Tegen Overstrekking

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. McDavid scharnier kniebrace 429X

  Speciale prijs € 109,95 Normale prijs € 120,00
  McDavid scharnier kniebrace 429X
  Waardering:
  78% of 100
  Speciale prijs € 109,95 Normale prijs € 120,00
  Waardering:
  78% of 100
  De McDavid scharnier kniebrace 429X bevat twee soepel werkende, polycentrische scharnieren en 4 gekruiste elastische banden. Deze zorgen voor een midden tot en met hoog niveau bescherming en ondersteuning.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

 2. Bauerfeind GenuTrain S Pro

  Speciale prijs € 154,00 Normale prijs € 199,00
  Bauerfeind GenuTrain S Pro
  Speciale prijs € 154,00 Normale prijs € 199,00
  Bauerfeind GenuTrain S Pro - Kniebrace met instelbare kniescharnieren voor zijdelingse stabilisatie en individuele aanpassing van de buig- en strekhoek van het been. Het geïntegreerde, elastische drukkussen (pelotte) omsluit de knieschijf ter bescherming en ondersteuning. Onder andere te gebruiken bij instabiliteit, de behandeling van een gescheurde voorste kruisband en meniscusblessures.

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
In deze categorie vindt u kniebraces die geschikt zijn bij overstrekking van de knie. Bij overstrekking komt het onderbeen te ver naar voren en beweegt het uit de uit de normale stand. De overstrekking kan ontstaan door verschillende oorzaken. Bijvoorbeeld acuut bij een misstap. Maar ook chronisch, zoals bij verlammingsverschijnselen na een beroerte of na een zenuwbeschadiging. Er is dan sprake van het niet naar behoren functioneren van de spieren waardoor het kniegewricht instabiel wordt en de knie kan overstrekken.

Kniestabilisatie ter preventie van een pijnlijke overstrekking van de knie

Een brace kan hierbij een uitkomst bieden. Door de knie te stabiliseren kan overstrekking van de knie worden voorkomen. De braces maken het echter wel mogelijk om de knie te buigen. Maar ook de buiging kan eventueel ingesteld worden, bijvoorbeeld met de Genutrain S Pro. het gebruik van een dergelijke brace gebeurt natuurlijk in overleg met uw arts of therapeut.
Er zijn verschillende gevolgen van een overstrekking Bijvoorbeeld bij een incidentele misstap kan de knie dikker worden maar verliest geen stabiliteit. Bij zwaarder letsel, zoals gescheurde kruisbanden en/of kniebanden, wordt de knie zowel dik als instabiel en heeft u veel en langdurige pijn aan de pezen en banden rond het kniegewricht

Brace tegen overstrekking knie

Er zijn verschillende soorten behandelingen van de knie. Bij ernstige beschadigingen en instabiliteit zal er een operatie plaats vinden. Bij minder ernstig letsel kan ook een behandeling bij een fysiotherapeut afdoende zijn. Welke behandeling voor u van toepassing is wordt door een specialist bepaald, eventueel middels een kijkoperatie of MRI.
Een brace wordt vaak toegepast in de revalidatie fase ter stabiliteit en preventie om verdere overstrekking te voorkomen.

Kniebraces voor knie overstrekking bij Orthocor

Onderstaand ziet u kniebraces die geschikt zijn bij knie overstrekking. Zo hebben wij bij Orthocor voor deze problematiek bijvoorbeeld de Bauerfeind Genutrain S Pro en de McDavid scharnier kniebrace.