Bauerfeind AirLoc

Actie: Gratis verzending AirLoc enkelspalk stabiliseert de enkel, bijvoorbeeld na een acute blessure aan kapsel en banden van de enkel, revalidatie of bij chronische instabiliteit. De opblaasbare luchtkussens maken een individuele aanpassing mogelijk.
Speciale prijs € 49,00 Normale prijs € 59,00

Kunnen we u ergens bij helpen?
Onze hulpmiddelen experts staan voor u klaar!

Bel ons
0416 - 377 085
Mail ons
info@orthocor.nl

Het AirLoc systeem garandeert een optimale stabilisatie van de enkel.

Bauerfeind AirLoc - stabiliseert het spronggewricht in de schoen, bijvoorbeeld na een acute blessure aan kapsel en banden van de enkel. De kunststof schalen zijn anatomisch gevormd en passen daardoor comfortabel om de enkel. Opblaasbare luchtkussens maken een zeer goede aanpassing aan de opgetreden mate van zwelling mogelijk.

Maat

De AirLoc® is verkrijgbaar in één universele maat, in zowel een linker- als een rechter uitvoering

Indicaties

 • Acuut letsel van kapsel en banden van de enkel
 • Chronische instabiliteit
 • Revalidatie na operatie
 • Voorkoming van recidief

Bauerfeind AirLoc Voordelen

 • zachte, individueel instelbare luchtkussens voor anatomisch optimale vorm
 • stabiliseert met name in combinatie met schoenen
 • eenvoudig aan te brengen

Kenmerken AirLoc

 • AirLoc® is een stabiliserende orthese bestaande uit schalen met een elastische verbinding. Dit maakt een optimale aanpassing aan de breedte van de voet en aan de mate van zwelling mogelijk.
 • De kunststof schalen zijn anatomisch gevormd en passen daardoor comfortabel om de enkel.
 • Door instelbare klittenbanden is het aanleggen voor de patiënt eenvoudig.
 • De uitgekiende vorm van de klittenbandsluitingen houdt rekening met elke individuele kuitomvang.
 • Naar behoefte opblaasbare luchtkussens maken een zeer goede aanpassing aan de opgetreden mate van zwelling mogelijk.
 • De slanke schalen bieden een groot voordeel bij het dragen van de orthese in de schoen.

Werkingsmechanisme

 • De orthese ondersteunt de sensomotoriek en gaat zo op functionele wijze het doorknikken en omzwikken van de enkel tegen.
 • De orthese stabiliseert, met name ook in combinatie met het schoeisel, het laterale kapsel-bandapparaat van het bovenste spronggewricht.

Stabiel in de schoen

De stabiliserende orthese AirLoc stabiliseert het buitenste kapselbandapparaat van het bovenste spronggewricht. Ze voorkomt op functionele wijze dat de voet omzwikt. De AirLoc® bestaat uit anatomisch gevormde, kunststof schalen voorzien van een geïntegreerd luchtkamersysteem. De opblaasbare kussens oefenen een massage met wisselende druk uit op het weefsel rond het spronggewricht en garanderen een maximaal draagcomfort.

Huidvriendelijk en comfortabel

Door vier individueel instelbare klittenbandsluitingen wordt het aanbrengen en verwijderen vergemakkelijkt. De slanke vorm verhoogt het draagcomfort in de schoen. De orthese kan aan de vorm en de zwellingsgraad van de betreffende voet worden aangepast, is comfortabel en biedt betrouwbare steun bij elke stap.

Bescherming van het genezende enkelgewricht

Vooral bij relatief recente blessures of in de eerste periode na een operatie heeft je enkel veel bescherming nodig. AirLoc stabiliseert het enkelgewricht met twee anatomisch voorgevormde schalen van kunststof die over de hele binnenkant gevoerd zijn. Deze zijn onder de hiel elastisch met elkaar verbonden en worden bevestigd met twee klittenbanden die de enkel en het onderbeen omsluiten.

Om ervoor te zorgen dat de orthese zich niet alleen optimaal aanpast aan je voetbreedte, maar ook aan de zwelling van je geblesseerde enkelgewricht, is er bovendien een luchtkussen in verwerkt. Via een geïntegreerde pomp en een ontluchtingsventiel kan je de zachte luchtkussens en dus de pasvorm van de orthese verstellen tijdens het hele genezingsproces. Toch voegt de AirLoc nauwelijks volume toe en past ze goed in allerlei schoenen. Deze orthese in een universele maat kan zowel aan de linker- als aan de rechtervoet gedragen worden.

Sneller weer in vorm

Wanneer je jouw AirLoc in een gesloten schoen draagt, is je enkelgewricht beschermd tegen een nieuwe verzwikking dankzij de kunststof spalken. Dankzij haar perfecte pasvorm garandeert deze enkelgewrichtorthese een groot contactoppervlak, wat een positief effect heeft op de sensomotoriek. Zo kan je jouw spieren beter aansturen en je voet op eigen kracht stabiliseren. AirLoc biedt je zo de zekerheid dat je ondanks je blessure zonder angst en correct beweegt. Zo vind je weer de weg naar je normale leven. Voor een optimale genezing geldt immers de aloude regel: beweging is gezond.
0
Rating:
0% of 100
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan.
Vaak samen gekocht