Body Pillow

Waardering:
91% of 100
Het Body pillow is een lichaamskussen van visco-elastisch traagschuim, ontworpen om uw gehele lichaam comfortabel te ondersteunen. Het kussen wordt veel gebruikt:
 • Tijdens en na de zwangerschap (ook als voedingskussen)
 • Tegen rugpijn, heuppijn, schouderpijn en kniepijn
 • Om Comfortabel te zitten in bed of bank
 • Als positioneringskussen

In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

Speciale prijs € 74,95 Normale prijs € 90,00

Kunnen we u ergens bij helpen?
Onze hulpmiddelen experts staan voor u klaar!

Bel ons
0416 - 377 085
Mail ons
info@orthocor.nl

Het Body Pillow zorgt voor een volledige lichaamsondersteuning

Body pillow, ondersteunend lichaamskussen gevuld met hoogwaardig traagschuim ( Memory foam, nasa schuim). Een comfortabel full body kussen is een zeer veelzijdig en luxe lichaamskussen met een unieke vorm.

Dit uniek gevormde lichaamskussen (hoefijzerkussen) is gevuld met vlokken ‘memory foam’. Het kussen is ontworpen om uw gehele lichaam comfortabel te ondersteunen. Door het aanpassingsvermogen van het visco-elastisch traagschuim, vormt dit kussen zich perfect naar de vorm van uw lichaam door uw eigen lichaamstemperatuur.
Dit positioneringskussen kunt u bijvoorbeeld gebruiken om comfortabeler te slapen of te lezen in bed. Het kussen wordt ook veel gebruikt door kinderen maar is ook ideaal voor zwangere vrouwen en mensen met rugklachten. Kortom een body pillow is een multifunctioneel kussen voor het hele gezin.

Maat :ca. 160 x 30 cm.
Kern: 100% vlokken van visco-elastisch polyurethaan, Memory Foam.
Inclusief Sloop :Hoge kwaliteit Velours (75% katoen, 25% polyester), wasbaar op 40°
Optioneel is er een extra sloop/hoes bij te bestellen.

Kenmerken Body Pillow lichaamskussen:

 • Ergonomische ondersteuning voor het hele lichaam in vele posities
 • Unieke vorm
 • Memory foam vormt zicht naar de contouren van uw lichaam
 • Ideaal voor zwangere vrouwen, comfortabel zijliggen bij zwangerschap en ook geschikt als voedingskussen
 • Goede steun voor benen en knieën
 • Ontlast de rug gedurende de slaap
 • Comfortabel lezen in bed
 • Speel- en zitkussen voor kinderen
 • Ideaal ontspanningskussen

Ondersteuning

Niemand gaat graag naar bed met pijn, vooral na een lange dag hard werken. Het enige wat u wilt is comfortabel slapen. De beste manieren om dit comfort te bereiken, is door het creëren van de juiste ondersteuning voor de nek-, knie-, heup- en ruggebieden. Daarom is het gebruik van een body pillow een uitstekend hulpmiddel om dit te bereiken.

Deze paragraaf geeft uitleg over de verschillende gebieden waar het body pillow ondersteuning levert en ook hoe het body pillow te gebruiken om pijn te verlichten. Gewone kussens kunnen worden gebruikt om dezelfde functie te vullen, maar hebben vaak de neiging te verschuiven en tijdens de slaap te comprimeren, zodat ze uiteindelijk niet dezelfde ondersteuning geven dat een body pillow wel geeft. Body pillows zijn oorspronkelijk ontworpen voor zwangere vrouwen maar zijn steeds populairder geworden voor mensen met chronische pijn, rugklachten, artritis, en andere kwalen en nu ook verkrijgbaar in Nederland.

Knieën

Het eerste gebied dat extra ondersteuning kan gebruiken zijn de knieën. Veel mensen hebben last van hun knieën en in het bijzonder actieve sporters. Dit kan te wijten zijn aan het feit dat de ene knie rust op de andere, bijvoorbeeld slapen op uw zij creëert een hoop spanning en druk. Het gebruik van een volledig body pillow zal deze spanning op je knieën verlichten. Ook zijn er speciale kniekussens, welke als oplossing kunnen dienen.

Heup en rug

Het volgende gebied dat kan worden verlicht van druk en ongemak zijn de heup en rug. De rug is vooral een probleemgebied voor zwangere vrouwen. Tijdens de zwangerschap kunnen verscheidene delen van de (onder)rug en van de zij doeltreffend ontlast worden door een body pillow (hierdoor ook wel zwangerschapskussen genoemd). Bovendien kunt u dit kussen na de zwangerschap als voedingskussen gebruiken.
Een zijligging is niet alleen voor vrouwen tijdens de zwangerschap de beste slaappositie. Voor de meeste mensen is het de gezondste slaaphouding. Dit zijslaapkussen maakt het voor iedereen mogelijk om comfortabel op de zij te slapen. Door het voor of achter de rug van een zijslaper te plaatsen, zorgt het voor extra steun in de rug.

Schouders

Het ondersteunt de nek en voorkomt druk op de schouders. Bijvoorbeeld bij de indicatie "Frozen Schoulder" kan het body pillow zeer goede resultaten geven.

Body Pillow Vulling

Er worden verschillende soorten vullingen gebruikt in body pillows, variërend van stevige traagschuim (memory foam) tot polyester of een lage kwaliteit veren mix. Wij gebruiken in het body pillow traagschuim, omdat dit de beste drukverlagende eigenschappen heeft. Het kussen bestaat uit verschillende compartimenten, zodat de vulling niet verschuift en de verschillende gebieden van het lichaam op de juiste manier ondersteunen.

Daarnaast is het voorzien van een wasbare hoes, zodat het body pillow goed schoon te houden is.
4.55
Rating:
91% of 100
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan.
Vaak samen gekocht