Push Sports Patellabandje

Waardering:
76% of 100
Het Push Sports patellabandje is zeer geschikt voor overbelastingsklachten rond de knieschijf, zoals een runners knee en/of jumpers knee (springersknie). Het patellabandje is verkrijgbaar in één maat (one size fits all) en is zowel links als rechts te gebruiken.

In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

€ 22,95

Kunnen we u ergens bij helpen?
Onze hulpmiddelen experts staan voor u klaar!

Bel ons
0416 - 377 085
Mail ons
info@orthocor.nl

Het patellabandje ontlast de kniepees en geeft pijnverlichting.

Push Sports patellabandje - De versteviging in het patellabandje (pelotte) geeft druk op de kniepees en tegen de onderrand van je knieschijf. De pees wordt ontlast en de pijn verlicht. Het patellabandje sluit eenvoudig rond het onderbeen.

Indicaties Patellabandje

Een patellabandje, ook wel patella brace genoemd, is zeer geschikt voor overbelastingsklachten rond de knieschijf. Vooral voor sporten waarbij veel wordt gelopen (runners knee) en/of gesprongen (jumpers knee).

Wanneer patellabandje dragen?

- Bij patellofemoraal-pijnsyndroom (chondropathie), ook wel runners knee genoemd. Bij deze aandoening is er sprake van pijn achter de knieschijf als gevolg van slijtage van het kraakbeen.
- Bij apexitis patellae (jumpers knee, Springersknie). Hierbij is sprake van pijn aan de onderrand van de knieschijf, daar waar de kniepees aanhecht.
- Bij ontsteking van de kniepees
- Bij Osgood Schlatter: pijn op de plek van de aanhechting van de kniepees aan het scheenbeen

Maatvoering

Het Push Sports patellabandje is verkrijgbaar in één maat en past altijd, zowel links als rechts te gebruiken.

Push Sports patellabandje Eigenschappen

De pelotte (versteviging) van het Push Sports patellabandje biedt druk op de kniepees net onder de knieschijf en geeft pijnverlichting. De sportbrace kun je heel eenvoudig om het onderbeen sluiten. De vormgeving en de beperkte elasticiteit zorgen voor een prettige pasvorm. Siliconenstroken zorgen bovendien dat het patellabandje goed op zijn plaats blijft zitten.

Het aanleggen van de braceAlleen bij eerste keer gebruik: verwijder de beschermfolie van de pelotte.

Stap 1

Buig het been. De pelotte moet net onder de knieschijf, op de kniepees worden gepositioneerd. De knieschijf valt in de uitsparing van de brace.

Stap 2

De pelotte moet met één hand vastgehouden worden. Met de vrije hand kan de gebruiker de band rond het onderbeen trekken en sluiten.

Stap 3

Sluit het klittenband zo strak mogelijk, zonder dat het afknelt. Als de band hierbij niet op de lusklittenband sluit, verstel dan de andere sluiting van de band.

Patellabandje of sporttape?

Verschillende onderzoeken tonen aan dat het dragen van een pattellabrace kan helpen bij het verlichten van kniepijn. De onderzoeken richten zich op veel voorkomende klachten zoals patellafemorale klachten en patellatendinopathie (jumpers knee). Daarnaast heeft de Rijksuniversiteit Groningen een onderzoek uitgevoerd naar het effect van van een patellabandje en sporttape. Ook hebben zij een vergelijking tussen beide hulpmiddelen gemaakt. De onderzoekers zijn sportartsen en bewegingswetenschappers van het Centrum voor Sportgeneeskunde van het UMCG.

Het onderzoek concludeert dat een patellabandje iets effectiever blijkt te zijn tegen pijn dan sporttape. Men denkt dat dit komt omdat een bandje makkelijk is aan te brengen dan sporttape. Een patellabandje kopen kan dus effectief helpen om knieklachten te voorkomen en te behandelen.

Voordelen van het gebruik van een patellabandje

Bovenstaand hebben wij gezien dat een patellapeesband kan helpen bij kniepijn. Het is een orthopedisch hulpmiddel dat men voornamelijk adviseert aan patiënten die pijn ervaren als gevolg van overbelasting of een ontsteking. Door de patellapees te ontlasten verlicht het bandje de pijn. Andere mechanische voordelen die ontstaan tijdens het dragen zijn:
  • De lengte van de patellapees (PTL) verkorten, wat indirect de belasting van de patellapees vermindert.
  • Contactdruk en het contactgebied tussen de knieschijf (de patella) en het dijbeen (het femur) verminderen.
  • Verminderen van patellaire compressie.
  • Uitlijnen van de patella waardoor het overmatig zijdelings verschuiven van de patella voorkomt.
  • Minimaliseren van de patella-spanning en -druk.
Lees bij de indicaties van elke patellapeesband voor welke klachten de specifieke band geschikt is.
3.8
Rating:
76% of 100
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan.
Vaak samen gekocht