Push Sports Braces

push sports logoPush Sports Braces - Softbraces ter ondersteuning van pijnlijke of instabiele gewrichten tijdens sportieve activiteiten. Push Sports is het nieuwe merk sportbraces van Push. Speciaal ontwikkeld voor sporters zoals jij. Die wél optimale bescherming willen, maar géén beperking bij het sporten.

Of het nu gaat om het verbreken van een persoonlijk record of het winnen van een wedstrijd: het is jouw prestatie. Maar als sporter weet je ook dat je ondersteuning nodig hebt. Van een coach met wijze adviezen, van een familielid dat snapt hoe belangrijk sport voor je is en van het juiste materiaal. Sportbraces bijvoorbeeld, die zorgen voor steun, gebruiksgemak en draagcomfort. Met zo’n coach, zo’n familielid en zo’n sportbrace kom je er. Want op hen kun je rekenen.

Push Sports Braces
 1. Push Sports Enkelbrace 8
  Waardering:
  79%
  € 33,95
  De figuur 8 bandenconstructie van de Push Sports Enkelbrace 8 zorgt voor een goede en comfortabele ondersteuning, ook geschikt voor sporten zonder schoen. Te gebruiken:
  • Ter preventie van terugkerend enkelletsel
  • Bij een lichte verstuiking of verzwikking van de enkel
  • Bij kapselirritatie
  • Bij lichte instabiliteit van de enkel

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

  Lees verder
 2. Push Sports Polsversteviger
  Waardering:
  87%
  € 19,95
  Zeer comfortabele polsversteviger die makkelijk zelf is aan te leggen, gebruik bij een pijnlijke pols, lichte overbelastingsklachten en bij een verhoogde beweeglijkheid van de pols.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

  Lees verder
 3. Push Sports Polsbrace
  Waardering:
  88%
  Slechts € 32,95
  De Push Sports polsbrace is speciaal ontwikkeld voor gebruik tijdens het sporten en geeft de juiste ondersteuning bij het strekken en buigen van het polsgewricht. Te gebruiken bij:
  - preventie van polsblessures
  - verhoogde speling of instabiliteit in het polsgewricht
  - overbelasting en aanhoudende pijn

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

  Lees verder
 4. Push Sports Armbrace
  Waardering:
  83%
  € 23,95
  Push Sports Armbrace - Deze sport elleboogbrace geeft druk op de spieren van je onderarm. Te gebruiken bij een tennisarm (epicondylitis lateralis) of een golfersarm (epicondylitis medialis).

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

  Lees verder
 5. Push Sports Duimbrace
  Waardering:
  79%
  € 34,95
  Push Sports Duimbrace - De duimbrace ondersteunt het duimgewricht bij de duimbasis, ook wel MCP 1 genoemd. De duimfunctie blijft optimaal en geeft geen beperking van de handfunctie. Biedt uitkomst bij aanhoudende pijn aan de duim als gevolg van overstrekking of ontwrichting van de duim (skiduim).

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

  Lees verder
 6. Push Sports Patellabandje
  Waardering:
  76%
  € 22,95
  Het Push Sports patellabandje is zeer geschikt voor overbelastingsklachten rond de knieschijf, zoals een runners knee en/of jumpers knee (springersknie). Het patellabandje is verkrijgbaar in één maat (one size fits all) en is zowel links als rechts te gebruiken.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

  Lees verder
 7. Push Sports Kniebrace
  Slechts € 78,95 Normale prijs € 92,95
  De Push Sports Kniebrace kniebrace geeft druk rond je kniegewricht voor meer stabiliteit, zonder het buigen en strekken van de knie te hinderen. Te gebruiken bij: instabiliteit, artrose, pijnklachten rondom de knieschijf en meniscusletsel. Lees verder

Winnen daar gaat het om

Probleemstelling

Blessures treden steeds vaker en veelal acuut op, waarbij het bekende verzwikken van de enkel het meest voorkomt. Het aantal sporters neemt namelijk toe; mensen blijven tot een hogere leeftijd hun sport uitoefenen, mensen besteden meer uren aan sport en ontplooien op middelbare leeftijd nog nieuwe sportactiviteiten, waardoor het aantal blessures en kansen daarop elk jaar groeien.

Oplossing

Een Push Sports brace helpt de belastbaarheid van het lichaam te verhogen. Hierbij ontlasten de sportbraces niet de spieren, maar de gewrichtsbanden. De spieren blijven met een sportbrace dezelfde arbeid verrichten die zij zonder sportbrace ook zouden leveren. Push Sports braces kunnen om verschillende redenen worden gebruikt:

Bij blessures

Elke sporter met een blessure zal proberen van de blessure af te komen en zo snel mogelijk terug willen keren op de baan of in het veld. Hiertoe volgt hij een aangepaste training onder begeleiding van een sportmedisch deskundige of ; - na behandeling door zo’n deskundige
- op basis van zelfzorg. Een Push Sports brace kan in beide gevallen een effectief hulpmiddel zijn.

Ter preventie

Zodra het kan, gaan sporters weer gewoon trainen. De blessure is vrijwel genezen, maar de aangedane gewrichtsstructuren blijven nog geruime tijd zwakker. Om te voorkomen dat de zwakkere structuren snel weer letsel oplopen, kan een Push Sports brace worden ingezet als bescherming of secundaire preventie. Ook bij grote belasting door zwaar of veelvuldig trainen kan het verstandig zijn om, zelfs als er nog geen letsel aanwezig is, het gewricht extra te beschermen tegen blessures.

Bij overbelasting

Overbelasting van gewrichten of spieren leidt tot microtraumata aan spieren, kapsels of pezen met een pijnlijke irritatie als gevolg. Veel voorkomend zijn klachten als een tennisarm of lopersknie, waarbij de spier- of peesaanhechting geïrriteerd is geraakt door overbelasting van de spiergroep. Veel blessures ontstaan door te veel, te zwaar of te onregelmatig trainen, maar ook een verkeerde techniek of ongeschikt sportmateriaal kan voor problemen zorgen. Bij deze overbelastingsletsels kan een Push Sports brace een waardevol hulpmiddel zijn.

Doelgroep

Sportieve mensen, jong en oud, met pijnlijke of instabiele gewrichten of mensen die preventief een brace dragen ter voorkoming van blessures.

Productvoordelen

• Optimale ondersteuning; een goede combinatie van steun, druk en verkleving aan de huid
• Volledige bewegingsvrijheid
• Goed positiebehoud
• Compact volume, hoog draagcomfort
• Modern design
• Makkelijk in onderhoud, wasbaar (400C)
• Ontwikkeld door specialisten en uitgebreid getest
• Compact productassortiment

Niet Zweterig

De Tactel® dry fit aan de binnenzijde van iedere Push Sports brace zorgt ervoor dat het transpiratievocht wordt geabsorbeerd en de brace niet zweterig aanvoelt.

FlinterDun

Bij het ontwerp van sportbraces wordt zo weinig mogelijk materiaal gebruikt. De braces zijn dun en kunnen daardoor gemakkelijk worden gedragen in sportschoenen en onder sportkleding.

Blijft lekker zitten

Bewegingen tijdens het sporten leiden vaak tot het verschuiven of zelfs afzakken van een brace. Bij de braces van Push Sports is dit niet het geval: ze zijn voorzien van siliconenstroken die ervoor zorgen dat de braces tijdens het sporten op hun plaats blijven.