Looprekken

Een looprek is een loophulpmiddel dat extra steun en stabiliteit beidt bij het lopen.

Looprekken van de beste kwaliteit en gerenommeerde merken.

Een looprek kan gebruikt worden door personen waarbij een wandelstok of elleboogkrukken, onvoldoende ondersteuning biedt. Met een looprek loopt u makkelijker en veilig. Orthocor biedt u een breed gamma aan looprekken die voldoen aan de hoogste eisen. Zoals vaste looprekken, opvouwbare looprekken en looprekken met scharnieren.

Looprek Aandachtspunten

De belangrijkste aandachtspunten zijn:
 1. Het materiaal: staal of aluminium
 2. Wel of niet inklapbaar
 3. Rigide voortbewegen of met scharnieren dan wel wieltjes
 4. Hoogte verstelbaar

Looprek Kopen & Advies

Door de grote verscheidenheid kan productadvies op maat wenselijk zijn. Onze adviseurs staan met plezier voor u klaar, zodat u verzekerd bent van het beste looprek in uw situatie. De beste looprekken voor de beste prijs kopen bij orthocor.nl.

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. TOPRO Taurus Walker
  Speciale prijs € 1.145,00 Normale prijs € 1.320,00
  De Topro Taurus rollator is een uniek looprek op wielen. Door de zwenkwielen is de Taurus gemakkelijk te manoeuvreren. Zo kunt u ook in kleinere ruimtes, bijvoorbeeld de badkamer, goed gebruikmaken van deze walker. De comfortabele armsteunen van foam zijn zowel in hoogte als in hoek verstelbaar.
  De Topro Taurus is leverbaar in 2 modellen met een hydraulische (h) of elektrische (e) hoogteverstelling. En daarnaast in 2 uitvoeringen met een basic of premium uitrusting. Voor uitleg over de uitvoeringen en de extra opties die beschikbaar zijn, kunt u de onderstaande productbeschrijving raadplegen. Gratis levering!

  Levertijd +/- 3 werkdagen
 2. Opvouwbaar looprek
  Waardering:
  90% of 100
  Speciale prijs € 64,95 Normale prijs € 80,00
  Gemakkelijk opvouwbaar lichtgewicht looprek (loopschraag), gemaakt van aluminium en in hoogte verstelbaar.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

 3. Looprek met scharnieren
  Waardering:
  80% of 100
  Speciale prijs € 61,95 Normale prijs € 70,00
  Looprek met scharnieren beweegt flexibel mee met de loopbeweging van de gebruiker. Door de beweegbare zijkanten hoeft het looprek minder opgetild te worden en zorgt het voor meer stabiliteit. Veel gebruikt looprek voor ouderen / senioren met een mobiliteitsbeperking.
 4. Vast looprek
  Speciale prijs € 48,95 Normale prijs € 55,00
  Aluminium looprek, combineert lichtgewicht met
 5. LiftWalker looprek sta-op-hulp
  Speciale prijs € 199,00 Normale prijs € 236,00
  De LiftWalker is een looprek en sta-op-hulp in één en kan eenvoudig worden ingeklapt. De poten van de LiftWalker zijn voorzien van vier antislip rubberdoppen. Als u de stangen van het looprek uitschuift, kunt u het looprek als sta op hulp gebruiken. Doordat u de stangen vastpakt komt u naar voren. Door de stangen steeds hoger vast te pakken, komt u langzaam overeind.

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Een looprek vergroot uw leefwereld indien u moeite krijgt met lopen. Hiermee loopt u gemakkelijker en veiliger. Het biedt enorme steun bij bijvoorbeeld revalidatie. Er zijn verschillende soorten looprekken op de markt beschikbaar. In de voorgaande paragraaf hebben wij de verschillende soorten op een rij gezet. Een loophulp met wieltjes zorgt voor de grootste wendbaarheid en bewegingsvrijheid, maar deze geven weer minder steun dan de loophulpen zonder wieltjes. Een looprek dat in hoogte verstelbaar is kunt op maat afstellen voor de beste ondersteuning.

Looprekjes geven extra ondersteuning en zekerheid tijdens het lopen

Van vaste tot opvouwbare loophulpmiddelen en rekken met scharnieren. Sommige loophekjes hebben een speciale opsta-steun of onderarmsteunen, waar u uw onderarmen in een hoek van negentig graden in kunt leggen. Elk wandelrek heeft een bepaalde maximale belasting en maximumhoogte en breedte, zodat u precies een exemplaar kunt uitzoeken dat past in uw situatie.

Looprekken worden in de meeste gevallen binnenshuis gebruikt

Een looprek bestaat uit een metalen frame met vier poten of twee poten en twee wieltjes. Het is zeer geschikt als u flink moet steunen tijdens het lopen en staan. Bijvoorbeeld omdat uw beenspieren verzwakt zijn. Een loophekje wordt meestal binnenshuis gebruikt. U tilt het loophulpmiddel steeds ietsje op, plaatst het vooruit en stapt vooruit met de handen steunend op de bovenzijde van het rekje. Een rekje met scharnieren hoeft niet opgetild te worden, maar kan afwisselend rechts en links naar voren worden geschoven.

Dé oplossing voor als u zich moeilijker in huis kunt verplaatsen

Een looprek is de oplossing voor als u zich niet of niet goed meer kunt verplaatsen, zonder continue steun met uw handen. Dit probleem gaat vaak gepaard met balans- en evenwichtsproblemen. Dit loophulpmiddel biedt dan soelaas.