Hallux Valgus

hallux valgus

Hallux Valgus spalk tegen een scheefstaande grote teen

Wat betekent hallux valgus? hallux = grote teen, valgus = standsafwijking. Oftewel het middenvoetsbeen van de grote teen staat naar de binnenzijde gericht maar de teen zelf wijst naar de buitenzijde. Zie ook de afbeelding aan de rechterzijde.
De exacte oorzaak is nog niet duidelijk, maar wordt vaak toegeschreven aan een erfelijke aanleg en/of het dragen van nauwe, krappe schoenen en het dragen van hoge hakken.

Hallux Valgus Gevolgen

Wanneer hallux valgus niet wordt behandeld zal het kopje van het middenvoetsbeentje steeds verder uitsteken en last veroorzaken. Gevolgen kunnen zijn:
 • Een pijnlijke bult op het kopje van het middenvoetsbeen, de huid van de bult kan rood en gevoelig worden.
 • De grote teen buigt naar de tweede of soms zelfs naar de derde teen toe, waardoor de tenen van hun plaats gedrukt worden of de teen onder de andere teen komt te liggen.

Hallux Valgus Behandelen

Om de standsafwijking van de grote teen tegen te gaan zijn er verschillende behandelingen. Allereerst klacht verlichten door bijvoorbeeld ruime schoenen te dragen of beschermende kussentjes in de schoenen te gebruiken. Ook het dragen van steunzolen of aangepaste schoenen kan verlichting geven. Operatief: Om de bult kleiner te maken wordt tijdens de operatie in het algemeen de voet smaller gemaakt door het uitstekende bot te verplaatsen. Daarbij wordt ook de grote teen rechtgezet. Spalk Ook spalken en correctoren worden al jaren gebruikt als oplossing voor pijn die ontstaat bij deze teenaandoening. Het kan een operatie voorkomen maar ook dienen als pijnverlichting.

Dus heeft u last van Hallux Valgus? Dan kunt u nu afrekenen met uw teenpijn door het gebruik van onze hallux valgus spalken. De beste nachtspalken en teencorrectoren gemakkelijk besteld en snel geleverd. En mocht u vragen hebben over deze nachtspalken, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Bauerfeind ValguLoc II
  Waardering:
  67% of 100
  Speciale prijs € 69,00 Normale prijs € 75,00
  ValguLoc II ontlast het basisgewricht van de grote teen, toepassen bij Hallux valgus (scheve teen of “knobbelteen”). Zowel 's nachts te dragen als overdag in comfortabele schoenen.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

 2. Bauerfeind ValguLoc
  Waardering:
  95% of 100
  Slechts € 24,50
  Bauerfeind ValguLoc, nachtspalk ter correctie van een standsafwijking van de grote teen (Hallux Valgus, scheve teen, “knobbelteen”).

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren