Enkelbrace Kind

Waardering:
87% of 100
Enkelbrace kind - Deze enkelbrace is specifiek ontwikkeld voor zere of kwetsbare enkelgewrichten van kinderen. De enkelbrace geeft een goede ondersteuning en proprioceptie. Proprioceptie is een zintuig dat in dit geval helpt bij de stand, de houding en beweging van het enkelgewricht. De brace is geschikt bij bijvoorbeeld lichte verstuikingen en instabiliteit of overbelasting. Door het elastische en ademend materiaal is de brace ook zeer geschikt tijdens het sporten.
Speciale prijs € 29,95 Normale prijs € 35,00

Kunnen we u ergens bij helpen?
Onze hulpmiddelen experts staan voor u klaar!

Bel ons
0416 - 377 085
Mail ons
info@orthocor.nl

Enkelbrace voor kinderen die pijnverlichting en ondersteuning geeft bij enkelklachten

Pijnlijke enkels komen veel voor bij kinderen. Een enkelbrace kan uw kind bij verschillende enkelklachten en in verschillende situaties helpen. Zowel in dagelijks leven als bij sporten zoals turnen of voetbal is de enkelbrace geschikt. Daarnaast is de brace geschikt om verschillende blessures, zoals een verstuiking of instabiliteit, te behandelen of te voorkomen.

De kinder enkelbrace is gemaakt van elastische stof. Deze stof zorgt voor compressie om het enkelgewricht. De brace geeft hierdoor aan de enkel van het kind een goede en comfortabele steun. Zonder de beweging te beperken. De stof is goed ademend om zweten en irritatie te voorkomen.

Daarnaast heeft de enkelbrace speciale zones bij de buiten- en binnenzijde van de enkel en de hak. Door deze zones geeft de brace beter steun op plekken waar het nodig is. De brace beperkt het naar buiten en binnen kantelen van de voet. Terwijl het buigen en strekken zo min mogelijk wordt beperkt. De voet ondervindt dus geen hinder bij het afrollen. Steun, stabiliteit en bescherming, zonder de flexibiliteit te beperken.

Maatvoering Enkelbrace Kind

enkelbrace kind maat Geschikt voor een enkelomvang van: 16-19 cm
Gemeten op het dunste punt van de enkel, net boven de enkelknobbel. Zie ook de afbeelding.

Universeel

De enkelbandage is zowel rechts als links te dragen.

Indicaties

De brace is geschikt voor de volgende klachten:
 • Verzwakte of pijnlijke gewricht bijvoorbeeld door een lichte enkelverstuiking of enkelverzwikking.
 • Zwellingen, vochtophoping, oedeem.
 • Lichte instabiliteit.
 • Overbelasting.
 • Preventie tijdens het sporten.
 • Peesproblemen rond de enkel (tenditis).

Contra-indicaties

Plaats het product niet direct in contact met een beschadigde huid of open wond.

Specificaties

 • Sokmodel: snel en eenvoudig aandoen
 • Kleur: Grijs
 • Wasbaar: Ja, machinewasbaar met een fijnwas-programma. Maar aanbevolen om de enkelbrace met de hand te wassen, met een fijn wasmiddel. Aan de lucht laten drogen.
 • Latex vrij: Ja
 • Neopreen vrij: Ja
 • Werking: beweging ondersteunen
 • Mate van ondersteuning: licht tot matig
 • Geleverd per stuk
 • Geslacht: universeel voor man en vrouw

Enkelklachten bij Kinderen

Tijdens de groei is de ideale situatie dat spieren en gewrichten in dezelfde mate en tegelijkertijd groeien. Helaas gebeurt dat niet altijd. Hierdoor kan instabiliteit van gewrichten optreden. Deze verstoorde balans kan ook in het enkelgewricht ontstaan. Dit kan leiden tot enkelklachten. Enkele veel voorkomende enkelklachten zijn:
 • Overbelasting van de pezen
 • Vergroot risico op het verzwikken van de enkel. Wat kan resulteren in een kneuzing of botbreuk
Vooral tijdens het sporten komen bij kinderen veel enkelblessures voor. Het afzetten en neerkomen vanuit een sprong, maar ook langdurig herhaalde bewegingen zijn risicovol. Daarnaast kan de hoeveelheid gewicht en kracht van kind tot kind veel verschillen. Dit kan bij teamsporten tot blessures leiden.
Veel enkelblessures ontstaan daarom bij intensieve sporten zoals: atletiek, voetbal, tennis, hockey of turnen.

Enkelblessures voorkomen

Bij enkelklachten en zeker terugkomende klachten raden wij altijd aan om een huisarts, sportarts of kinderfysiotherapeut te benaderen. Zij kunnen bepalen welke blessure het is. Ook kunnen zij de oorzaak bepalen en advies geven hoe de klacht te voorkomen of behandelen.
Oefeningen
Met oefeningen kunt u zorgen voor een stabiele enkel tijdens de groeispurt. Om de spierfunctie rondom de enkel te verbeteren kunt u bijvoorbeeld:
 • Op 1 been staan of met beide benen kniebuigingen doen op een balanskussen of oefentol.
 • Hinkelen, 5 seconden stil blijven staan na iedere sprong.
 • Zijwaartse sprong, 5 seconden op 1 been blijven staan en weer terug.
Enkelbrace Kind
Zoals bovenstaand beschreven is een enkelbrace een functionele behandeling van enkelletsel bij kinderen. Maar er is niet 1 enkelbrace die geschikt is voor elk kind in alle situaties. De bovenstaande enkelbrace is geschikt voor lichte klachten. Ook ook voor zwaardere klachten en andere situaties hebben wij enkelbraces voor kinderen in ons assortiment. Bekijk goed welke brace past bij de specifieke situatie voor uw kind. Enkele eigenschappen waar u op kan letten zijn:
 1. Voor welke klachten is de brace geschikt? Daarnaast is het acuut letsel of chronisch?
 2. De maat. De juiste maat is zeer belangrijk. De brace moet goed aansluiten om de voet, voor een goede ondersteuning.
  Er zijn speciale kinder braces. Daarnaast zijn er braces die een groot maatbereik hebben en daardoor ook in de kleinere maten voor kinderen geschikt zijn. Ook kan een brace uitgevoerd zijn met veters of klittenband om de brace beter op de voet aan te laten sluiten.
 3. Voor welke sport gebruikt u de brace? Bijvoorbeeld voor turnen en judo is een open hak gewenst. Zodat er meer contact is met de voet op de vloer. Hiervoor is de MalleoTrain S open heel beter geschikt. Voor voetbal gebruikt men vaker de ASO enkelbrace omdat deze duurzamer is voor een buiten- en contactsport.
 4. Welke materialen zijn in de brace verwerkt? In verband met huidirritaties en duurzaamheid.
Bekijk het aanbod enkelbraces van Orthocor. Met groot succes worden de kinder braces gebruikt, zodat het kind weer zijn plezier bij sport en spel terugkrijgt. Het assortiment is samengesteld door onze specialisten met jarenlange ervaring op het gebied van braces. Mocht u vragen hebben dan kunt u altijd contact met ons opnemen.
4.35
Rating:
87% of 100
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan.
Vaak samen gekocht