Kniebandage

kniebandages

Wanneer te gebruiken

Een kniebandage kunt u gebruiken bij instabiliteitsgevoel, sporthervatting na een meniscusletsel of bij klachten rond de knieschijf. Een kniebandage geeft druk rond het kniegewricht, waardoor u meer stabiliteit voelt. Een kniebrandage geeft ook ondersteuning aan de knieschijf, waardoor eventueel bijkomende klachten aan de knieschijf worden verlicht.
Het verschil tussen een kniebandage en kniebrace is de mate van ondersteuning, een kniebrace geeft meer ondersteuning en wordt bij zwaarder letsel of indicaties gebruikt.

Soorten Kniebandages

Er zijn veel verschillende soorten kniebandages zoals een kniebandage gemaakt op maat, opgemeten met het CCMI meetsysteem, in links/rechts-uitvoering en in een confectie uitvoering op basis van omtreksmaten van het bovenbeen. Ook is er voor de verschillende indicaties of toepassingen een geschikte bandage, zoals een patella bandje of sport kniebandage.
Door de modernste technieken en materialen te combineren met optimaal design, ontstaat een lichte kniebandage die langdurig ondersteuning geeft bij lichte tot middelmatige knie klachten, met name bij problemen met zwellingen, irritaties, oedeem, hydrops of gevoel van instabiliteit. Een compacte vormgeving, zonder uitstekende delen, hindert (sport)kleding niet en met sterke materialen, waardoor de kniebrandage ook geschikt kan zijn voor (bal)sporten. Vaak worden daarom kniebandages van neopreen gemaakt.
 1. Patella Bandage
  Waardering:
  87%
  Speciale prijs € 23,50 Normale prijs € 26,95
  De patella bandage oefent een lokale druk uit op de patellapees en houdt de knieschijf vast waardoor..

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

  Lees verder
 2. Bauerfeind GenuTrain Kniebrace
  Waardering:
  85%
  Slechts € 65,00 Normale prijs € 67,50
  Actie: Gratis verzending De Genutrain is een actieve kniebrace met visco-elastische pelotte rond de patella. Voor een comfortabele en veilige ondersteuning van het kniegewricht. De kniebandage is onder andere te gebruiken bij:
  - Meniscusklachten
  - Artrose en artritis
  - Slijmbeurs- en peesontstekingen
  - Lichte instabiliteit

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

  Lees verder

Merken

Er zijn kniebrace's van Bandit, Mikros, Bauerfeind, Fysiolin, G.M. Polsspalken, Hansasport, Mueller, Push Care, Push Sports Braces, Rehband, Secutex, Spenco.

Klinische studie Kniebandage Genutrain

De rol van de Kniebandage in de preventie van Anterior Knee Pain Syndrome
Shlomo Bengalen, MPH, Joseph Lowe, MD, Gideon Mann, MD, Alexander Finsterbush, MD, en Yoav Matan, MD
Gepubliceerd in het American Journal of Sports Medicine, januari / februari 1997
Een prospectieve studie van 60 jonge atleten (militairen), 27 in de bandage-groep en 33 in de niet-bandage controle groep, onderging een zwaar fysieke training regime om de werkzaamheid van een kniebandage te bepalen met een siliconen knieschijf draagring (Bauerfeind GenuTrain ). Wegens uitvallers, waren de resultaten alleen significant wanneer rekening gehouden werd met mannelijke kniebandage gebruikers.
Er werden gegevens verzameld in de 1e en 8e week van de studie door onderzoekers die niet de identiteit van de kandidaten kenden. De data in deze studie: persoonlijke inschatting van de pijn niveaus, orthopedisch onderzoek en documentatie van de fysieke fitheid niveaus.
De incidentie van anterior knee pain syndrome verhoogd met de intensiteit van de inspanning als de studie vorderde.
Er was een significante reductie in de incidentie van anterieure kniepijn syndroom aan het eind van de studie in mannelijke atleten die beugels hadden aangebracht voor de oefeningen en in de kniebrace groep als geheel, in vergelijking met de controlegroep.
De significante vermindering van pijn in de knie zijn een kan een gevolg zijn van de steun van de patella door de silicone ring met als gevolg een vermindering van de belasting en cyclische trauma, alsmede een toename van proprioceptieve feedback.
Profylactisch gebruik van de kniebandage zorgde niet voor een verlaging van de capaciteit om hun fysieke fitheid te verbeteren.
Uit de gegevens blijkt dat het gebruik van de kniebandage een effectieve manier is om de ontwikkeling van kniepijn te voorkomen bij mensen die deelnemen aan zware en intensieve lichamelijke oefening.
Kniepijn in het leger zou kunnen leiden tot aanzienlijk verlies in uren en mankracht van het personeel, en een toename in aanvragen voor arbeidsongeschiktheidsuitkeringen. Op basis van die aanname, kan het gebruik van de kniebrace het verlies van arbeidsuren verlagen en medische kosten in verband met anterieure knie pijn syndroom te verminderen.