Lumbaal Kussen

lumbaal gedeelte rug Heeft u last van uw onderrug of wilt u een betere zithouding? Dan kan een lumbaal kussen de oplossing bieden.
Het woord lumbaal is een medisch term met betrekking tot de lendenwervels. Dit is het lage deel van de wervelkolom, zoals zichtbaar op de afbeelding. De lumbale wervelkolom bestaat uit 5 lendenwervels, deze wervels worden aangeduid met de letter L gevolgd door het nummer 1 t/m 5.

Lumbaal Kussens

 1. Orthopedisch Rugkussen Orthopedisch Rugkussen
  Orthopedisch Rugkussen
  Waardering:
  90%
  Orthopedisch Rugkussen of Lendenkussen, gemaakt van hoogwaardig visco-elastisch traagschuim (memory foam) voor de beste ondersteuning en vorming naar uw rug. Multifunctioneel toepasbaar in de bank en op een stoel (thuis, op kantoor of in de auto).

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis


  Speciale prijs € 24,95 Normale prijs € 34,95
 2. Lordose Rugkussen Orthocor Lordose Rugkussen Orthocor
  Lordose Rugkussen Orthocor
  Waardering:
  89%
  Een preventief en therapeutisch lordose rugkussen voor mensen die vaak langdurig zitten. Gemaakt van drukverlagend traagschuim (memory foam), voor de beste ondersteuning en vorming naar uw rug. Zeer geschikt voor gebruik in de auto of andere stoel, wanneer de stoel al zijdelings ondersteunt maar niet achter in de holte van uw rug. Indien u ook zijdelingse ondersteuning wenst, dan is het orthopedisch rugkussen beter geschikt.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis


  Speciale prijs € 23,50 Normale prijs € 29,45
 3. Lumbaalrol Lendenrol
  Lumbaalrol Lendenrol
  Waardering:
  67%
  Een lendenrol voor iedere stoel, ter verbetering van uw zithouding. Ter preventie en behandeling van lage rugklachten. De lumbaalrol is makkelijk mee te nemen. Inclusief velourshoes en bevestigingsband.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis


  Speciale prijs € 16,95 Normale prijs € 20,00

Ergonomisch Zitten met een Lumbaal Kussen

lumbaal kussen ondersteuning Mensen brengen steeds meer tijd zittend door, voornamelijk een verkeerde zithouding zorgt steeds vaker voor rugklachten. Wanneer de lumbale wervelkolom bol wordt gemaakt, dit gebeurt wanneer iemand voorover zit, komt er veel spanning op de tussenwervelschijven. Het is dus van belang om rechtop te zitten. Een lumbaal kussen kan hierbij helpen.

Auto en Vliegtuig

Een lumbaal kussen wordt veel gebruikt in de auto en het vliegtuig. Een stoel kan te ver achterover zijn gekanteld of geen voorvorming hebben in het ruggedeelte. Wanneer een stoel te diep is aan de achterkant wordt ook vaak een wigkussen gebruikt.