Artrose

Artrose is een slijtageproces van de gewrichten. Omdat de duim de meeste gebuikte vinger van de hand is, treed hierin vaak slijtage het snelste op. Niet iedereen heeft last maar dit slijtageproces, maar mensen die hier wel last van hebben ervaren dat de gewrichten in de duim stijf worden en het bewegen gaat pijn doen.

Artrose behandelen met een duimbrace

Een Artrose duimbrace is ontwikkeld specifiek voor de behandeling van artrose in de duim. De duimbrace stabiliseert het duimbasis gewricht en ondersteunt de duim in de juiste stand. Daarnaast worden de braces zo ontwikkeld dat de bewegingsvrijheid in de hand zo min mogelijk wordt beperkt. Door het gebruik van ademend materiaal ventileert de brace goed, zodat vocht en warmte onder de brace zoveel mogelijk worden beperkt. Een duimbrace kan medicatie en injecties voorkomen, maar overleg dit altijd met uw behandeld arts.

Er is wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de functie van een duimbrace bij artrose. Twee studies bevestigen dat een duimbrace helpt bij artrose.

Maatvoering Artrose Duimbrace Advies

Het is belangrijk om een goed sluitende brace te kiezen. Bij elke duimbrace staat een maattabel weergeven die aangeeft hoe u uw maat kan bepalen.

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Pols Duimbandage
  Speciale prijs € 54,95 Normale prijs € 65,00
  Deze bandage geeft zowel steun aan de pols als de duim. Gemaakt van geperforeerd neopreen; duurzaam, stevig, ademend, antimicrobieel en latexvrijmateriaal.
  Geschikt voor lichte tot matige klachten, zoals een peesontsteking, reuma, artrose en instabiliteit.
 2. Ligaflex Rhizo Duimbrace
  Waardering:
  75% of 100
  Speciale prijs € 21,95 Normale prijs € 25,00
  De Ligaflex Rhizo duimbrace is geschikt voor de behandeling van Duimartrose, Quervain, Athritis en verrekking van de duim. De pols is geheel vrij, wat zorgt voor een goed draagcomfort.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

 3. Duimspalk Rhizo Pro
  Speciale prijs € 38,50 Normale prijs € 52,00
  Deze duimspalk Rhizo Pro geeft u steun bij bijvoorbeeld overbelasting, slijtage (artrose) of instabiliteit van de duim.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

 4. Push Ortho Duimbrace CMC
  Waardering:
  87% of 100
  € 59,95
  Push introduceert de Ortho Duimbrace CMC, kortweg de Push CMC. Een nieuw concept bij instabiliteit, of artrose van het CMC I gewricht. De werking van deze duimbrace is ook door middel van wetenschappelijk onderzoek onderbouwd en wordt wereldwijd door artsen en therapeuten toegepast bij de behandeling van het CMC 1 gewricht.
 5. Push Sports Duimbrace
  Waardering:
  79% of 100
  € 34,95
  Push Sports Duimbrace - De duimbrace ondersteunt het duimgewricht bij de duimbasis, ook wel MCP 1 genoemd. De duimfunctie blijft optimaal en geeft geen beperking van de handfunctie. Biedt uitkomst bij aanhoudende pijn aan de duim als gevolg van overstrekking of ontwrichting van de duim (skiduim).

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

 6. Bauerfeind RhizoLoc Duimbrace
  Waardering:
  71% of 100
  Slechts € 51,00
  Actie: Gratis verzending Bauerfeind RhizoLoc, Duimbrace ter stabilisatie duimzadel- en duimbasisgewricht, Oa. voor duim ( skiduim ), artrose (rhizartrose) of een irritatie

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren