Rugkussen

Waardering:
90% of 100
Orthopedisch Rugkussen of Lendenkussen, gemaakt van hoogwaardig visco-elastisch traagschuim (memory foam) voor de beste ondersteuning en vorming naar uw rug. Multifunctioneel toepasbaar in de bank en op een stoel (thuis, op kantoor of in de auto).

In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

Speciale prijs € 27,95 Normale prijs € 34,95

Kunnen we u ergens bij helpen?
Onze hulpmiddelen experts staan voor u klaar!

Bel ons
0416 - 377 085
Mail ons
info@orthocor.nl

Orthopedisch Rugkussen voor een gezonde zithouding

goede zithouding met orthopedisch rugkussen Het orthopedisch lumbaal rugkussen geeft een gezonde ondersteuning ter preventie, vermindering en behandeling van rugklachten. Doordat dit rugkussen is gemaakt van visco-elastisch traagschuim (memory foam), vormt het kussen zich naar uw lichaam. Waardoor de druk op uw spieren en gewrichten gelijkmatig wordt verdeeld. Hierdoor krijgt u een optimale en gezonde ondersteuning in uw rug. Met de elastische band kunt u het lendenkussen op de juiste hoogte plaatsen.

Kenmerken Orthopedisch Rugkussen

 • voor een anatomische gezonde zithouding
 • verminder of behandel rugklachten
 • ter preventie van een holle rug
 • luxueus en multifunctioneel; toepasbaar in de bank en op een stoel (thuis of op kantoor). Ook als caravan rugkussen of in de camper is het zeer geschikt.
 • geschikt voor gebruik in de auto, indien uw autostoel al veel zijdelingse ondersteuning heeft dan adviseren wij u het lordose rugkussen
 • verlicht pijn en spanning in de onderrug
 • ondersteunt de lendenen en ruggengraat
 • ergonomisch verantwoord, sterk en veerkrachtig traagschuim
 • universele maat kussen: 36 x 34 x 11cm
 • afneembare hoes, wasbaar op 30 graden
 • leverbaar in de kleur: zwart

Werking van het Orthopedisch Rugkussen

De zithouding

Bijna alle zithoudingen doen de lendeholling (lumbale lordose) sterk verminderen en zelfs omslaan in een meer bolle houding (kyfose). Het passieve zitten, zoals meestal het geval is in luie stoelen maar ook in autostoelen, vermindert de lendeholling tot een meer bolle positie (kyfotische posities). Door deze posities belast men het achterste deel van de tussenwervelschijf (discus intervertebralis) veel te zwaar. En dan met name de kraakbeenring om de kern (nucleus). Indien deze zitpositie, gedurende langere tijd, wordt aangehouden kan een overrekking plaatsvinden. Ook kunnen er zelfs kleine scheurtjes (micro-traumata) in de tussenwervelschijf ontstaan. Daarom is het verstandig om gedurende lange zittende werkzaamheden, om het half uur, een stukje te lopen.

Spanning op de tussenwervelschijf

Het blijkt dat als men in een bolle houding in stoel zit, de spanning op de tussenwervelschijf kan oplopen tot maar liefst 185 kilo (natuurlijk afhankelijk van het lichaamsgewicht). Wanneer men echter in dezelfde stoel zit maar in een holle houding, bedraagt deze spanning op de tussenwervelschijf maar 50 kg. Hetgeen een normale tussenwervelschijf met kern goed aankan. De genoemde kleinen scheurtjes in de tussenwervelschijf kunnen een voorbode zijn van de gevreesde hernia (H.N.P.). Daarom is het van belang om tijdens het zitten een naar hol neigende rug te handhaven. Dit ter voorkoming van een te grote belasting op de tussenwervelschijf.

Lumbaar lendenkussen

Deze overbelasting van de tussenwervelschijf kan men voorkomen. Door gebruik te maken van een lumbaar lendenkussen of rugkussen, die ontwikkeld zijn ter ondersteuning van een belastingverlagende houding. Het lumbaar lendenkussen voorkomt het doorzakken naar de meer bolle houding. Daarmee voorkomt het al te grote krachten op de tussenwervelschijf. Indien deze krachten toch ontstaan door langdurig zitten in een te bolle houding kunnen die uiteindelijk een beschadigende werking hebben op de tussenwervelschijf om de kern van de tussenwervelschijf. Daarnaast kunnen rugoefeningen gedaan worden ter vergroting van de mogelijkheid tot het hol maken van de rug. Om daarmee een goede ondersteuning te geven aan een juiste zithouding.
4.5
Rating:
90% of 100
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan.
Vaak samen gekocht