Verstuikte Enkel

Brace ter ondersteuning van een Verstuikte Enkel

Bij een verstuikte enkel kunnen de enkelbanden verrekt zijn. Om de enkel te laten herstellen en toekomstige verstuikingen te voorkomen kan een enkelbrace uitkomst bieden.

Oorzaken en Symptomen Verstuikte Enkel

Wanneer u uw enkel verstuikt ( vaak ook "verzwikken" of "door de enkel gaan" genoemd), klapt de voet naar binnen en uw enkel naar buiten. De de enkelbanden en het gewrichtskapsel moeten nu de belasting opvangen, hierdoor komen de enkelbanden aan de buitenkant onder spanning te staan en kunnen verrekken (Distorsie).
Men ervaart een stekende pijn aan de buitenkant van de enkel, soms is het nog mogelijk om met matige pijn door te lopen. Er ontstaat vaak een zwelling en soms ook een bloeduitstorting op of onder de enkel.

Enkelbrace voor een Verstuikte Enkel

Een enkelbrace biedt ondersteuning en compressie. Hierdoor krijgt de enkel rust en kan deze zich herstellen, daarnaast kan de compressie zorgen dat zwellingen worden verminderd. Orthocor heeft een ruim assortiment enkelbraces voor een verstuikte enkel, van gerenommeerde merken, zodat u gegarandeerd bent van de beste werking en kwaliteit.

10 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Push Sports Enkelbrace Kicx
  Speciale prijs € 68,95 Normale prijs € 74,75
  De Push Sports Enkelbrace Kicx is geschikt bij trainingshervatting na enkelverzwikking, ter preventie van terugkerend enkelletsel en bij enkelinstabiliteit. De brace sluit nauw aan op de anatomie van de enkel en biedt een aangename druk rond het gewricht. De niet-elastische, functionele banden kruisen aan de buitenzijde en laten de wreef vrij. Het bandsysteem is verankerd aan de verstevigde binnenzijde van de brace. De Push Sports Kicx biedt de best mogelijke bescherming tegen enkelverzwikking tijdens het sporten.
 2. Enkelbrace Kind
  Waardering:
  87% of 100
  Speciale prijs € 29,95 Normale prijs € 35,00
  Enkelbrace kind - Deze enkelbrace is specifiek ontwikkeld voor zere of kwetsbare enkelgewrichten van kinderen. De enkelbrace geeft een goede ondersteuning en proprioceptie. Proprioceptie is een zintuig dat in dit geval helpt bij de stand, de houding en beweging van het enkelgewricht. De brace is geschikt bij bijvoorbeeld lichte verstuikingen en instabiliteit of overbelasting. Door het elastische en ademend materiaal is de brace ook zeer geschikt tijdens het sporten.
 3. ASO Enkelbrace
  Waardering:
  86% of 100
  Speciale prijs € 69,95 Normale prijs € 79,00
  De ASO enkelbrace is van zeer duurzaam materiaal gemaakt en geeft een uitstekende enkelstabiliteit bij een matige tot zware enkelblessure.
  • Hét alternatief voor tape en eenvoudiger aanleggen
  • Inclusief uitneembare kunststof verstevigingselementen
  • Hoog draagcomfort met oersterke materialen
  • Deze combinatie zorgt dat met name bij sporters, de ASO enkelbrace zeer geliefd is.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

 4. Mcdavid ultralichte enkelbrace met straps
  Waardering:
  93% of 100
  Slechts € 49,95
  De Mcdavid ultralichte enkelbrace met straps is een product van topkwaliteit en wordt gekenmerkt door lichtgewicht nylon: vinyl weefsel met straps voor compressie die altijd aangepast kunnen worden zonder de schoen uit te doen. Geschikt bij matige enkel problemen zoals instabiliteit en pijn.
 5. Push Sports Enkelbrace 8
  Waardering:
  79% of 100
  € 33,95
  De figuur 8 bandenconstructie van de Push Sports Enkelbrace 8 zorgt voor een goede en comfortabele ondersteuning, ook geschikt voor sporten zonder schoen. Te gebruiken:
  • Ter preventie van terugkerend enkelletsel
  • Bij een lichte verstuiking of verzwikking van de enkel
  • Bij kapselirritatie
  • Bij lichte instabiliteit van de enkel

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

 6. Push care Enkelbrace
  € 49,95
  Push Care Enkelbrace in ontwikkeld om compressie te bieden rond het enkelgewricht. De enkelbrace is onder andere geschikt bij lichte klachten zoals een lichte distorsie (verzwikte enkel), lichte kapselirritatie, lichte enkelinstabiliteit en bij artrose zonder instabiliteit.
 7. Bauerfeind Malleotrain S Enkelbrace
  Waardering:
  82% of 100
  Slechts € 47,00
  Actie: Gratis verzending De Bauerfeind Malleotrain S enkelbrace geeft de enkel ondersteuning bij fysieke inspanningen. Te gebruiken wanneer het bandapparaat van de voet is verzwakt, zoals na een operatie, bij lichte verstuikingen of herhaalde overbelasting.
 8. Push Med Enkelbrace
  Waardering:
  90% of 100
  Slechts € 82,95
  De Push med Enkelbrace biedt extra steun aan het enkelgewricht door gebruik te maken van 2 elastische banden, die de functie hebben van tapen. De brace is geschikt voor matige klachten zoals: matige instabiliteit, (na-)behandeling van enkelfracturen, kapselirritatie, peesontsteking, artrose met instabiliteit en een voetballersenkel.
 9. Bauerfeind MalleoLoc Enkelbrace
  Waardering:
  77% of 100
  Slechts € 79,00
  Actie: Gratis verzending Bauerfeind MalleoLoc, Stabiliserende enkelbrace bijvoorbeeld bij verrekking van de kapselbanden en chronische bandinsufficiëntie zodat verzwikking wordt voorkomen. De brace kan gedragen worden in confectie- of sportschoenen. Normaal afrollen van de voet blijft mogelijk.
 10. Bauerfeind MalleoTrain Enkelbrace
  Waardering:
  90% of 100
  Slechts € 61,50
  Actie: Gratis verzending Bauerfeind MalleoTrain, actieve enkelbrace met visco-elastische pelotte voor een anatomische vorm en stabiliserende werking op de spieren. Te gebruiken bij onder andere: artrose, enkelverstuiking en lichte bandinstabiliteit.

10 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren