Enkelbraces

Een enkelbrace of enkelbandage biedt compressie rond het enkelgewricht, waardoor het stabiliteitsgevoel in het gewricht wordt verbeterd.

Een enkelbrace die voldoet aan de hoogste eisen

De enkelbraces in het assortiment van Orthocor, hebben wij geselecteerd op basis van onze jarenlange ervaring met braces. Daarin spelen ook de ervaringen van cliënten zoals topsporters mee, alleen de braces met de beste ervaring bieden wij aan. Door de enkelbraces zorgvuldig en deskundig te selecteren bent u verzekerd van enkelbraces die voldoen aan de hoogste eisen. Orthocor.nl biedt een breed assortiment enkelbraces van gerenommeerde merken zoals Push, Thuasne en Bauerfeind. Speciaal voor sport gebruik kunt u het beste een Push sports enkelbrace kiezen.

Enkelbraces voor herstel en voorkom blessures

Een enkelbrace is een prima hulpmiddel bij instabiele enkels en het herstel na een verzwikte enkel. In sporten als basketbal, hockey, voetbal, tennis, volleybal en korfbal wordt de enkel behoorlijk belast en kan de kans op blessures toenemen. Het is belangrijk om uw keus te baseren op een enkelbrace ter preventie of herstel. Een enkelbrace geeft meer steun dan een elastische enkelbandage. Een bandage is een rekbaar windsel dat wel druk geeft en huidbescherming, maar minder mechanische steun. Dus bij een gebrek aan stabiliteit, zoals na een verzwikte enkel, verdient een enkelbrace de voorkeur. Bij chronische instabiliteit wordt meestal een enkelorthese gebruikt, deze heeft een functie welke vergelijkbaar is met een spalk.

Enkelbrace advies van Orthocor

Orthocor is een orthopedisch hulpmiddelen bedrijf en heeft meer dan 30 jaar ervaring met enkelblessures. Wilt u een enkelbrace kopen, bel ons dan gerust! Wij staan altijd voor u klaar met een passend advies.

Producten 1-10 van 21

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Push Sports Enkelbrace Kicx
  Speciale prijs € 68,95 Normale prijs € 74,75
  De Push Sports Enkelbrace Kicx is geschikt bij trainingshervatting na enkelverzwikking, ter preventie van terugkerend enkelletsel en bij enkelinstabiliteit. De brace sluit nauw aan op de anatomie van de enkel en biedt een aangename druk rond het gewricht. De niet-elastische, functionele banden kruisen aan de buitenzijde en laten de wreef vrij. Het bandsysteem is verankerd aan de verstevigde binnenzijde van de brace. De Push Sports Kicx biedt de best mogelijke bescherming tegen enkelverzwikking tijdens het sporten.
 2. Enkelbrace Kind
  Waardering:
  87% of 100
  Speciale prijs € 29,95 Normale prijs € 35,00
  Enkelbrace kind - Deze enkelbrace is specifiek ontwikkeld voor zere of kwetsbare enkelgewrichten van kinderen. De enkelbrace geeft een goede ondersteuning en proprioceptie. Proprioceptie is een zintuig dat in dit geval helpt bij de stand, de houding en beweging van het enkelgewricht. De brace is geschikt bij bijvoorbeeld lichte verstuikingen en instabiliteit of overbelasting. Door het elastische en ademend materiaal is de brace ook zeer geschikt tijdens het sporten.
 3. Bauerfeind CaligaLoc Enkelspalk
  Waardering:
  100% of 100
  Speciale prijs € 129,00 Normale prijs € 150,00
  De Bauerfeind CaligaLoc is een functionele enkelspalk met het hoogste beschermingsniveau. Wordt gebruikt voor de conservatieve therapie van een enkelbandruptuur, na bandoperaties of bij chronische instabiliteit waarbij een operatie een contra-indicatie is.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

 4. Bauerfeind AirLoc
  Speciale prijs € 49,00 Normale prijs € 59,00
  Actie: Gratis verzending AirLoc enkelspalk stabiliseert de enkel, bijvoorbeeld na een acute blessure aan kapsel en banden van de enkel, revalidatie of bij chronische instabiliteit. De opblaasbare luchtkussens maken een individuele aanpassing mogelijk.
 5. Bauerfeind Malleotrain Plus Enkelbrace
  Waardering:
  87% of 100
  Speciale prijs € 68,50 Normale prijs € 89,00
  De Bauerfeind MalleoTrain Plus heeft van de verschillende malleotrains het hoogste beschermingsniveau. Door gebruik te maken van pelottes en een strapsysteem, geeft de brace verhoogde stabiliteit en effectieve bescherming tegen en na een verzwikking of bandzwakte.
 6. Push care Enkelbrace
  € 49,95
  Push Care Enkelbrace in ontwikkeld om compressie te bieden rond het enkelgewricht. De enkelbrace is onder andere geschikt bij lichte klachten zoals een lichte distorsie (verzwikte enkel), lichte kapselirritatie, lichte enkelinstabiliteit en bij artrose zonder instabiliteit.
 7. PSB enkelbrace
  Waardering:
  70% of 100
  De PSB enkelbrace geeft het enkelgewicht optimale ondersteuning en hindert je niet in je normale bewegingen....
 8. Push Med Enkelbrace
  Waardering:
  90% of 100
  Slechts € 82,95
  De Push med Enkelbrace biedt extra steun aan het enkelgewricht door gebruik te maken van 2 elastische banden, die de functie hebben van tapen. De brace is geschikt voor matige klachten zoals: matige instabiliteit, (na-)behandeling van enkelfracturen, kapselirritatie, peesontsteking, artrose met instabiliteit en een voetballersenkel.
 9. Bauerfeind MalleoLoc Enkelbrace
  Waardering:
  77% of 100
  Slechts € 79,00
  Actie: Gratis verzending Bauerfeind MalleoLoc, Stabiliserende enkelbrace bijvoorbeeld bij verrekking van de kapselbanden en chronische bandinsufficiëntie zodat verzwikking wordt voorkomen. De brace kan gedragen worden in confectie- of sportschoenen. Normaal afrollen van de voet blijft mogelijk.
 10. Bauerfeind MalleoTrain Enkelbrace
  Waardering:
  90% of 100
  Slechts € 61,50
  Actie: Gratis verzending Bauerfeind MalleoTrain, actieve enkelbrace met visco-elastische pelotte voor een anatomische vorm en stabiliserende werking op de spieren. Te gebruiken bij onder andere: artrose, enkelverstuiking en lichte bandinstabiliteit.

Producten 1-10 van 21

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren