Nekkussens

Nekpijn? Een goede zit- en slaaphouding is vaak belangrijker dan u denkt, een kussen kan u hierbij helpen. Lichamelijk ongemak, irritaties en stijfheid zijn dikwijls te herleiden tot een verkeerde of onnatuurlijke houding. Spanning in de nekspieren wordt vaak versterkt door een slechte houding, die tot hoofd- en nekpijn kan leiden. Een nekkussen is speciaal ontworpen om steun aan de bovenste rug- en nekwervels te geven, dit kan zowel in een lig- als zithouding. Ook kan het kussen zorgen dat gewrichten en zenuwbanen aan de achterzijde van de niet nek worden bekneld. Met een goed kussen kunnen nekproblemen worden voorkomen of verminderd.

Geef een goede ondersteuning aan uw nek met de beste nekkussens

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Nekkussen Orthocor
  Waardering:
  82% of 100
  Speciale prijs € 24,95 Normale prijs € 32,95
  Het ergonomische gevormde nekkussen is vervaardigd uit 100% visco-elastisch traagschuim dat zorgt voor een vermindering van de druk en betere ontspanning van de nek en spieren.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

 2. ThermoFit Orthopedisch Nekkussen
  Speciale prijs € 26,95 Normale prijs € 31,00
  ThermoFit Orthopedisch Nekkussen, voorkom en verminder pijn in het gebied rond....
 3. Orthopedisch traagschuim hoofdkussen
  Waardering:
  90% of 100
  Speciale prijs € 49,95 Normale prijs € 57,95

  Comfortabel orthopedisch hoofdkussen met de beste werking.

  Dit orthopedisch traagschuim hoofdkussen is gemaakt van zeer hoogwaardig en comfortabel traagschuim. Het vormt zich exact naar de contouren van uw lichaam en ontlast drukpunten.
 4. Ergonomisch Traagschuim Hoofdkussen
  Waardering:
  84% of 100
  Speciale prijs € 54,95 Normale prijs € 69,00
  Ergonomisch Traagschuim Hoofdkussen, dit kussen heeft een speciale uitsparing en nekrol voor een optimale combinatie van comfort en ondersteuning.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Liggen met een nekkussen

De belangrijkste taak van een matras is dat het zich aanpast aan het lichaam in plaats van andersom en de belangrijkste functie van een hoofdkussen is het ondersteunen van de nek. Het is belangrijk om de nek en het bovenste gedeelte van de natuurlijke kromming van de rug te ondersteunen. Bij nekpijn is het belangrijk dat de nek goed ondersteund wordt tijdens het slapen. Vaak wordt traagschuim als kern van het kussen gebruikt. Traagschuim heeft een drukverlagende werking, het is oorspronkelijk ontwikkeld voor de ruimtevaart en vervolgens ook ingezet in ziekenhuizen. Het reageert op uw lichaamswarmte en gewicht. Hierdoor vormt het zich exact naar de contouren van uw lichaam en ontlast het drukpunten. Met een traagschuim hoofdkussen wordt uw lichaam verantwoord en comfortabel ondersteund, zodat het aanvoelt alsof u gewichtloos bent.

Zitten met een nekkussen

Door de anatomische vormgeving in combinatie met de drukverlagende werking van een goed nekpijn kussen, wordt maximaal comfort en ondersteuning aan de nekzone gegeven. Zodat de nek- en schouderspieren tot ontspanning kunnen komen. Ook op reis is een nekkussen ideaal, zoals in de auto of vliegtuig. De meeste nekkussens hebben een U vorm. Mocht u meer ondersteuning nodig hebben, bijvoorbeeld bij artrose of een hernia, dan wordt meestal een halskraag toegepast.

Nekkussen Advies

Er zijn verschillende soorten nekpijn kussens, onder andere; ergonomische kussens, traagschuim kussens, en de u-vormige kussens. De keuze van een nekkussen blijft persoonlijk en is afhankelijk van de toepassing. Indien u vragen hebt, kunt u altijd contact met onze adviseurs opnemen. De beste nekkussens online kopen voor de beste prijs bij Orthocor.nl.