• Home
 • Bauerfeind GenuTrain Kniebrace

Bauerfeind GenuTrain Kniebrace

Waardering:
85% of 100
Actie: Gratis verzending De Genutrain is een actieve kniebandage met visco-elastische pelotte rond de patella. Voor een comfortabele en veilige ondersteuning van het kniegewricht. Onder andere te gebruiken bij:
- Meniscusklachten
- Artrose en artritis
- Slijmbeurs- en peesontstekingen
- Lichte instabiliteit

In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

€ 61,50

Kunnen we u ergens bij helpen?
Onze hulpmiddelen experts staan voor u klaar!

Bel ons
0416 - 377 085
Mail ons
info@orthocor.nl

De Genutrain kniebrace is al meer dan 25 jaar wereldwijd dé standaard

Bauerfeind GenuTrain Kniebrace – de nieuwe generatie met Omega-pelotte

Actieve kniebandage ter ontlasting en stabilisatie van het kniegewricht. Comfort en kwaliteit voor uw knie. Wanneer uw knie instabiel aanvoelt, gezwollen of pijnlijk is, kan een GenuTrain® kniebandage helpen. Zij ondersteunt het gewricht, werkt pijnverlichtend en stimuleert een snellere mobilisatie. De GenuTrain is "dé standaard" onder de functioneel effectieve kniebandages en werd sinds de marktintroductie in 1981 permanent doorontwikkeld. De nieuwe generatie met de Omega-pelotte, een nieuwe visco-elastische pelotte rond de knieschijf, zet nieuwe standaarden. De ondersteuning van het kniegewricht tijdens het dragen van de bandage werd verder verbeterd en de pijnverlichtende werking verhoogd.

- veilige ondersteuning van het kniegewricht
- ontlasting van de knieschijf en pijnverlichting bij de meniscus
- anatomische pasvorm en geïntegreerde aantreklussen

Indicaties Bauerfeind GenuTrain

De Genutrain is te gebruiken bij:
 • Meniscusklachten
 • Irritaties (tendomyopathie, pijnlijke aanhechtingen, posttraumatisch en postoperatief)
 • Artrose en artritis
 • Gevoel van lichte instabiliteit
 • Kapsel problematiek
 • Peesontsteking (Tendinitis)
 • Slijmbeursontsteking
 • Lichte overbelasting (zwelling / vocht)
 • Revalidatie van de knie gedurende langere tijd
 • Chondropathie (beschadiging van het kraakbeen)
 • Preventie


Maatvoering GenuTrain Kniebrace

Zie ook de bovenstaande afbeelding.

1 is omtrek 12 cm onder knieschijf, 2 is omtrek 14 cm boven knieschijf.
Maat 0 : 1=25-28cm 2=35-38cm
Maat 1 : 1=28-31cm 2=38-41cm
Maat 2 : 1=31-34cm 2=41-44cm
Maat 3 : 1=34-37cm 2=44-47cm
Maat 4 : 1=37-40cm 2=47-50cm
Maat 5 : 1=40-43cm 2=50-53cm
Maat 6 : 1=43-46cm 2=53-56cm

Kleuren:

De Genutrain is verkrigbaar in de kleuren, Titaan, Zwart en Huidskleur.

WERKING

 • GenuTrain is een medische kniebandage die pijn in de knie vermindert en zo de levenskwaliteit verhoogt.
 • Bij de beweging van de knie treedt een compressieen massage-effect op, waardoor zwellingen sneller afnemen.
 • De knie wordt gestabiliseerd zodat de voet veiliger kan worden neergezet, waarbij tegelijkertijd de spieren zoveel mogelijk bewegingsvrijheid houden.

COMFORT

 • De geavanceerde driedimensionale breitechniek staat garant voor een bijzondere rekbaarheid en een anatomische pasvorm. Daar door is de kniebrace ook zeer geschikt als actieve steun tijdens werk en sport (ook voor hardlopen en wielrennen).
 • Eenvoudig en soepel aan en af te doen.
 • Het ademende en vocht afvoerende weefsel geeft een prettig gevoel bij het dragen.

DESIGN

Naast de functionaliteit valt de GenuTrain kniebrace ook op door het aantrekkelijke, dynamische design.

GenuTrain® is een anatomisch gevormde kniebandage die de knieschijf ontlast en het kniegewricht comprimeert en stabiliseert. De visco-elastische pelotte omsluit de knieschijf volledig en zorgt voor een voortdurende massage van het omringende weefsel. Hierdoor wordt de doorbloeding gestimuleerd, zodat de pijn en de zwelling snel verdwijnen. Door gebruik van micro vezels is de bandage prettig te dragen.
GenuTrain® van Bauerfeind is de klassieker onder de kniebandages. Doordat aantrekken nog eenvoudiger is geworden heeft GenuTrain® bij een gelijk gebleven werkzaamheid nu een nóg hoger draagcomfort.
Het is alweer meer dan 25 jaar geleden dat Bauerfeind de eerste GenuTrain® kniebrace op de markt heeft gebracht. Sindsdien is de ontwikkeling van GenuTrain® doorgegaan wat nu resulteert in de 6e generatie. Innovatie, kwaliteit en design komen samen in de Train® actieve bandages en in alle producten van Bauerfeind.


Veilige steun en bescherming voor het kniegewricht

De actieve GenuTrain kniebrace bestaat uit een anatomisch gebreid weefsel met geïntegreerde, ringvormige visco-elstische pelotte: de Omega-pelotte. Deze werkt pijnverlichtend doordat zij de therapeutische druk van de bandage van de knieschijf wegvoert naar de weke delen in de knie. Twee noppen aan de onderste rand van de pelotte, de hoffa-pads, oefenen een gedoseerde druk uit op de hoffa-vetlichamen en ontlasten op deze manier de knieschijf nog eens extra. Hierdoor wordt de pijnverlichtende werking verder ondersteund. De zijvleugels van de Omega-pelotte drukken op het voorste gedeelte van de meniscus en dragen van intermitterende compressie bij aan de vermindering van de pijn. Door deze meniscusvleugels lijkt de Omega-pelotte qua vorm op de Griekse letter Ω en werd daarom ook zo genoemd. Tijdens het rennen en lopen met de GenuTrain neemt de druk toe of af door het spannen van de spieren. Er treedt een werking op die men kan vergelijken met een massage met wisselende druk. Hierdoor wordt de stofwisseling gestimuleerd en worden zwellingen en bloeduitstortingen sneller minder. De bandage is erop gericht om tijdens het dragen aanvullende receptoren in de weke delen van de knie en de huid te stimuleren. Bovendien worden de omliggende spieren geactiveerd en wordt het gewricht langdurig effectief ondersteund.

Perfecte combinatie van vorm en functie

Materiaal en vorm van de actieve GenuTrain kniebrace zijn gebaseerd op een uitgekiend functioneel ontwerp ten behoeve van een optimale effectiviteit en een hoog draagcomfort. Het ademende, huidvriendelijke breiwerk past zich aan elke lichaamsbeweging aan, zonder af te snoeren of te verschuiven. In de gevoelige buigzone van de knieholte en aan de boord van de bandage is het materiaal daarom veel zachter en elastischer uitgevoerd. Hierdoor zit de GenuTrain zeer comfortabel. Spiraalbaleinen aan de zijkant houden de bandage tijdens bewegingen op zijn plaats en dankzij de geïntegreerde aantreklussen kan de bandage gemakkelijk worden aangetrokken.
Schrijf uw eigen review
Alleen klanten met een account kunnen reviews plaatsen. U kunt, inloggen of een account aanmaken