Kniebrace

kniebrace overzicht

Wanneer te gebruiken

Een kniebrace kun je gebruiken bij instabiliteitsgevoel, sporthervatting na een meniscusletsel of bij klachten rond de knieschijf. Een kniebrace geeft druk rond je kniegewricht, waardoor je meer stabiliteit voelt. Een kniebrace ondersteunt vaak de knieschijf, waardoor eventueel bijkomende klachten aan de knieschijf worden verlicht.

Soorten kniebraces

Er zijn veel verschillende soorten kniebraces zoals een kniebrace gemaakt op maat in links/rechts-uitvoering en in omtreksmaten van het bovenbeen, gemeten met het CCMI meetsysteem, patella kniebrace of standaard kniebraces. Door de modernste technieken en materialen te combineren met optimaal design, ontstaat een lichte kniebrace die langdurig ondersteuning geeft bij middelmatige tot ernstige knie-instabiliteiten, met name problemen met de voorste, achterste, binnenste of buitenste kruisbanden. Een compacte vormgeving zonder uitstekende delen hindert (sport)kleding niet en met sterke materialen en constructies zijn zoals koolstofvezel, waardoor de kniebrace ook geschikt kan zijn voor zware (bal)sporten.
 1. McDavid Kniebrace kruisband
  Waardering:
  80%
  Slechts € 79,95 Normale prijs € 95,00
  De McDavid Kniebrace kruisband heeft een unieke hoefijzersteun met twee mediale en twee laterale baleinen. Daarnaast zorgen twee klittenbanden en vier elastische kruisbanden voor extra steun aan het gewricht.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

  Lees verder
 2. Push Care Kniebrace
  Waardering:
  87%
  € 64,95
  De nieuwe Push Care Kniebrace nu leverbaar! Een intensief productontwikkelingstraject richtte zich met name op het vereenvoudigen van het gebruik en het vergroten van de patellaondersteuning. De kniebrace biedt een goede compressie rondom het kniegewricht en steunt de patella aan weerszijde. Hierdoor verbetert het stabiliteitsgevoel en ervaart de gebruiker pijnverlichting. De kniebrace is geschikt bij artrose en instabiliteit. Lees verder
 3. Push Sports Kniebrace
  Slechts € 78,95 Normale prijs € 92,95
  De Push Sports Kniebrace kniebrace geeft druk rond je kniegewricht voor meer stabiliteit, zonder het buigen en strekken van de knie te hinderen. Te gebruiken bij: instabiliteit, artrose, pijnklachten rondom de knieschijf en meniscusletsel. Lees verder
 4. Bauerfeind GenuTrain Kniebrace
  Waardering:
  85%
  Slechts € 65,00 Normale prijs € 67,50
  Actie: Gratis verzending De Genutrain is een actieve kniebrace met visco-elastische pelotte rond de patella. Voor een comfortabele en veilige ondersteuning van het kniegewricht. De kniebandage is onder andere te gebruiken bij:
  - Meniscusklachten
  - Artrose en artritis
  - Slijmbeurs- en peesontstekingen
  - Lichte instabiliteit

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

  Lees verder

Merken

Er zijn kniebrace's van Bandit, Mikros, Bauerfeind, Fysiolin, G.M. Polsspalken, Hansasport, Mueller, Push Care, Push Med, Push Ortho, Push Sport Braces, Rehband, Secutex, Spenco.

Klinische studie Kniebrace Genutrain

De rol van de Kniebrace in de preventie van Anterior Knee Pain Syndrome
Shlomo Bengalen, MPH, Joseph Lowe, MD, Gideon Mann, MD, Alexander Finsterbush, MD, en Yoav Matan, MD
Gepubliceerd in het American Journal of Sports Medicine, januari / februari 1997
Een prospectieve studie van 60 jonge atleten (militairen), 27 in de brace-groep en 33 in de niet-brace controle groep, onderging een zwaar fysieke training regime om de werkzaamheid van een kniebrace te bepalen met een siliconen knieschijf draagring (Bauerfeind GenuTrain ). Wegens uitvallers, waren de resultaten alleen significant wanneer rekening gehouden werd met mannelijke kniebrace gebruikers.
Er werden gegevens verzameld in de 1e en 8e week van de studie door onderzoekers die niet de identiteit van de kandidaten kenden. De data in deze studie: persoonlijke inschatting van de pijn niveaus, orthopedisch onderzoek en documentatie van de fysieke fitheid niveaus.
De incidentie van anterior knee pain syndrome verhoogd met de intensiteit van de inspanning als de studie vorderde.
Er was een significante reductie in de incidentie van anterieure kniepijn syndroom aan het eind van de studie in mannelijke atleten die beugels hadden aangebracht voor de oefeningen en in de kniebrace groep als geheel, in vergelijking met de controlegroep.
De significante vermindering van pijn in de knie zijn een kan een gevolg zijn van de steun van de patella door de silicone ring met als gevolg een vermindering van de belasting en cyclische trauma, alsmede een toename van proprioceptieve feedback.
Profylactisch gebruik van de kniebrace zorgde niet voor een verlaging van de capaciteit om hun fysieke fitheid te verbeteren.
Uit de gegevens blijkt dat het gebruik van de kniwbrace een effectieve manier is om de ontwikkeling van kniepijn te voorkomen bij mensen die deelnemen aan zware en intensieve lichamelijke oefening.
Kniepijn in het leger zou kunnen leiden tot aanzienlijk verlies in uren en mankracht van het personeel, en een toename in aanvragen voor arbeidsongeschiktheidsuitkeringen. Op basis van die aanname, kan het gebruik van de kniebrace het verlies van arbeidsuren verlagen en medische kosten in verband met anterieure knie pijn syndroom te verminderen.Bekijk ons assortiment Bauerfeind kniebraces.

Of bekijk alle kniebraces.