PSB enkelbrace

Waardering:
70% of 100
De PSB enkelbrace geeft het enkelgewicht optimale ondersteuning en hindert je niet in je normale bewegingen....

Kunnen we u ergens bij helpen?
Onze hulpmiddelen experts staan voor u klaar!

Bel ons
0416 - 377 085
Mail ons
info@orthocor.nl
PSB enkelbrace - De PSB enkelbrace hindert je niet in je normale bewegingen, maar geeft het enkelgewricht wél optimale ondersteuning. Bovendien is in het ontwerp rekening gehouden met het volume van de brace. De enkelbrace past uitstekend in sportschoenen en kan prima gecombineerd worden met scheenbeschermers. De bandenconstructie corrigeert direct de beweging van het enkelgewricht zodra dit te veel naar binnen dreigt te kantelen, zoals bij de meeste enkelblessures het geval is. Het lichtblauwe powernet, dat druk rond je enkelgewricht legt, is naar eigen wens aan te passen.

Indicatie
- Bij (secundaire) preventie van een inversietrauma (verstuikte enkel).
- Bij de nabehandeling van een inversietrauma.
- Bij chronische instabiliteit.
Let op dat je voor de juiste steun van de enkelbrace een goed sluitende sportschoen draagt. De enkelbrace is dus niet geschikt voor sporten die zonder schoen beoefend worden.

Maattabel:
S: 27 - 30 cm
M: 30 - 33 cm
L: 33 - 36 cm
XL: 36 - 40 cm

Verkrijgbaar in Links en/of Rechts

Aanleggen

Stap 1
Door de nauwsluitende pasvorm van de PSB enkelbrace kan het aantrekken in het begin wat stroef verlopen. De uitsparing is bedoeld voor de hiel en kan behulpzaam zijn bij het aantrekken van de sok van de brace. De balein moet altijd midden onder de hiel zitten en mag zeker niet te ver naar voren in de voetholte terechtkomen. Wanneer dat wél gebeurt, wordt het draagcomfort aangetast en gaat een deel van de functionaliteit van de brace verloren.

Stap 2
Bij het aanleggen van de banden moet de voet altijd op de grond staan in een hoek van 90 graden. De achterste band moet eerst gesloten worden. Dit doe je door de band door het achterste oog van de balein te halen, aan te trekken en vervolgens vast te zetten.

Stap 3
De voorste band wordt op dezelfde wijze gesloten. Let op dat de balein achter de enkelknobbel loopt. Wanneer de gebruiker een drukkend gevoel tegen de enkelknobbel ervaart, moeten de banden worden bijgesteld of moet de sok verder naar de hiel worden getrokken. Na het vastmaken van beide banden moet de balein rechtop staan.

Stap 4
Als laatste handeling wordt het lichtblauwe powernet gesloten. Dit gaat het gemakkelijkst door het deel met het zachte klittenband tegen de enkel te houden en het uiteinde met het harde klittenband op spanning te brengen.

De eigenschappen
Voor de PSB Enkelbrace is maar weinig materiaal gebruikt. Hierdoor heeft de brace ook weinig volume en dat biedt de sporter veel comfort. De brace kan, zelfs in combinatie met scheenbeschermers, erg goed in de sportschoen worden gedragen.
Bij de ontwikkeling van de enkelbrace is aandacht geschonken aan de bandenconstructie. Deze constructie zorgt ervoor dat het enkelgewricht wordt geremd in haar beweging als het teveel wil gaan kantelen. De balein aan de binnenzijde van het enkelgewricht is het anker van deze bandenconstructie en steunt af op de binnenzool van de schoen. Hierdoor schuift de balein niet naar beneden en zijn banden gezekerd. Een extra versteviging aan de buitenzijde van het enkelgewricht is niet nodig, omdat de kantelbeweging aan deze zijde wordt opgevangen door de banden.
Het lichtblauwe powernet dat rond het enkelgewricht wordt aangebracht, zorgt voor de juiste, individueel aan te passen, druk. Dankzij de siliconenranden blijft de brace goed op zijn plaats zitten.
Bovendien zorgt het Tactel® dry fit aan de binnenzijde ervoor dat transpiratievocht wordt weggevoerd. Zo blijft de voet droog aanvoelen.
3.5
Rating:
70% of 100
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan.
Vaak samen gekocht