Lendensteun

Een lendensteun of rugsteun is een hulpmiddel, zoals een speciaal gevormd lendekussen om de lendenholling (lordose) te ondersteunen. Het is mogelijk om rugpijn te verlichten of zelfs te vermijden. Een goede houding aannemen, bepaalde bewegingen vermijden, de rugspieren versterken, enkele kilogram gewicht verliezen, zijn noodzakelijke maatregelen om rugklachten te vermijden of verhelpen. Met een lendensteun kunt u zelf een goede zithouding bepalen.
  1. Tempur Lendenkussen
    Waardering:
    73%
    Speciale prijs € 106,99 Normale prijs € 129,00
    Tempur Lendenkussen Lees verder
Een veel voorkomende oorzaak van lage rug-, nek- en schouderklachten is een slechte zithouding. Dit kan komen door het gebruik van slecht ontworpen stoelen of het ontbreken van de juiste ondersteuning in de lage rug. Steeds meer uren per dag worden door mensen zittend doorgebracht, waardoor deze klachten toenemen. Wanneer tijdens het zitten de holte in de onderrug (de lordose) verdwijnt, ontstaat een slechte hoofdhouding. Daarom is het van belang dat elke stoel een juiste ondersteuning geeft aan de rug, hiervoor kan een lendesteun het juiste hulpmiddel zijn.

Indicaties Lendensteun

- spit (acute lumbago)
- slijtage (artrose/arthrosis) wervelgewrichtjes lendenwervelkolom (facet artrose LWK, spondylatrosis/spondylarthrosis deformans)
- tussenwervelschijf problemen (hernia/H.N.P./HNP, discopathie)
- wervellichaam aandoeningen (spondylose/ spondylosis deformans)
- ischias zenuwpijn (ischialgieforme neuropathie/neuralgie/ischialgie/radiculair syndroom, pseudoradiculair syndroom)
- buikwandscheuren (abdominale rupturen)
- navelbreukscheur (hernia umbilcalis)
- weke delen reuma (fibromyalgie)

Lendesteun Auto

Autostoelen zijn vrijwel nooit voor ons precies op maat gemaakt, waardoor rugklachten, als gevolg van de slechte zithouding kunnen optreden of verergeren. Het Orthocor Lordose Rugkussen is een verstelbaar autokussen werkt preventief en zorgt voor een correcte zithouding. U kunt ook kiezen voor een traagschuim rugkussen als lendensteun voor in de auto ter verbetering van de zithouding

Lendensteun Bed

Een lendensteun kan aan het hoofdeinde van het bed op de matras worden geplaatst. De rugsteun is trapsgewijs in te stellen. Bij gebruik op een gewoon matras geeft de bed rugsteun ondersteuning en verlichting aan de lendenzone. Ook ideaal voor gebruik tijdens de zwangerschap.