Lumbaal Kussen

lumbaal gedeelte rug Heeft u last van uw onderrug of wilt u een betere zithouding? Dan kan een lumbaal kussen de oplossing bieden.
Het woord lumbaal is een medisch term met betrekking tot de lendenwervels. Dit is het lage deel van de wervelkolom, zoals zichtbaar op de afbeelding. De lumbale wervelkolom bestaat uit 5 lendenwervels, deze wervels worden aangeduid met de letter L gevolgd door het nummer 1 t/m 5.
Lumbaal Kussens
 1. Lordose Rugkussen Orthocor
  Waardering:
  89%
  Speciale prijs € 27,95 Normale prijs € 40,00
  Een preventief en therapeutisch lordose rugkussen voor mensen die vaak langdurig zitten. Gemaakt van drukverlagend traagschuim (memory foam), voor de beste ondersteuning en vorming naar uw rug. Zeer geschikt voor gebruik in de auto of andere stoel, wanneer de stoel al zijdelings ondersteunt maar niet achter in de holte van uw rug. Indien u ook zijdelingse ondersteuning wenst, dan is het orthopedisch rugkussen beter geschikt.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

  Lees verder

Ergonomisch Zitten met een Lumbaal Kussen

lumbaal kussen ondersteuning Mensen brengen steeds meer tijd zittend door, voornamelijk een verkeerde zithouding zorgt steeds vaker voor rugklachten. Wanneer de lumbale wervelkolom bol wordt gemaakt, dit gebeurt wanneer iemand voorover zit, komt er veel spanning op de tussenwervelschijven. Het is dus van belang om rechtop te zitten. Een lumbaal kussen kan hierbij helpen.

Auto en Vliegtuig

Een lumbaal kussen wordt veel gebruikt in de auto en het vliegtuig. Een stoel kan te ver achterover zijn gekanteld of geen voorvorming hebben in het ruggedeelte. Wanneer een stoel te diep is aan de achterkant wordt ook vaak een wigkussen gebruikt.