Bauerfeind CaligaLoc Enkelspalk

Waardering:
100% of 100
De Bauerfeind CaligaLoc is een functionele enkelspalk met het hoogste beschermingsniveau. Wordt gebruikt voor de conservatieve therapie van een enkelbandruptuur, na bandoperaties of bij chronische instabiliteit waarbij een operatie een contra-indicatie is.

In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

Speciale prijs € 129,00 Normale prijs € 150,00

Kunnen we u ergens bij helpen?
Onze hulpmiddelen experts staan voor u klaar!

Bel ons
0416 - 377 085
Mail ons
info@orthocor.nl

De CaligaLoc enkelspalk is functioneel geoptimaliseerd en anatomisch gevormd voor zware enkelblessures

Bauerfeind CaligaLoc - de anatomisch gevormde spalk ter stabilisatie, wordt gebruikt voor de conservatieve therapie van een enkelbandruptuur, na bandoperaties of bij een chronische instabiliteit van het bovenste en/of onderste spronggewricht. De spalk beschermt het spronggewricht 24u/dag tegen onverwachte of te hoge belastingen en voorkomt verzwikking.

Het stabiliserende element is anatomisch gevormd. De geïntegreerde hakverhoging ontlast de banden van de buitenenkel. De speciale Y-vormige band versterkt de supinatiebelemmerende mechanische stabilisatie met betrekking tot taluskanteling en naar voren schuiven van de talus, ook bij extreme variserende belasting.

Indicaties

 • Postoperatieve bescherming na reconstructie van de bandaanhechting
 • Conservatieve behandeling van een enkelbandruptuur
 • Tijdelijke stabilisatie bij posttraumatisch Sinus tarsi-syndroom en niet gecompenseerde instabiliteit van het subtalaire gewricht
 • Permanente stabilisatie van bij chronische instabiliteit van het bovenste of onderste spronggewricht waarbij een operatie een contra-indicatie is

Maat

De maat wordt bepaald op basis van uw schoenmaat.
 1. : 34 - 38
 2. : 39 - 43
 3. : 44 - 48
Uitvoeringen: Rechts en Links

Bauerfeind CaligaLoc Eigenschappen

 • als spalk met of zonder confectieschoen te dragen
 • stabiliseert en beschermt
 • eenvoudig aan te brengen
 • als nachtspalk in rusthouding zonder schoen
 • de Caligaloc kan 24 uur per dag gedragen worden
 • caligaloc stabiliseert het bovenste en onderste spronggewricht tegen supinatie
 • de orthese is individueel aanpasbaar. Dit geeft een betere pasvorm wat de therapietrouw verhoogt

Voorbeeldig gespalkt

Voor CaligaLoc werd de beproefde MHH-enkelspalk doorontwikkeld en functioneel geoptimaliseerd: de anatomisch gevormde, stabiliserende orthese bestaat uit een kunststofspalk die via een eenvoudig klittenbandsysteem stevig rond de voet wordt aangebracht. Onder de hiel houdt een lichte verhoging aan de buitenrand de voet naar binnen gekanteld, zodat de buitenste enkelbanden worden ontlast.

Stabiliteit voor dag en nacht

CaligaLoc kan als steunspalk in confectieschoenen worden gedragen, maar ook zonder schoenen als nacht- of rustspalk. De stevigheid wordt via klittenbandsluitingen ingesteld. Wanneer dit op grond van de individuele anatomie van de voet noodzakelijk is, kan het stabiliteitselement thermoplastisch worden aangepast. Zo waarborgt de partiële immobilisatie met CaligaLoc een maximaal draagcomfort, totdat een hogere mobilisatiegraad mogelijk is.
5
Rating:
100% of 100
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan.
Vaak samen gekocht