• Home
  • Push Sports Patellabandje

Push Sports Patellabandje

Waardering:
76% of 100
Het Push Sports patellabandje is zeer geschikt voor overbelastingsklachten rond de knieschijf, zoals een runners knee en/of jumpers knee (springersknie).

In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

Speciale prijs € 18,95 Normale prijs € 25,00

Kunnen we u ergens bij helpen?
Onze hulpmiddelen experts staan voor u klaar!

Bel ons
0416 - 377 085
Mail ons
info@orthocor.nl
Push Sports patellabandje - De versteviging in het patellabandje (pelotte) geeft druk op de kniepees en tegen de onderrand van je knieschijf. De pees wordt ontlast en de pijn verlicht. Het patellabandje sluit eenvoudig rond het onderbeen.

Indicaties Patellabandje

Een patellabandje, ook wel patella brace genoemd, is zeer geschikt voor overbelastingsklachten rond de knieschijf. Vooral voor sporten waarbij veel wordt gelopen (runners knee) en/of gesprongen (jumpers knee).

Wanneer kun je het Push Sports patellabandje gebruiken?

- Bij patellofemoraal-pijnsyndroom (chondropathie), ook wel runners knee genoemd. Bij deze aandoening is er sprake van pijn achter de knieschijf als gevolg van slijtage van het kraakbeen.
- Bij apexitis patellae (jumpers knee). Hierbij is sprake van pijn aan de onderrand van de knieschijf, daar waar de kniepees aanhecht.
- Bij ontsteking van de kniepees
- Bij Osgood Schlatter: pijn op de plek van de aanhechting van de kniepees aan het scheenbeen

Maatvoering

Het Push Sports patellabandje is verkrijgbaar in één maat en past altijd, zowel links als rechts te gebruiken.

Push Sports patellabandje Eigenschappen

De pelotte (versteviging) van het Push Sports patellabandje biedt druk op de kniepees net onder de knieschijf en geeft pijnverlichting. De sportbrace kun je heel eenvoudig om het onderbeen sluiten. De vormgeving en de beperkte elasticiteit zorgen voor een prettige pasvorm. Siliconenstroken zorgen bovendien dat het patellabandje goed op zijn plaats blijft zitten.

Het aanleggen van de braceAlleen bij eerste keer gebruik: verwijder de beschermfolie van de pelotte.

Stap 1

Buig het been. De pelotte moet net onder de knieschijf, op de kniepees worden gepositioneerd. De knieschijf valt in de uitsparing van de brace.

Stap 2

De pelotte moet met één hand vastgehouden worden. Met de vrije hand kan de gebruiker de band rond het onderbeen trekken en sluiten.

Stap 3

Sluit het klittenband zo strak mogelijk, zonder dat het afknelt. Als de band hierbij niet op de lusklittenband sluit, verstel dan de andere sluiting van de band.
Schrijf uw eigen review
Alleen klanten met een account kunnen reviews plaatsen. U kunt, inloggen of een account aanmaken