Push Sports Enkelbrace Kicx

De Push Sports Enkelbrace Kicx is geschikt bij trainingshervatting na enkelverzwikking, ter preventie van terugkerend enkelletsel en bij enkelinstabiliteit. De brace sluit nauw aan op de anatomie van de enkel en biedt een aangename druk rond het gewricht. De niet-elastische, functionele banden kruisen aan de buitenzijde en laten de wreef vrij. Het bandsysteem is verankerd aan de verstevigde binnenzijde van de brace. De Push Sports Kicx biedt de best mogelijke bescherming tegen enkelverzwikking tijdens het sporten.
Speciale prijs € 68,95 Normale prijs € 74,75

Kunnen we u ergens bij helpen?
Onze hulpmiddelen experts staan voor u klaar!

Bel ons
0416 - 377 085
Mail ons
info@orthocor.nl

De Push Sports Kicx biedt de best mogelijke bescherming tegen enkelverzwikking tijdens het sporten.Wanneer gebruikt u de Push Sports Enkelbrace Kicx?

  • Ter preventie van een terugkerende enkelverzwikking
  • Bij enkelinstabiliteit
  • Preventie van terugkerende klachten
  • Ondersteuning van herstel
  • Na enkeltrauma
  • Herstel na enkelfractuur

Maatname

De Push Sports Enkelbrace Kicx is verkrijgbaar in drie maten in een linker- en rechteruitvoering. Kies de juiste bracemaat op basis van uw wreefomtrek en uw schoenmaat, zie de maattabel bij de bovenstaande productafbeeldingen.

Hoe werkt de Kicx

Bekijk de gloednieuwe Push Sports Kicx live action & animatievideo en zie hoe de Push Sports Enkelbrace Kicx u helpt een verzwikte enkel te voorkomen!

Prophy-x

Preventief ‘Prophy-X’ bandsysteem aan de buitenzijde van het enkelgewricht met 2 elkaar kruisende banden. De dorsale (achterste) Prophy-X band staat haaks op de inversie/eversie rotatie-as en voorkomt het naar binnen kantelen (verzwikken) van de voet. De ventrale (voorste) Prophy-X band biedt tegenwicht en weerstaat de kracht die op de dorsale band wordt uitgeoefend. De Prophy-X banden kruisen elkaar in de rotatie-as van het bovenste spronggewricht waardoor het afrollen van de voet niet wordt gehinderd.

De brace aanleggen

  1. Open de drie klittenbandsluitingen en trek de brace over de voet. Het hakgedeelte van de brace dient goed aan te sluiten op de hak van de voet. Controleer of de elastische basis in zijn geheel netjes aansluit op de voet en niet gedraaid zit.
  2. Zet de voet in 90 graden en breng de versteving aan de binnenzijde van de enkel in positie achter de enkelknobbel door het bandje met één blauwe markeerstreep op spanning te brengen en te sluiten. Let op: deze versteviging mag de enkelknobbel niet raken.
  3. Breng vervolgens het bandje met de twee blauwe markeerstrepen op spanning en sluit deze.
  4. Sluit de elastische band rondom de enkel, zodat er een comfortabele druk rond het enkelgewricht ontstaat.
0
Rating:
0% of 100
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan.
Vaak samen gekocht