ASO Enkelbrace

Waardering:
86% of 100
De ASO enkelbrace is van zeer duurzaam materiaal gemaakt en geeft een uitstekende enkelstabiliteit bij een matige tot zware enkelblessure.
  • Hét alternatief voor tape en eenvoudiger aanleggen
  • Inclusief uitneembare kunststof verstevigingselementen
  • Hoog draagcomfort met oersterke materialen
  • Deze combinatie zorgt dat met name bij sporters, de ASO enkelbrace zeer geliefd is.

In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

Speciale prijs € 69,95 Normale prijs € 79,00

Kunnen we u ergens bij helpen?
Onze hulpmiddelen experts staan voor u klaar!

Bel ons
0416 - 377 085
Mail ons
info@orthocor.nl
De ASO Enkelbrace biedt een effectieve ondersteuning en stabiliteit rondom de enkel en worden succesvol therapeutisch bij enkelaandoeningen - vaak veroorzaakt door sportactiviteiten - ingezet. Bij hockey, tennis, voetbal en handbal wordt de ASO Enkelbrace vaak ingezet en wordt ook wel voetbalbrace of tennisbrace genoemd. Met het gebruik van de ASO enkelbrace wordt het telkens opnieuw tapen overbodig en is daardoor een snelle en tegelijk veilige oplossing.

De ASO Enkelbrace is hét alternatief voor tape!

Het belangrijkste kenmerk van de ASO enkelbrace is het bandensyteem (figuur-8 band), welke voor een optimale fixatie van het enkelgewricht zorgt en inversie en eversie tegengaat. Ook het materiaal (duurzaam ballistisch nylon) draagt bij aan een langdurige ondersteuning. Daarnaast is de enkelbrace door het vetersysteem aan de voorzijde zeer goed aan te passen en zijn de drie hoofdelementen voor een succesvolle behandeling aanwezig: onelastische banden, fixeren calcaneus en een circulairesluiting.

Maatvoering

Voor de exacte maat meet u de wreef/hielomvang over de sportsok of kous. Omvang grijze cirkel in cm, zie bovenstaande afbeelding.
XXS : 23-26 cm
XS : 26-28 cm
S : 28-31 cm
M : 31-33 cm
L : 33-36 cm
XL : 36-37 cm
XXL : 37-41 cm

Indicaties

- Apoplexie (hersenbloeding)
- Distorsies
- Verrekte/gescheurde enkelbanden
- Geïrriteerd enkelgewricht
- Peesaandoening
- Ligamentruptuur
- Terugkerende enkelverstuiking
- Bandinstabiliteit ( instabiele en losse enkelbanden )
- Tendopathie

Kenmerken ASO Enkelbrace

- Uitstekende enkelstabiliteit als alternatief voor tapeverband
- Zowel preventief als ook therapeutisch inzetbaar
- Mogelijkheid om enkelgewricht in 90 graden te positioneren, waardoor het een goed alternatief voor tape is
- Uniek bandensysteem biedt optimale verstelbaarheid, zonder de schoen daarvoor te moeten uittrekken
- Heeft een luchtdoorlatende tong en achillespeesondersteuning
- Links en rechts draagbaar
- Materiaal: ballistisch nylon (Zeer sterk en duurzaam)
- Kleuren zwart/wit
- Geliefd door topsporters
- Kan over de sok of kous in iedere confectie- of sportschoen gedragen worden (een veterschoen wordt aanbevolen voor het beste resultaat)

Uitvoeringen ASO Enkelbrace

Verstevigingselementen: Deze ASO enkelbrace wordt geleverd inclusief uitneembare kunststof verstevigingselementen (baleinen). De standaard versie, welke ook op internet wordt aangeboden, heeft deze elementen niet. Het voordeel van de verstevigingselementen is, dat u zelf deels de ondersteuning kan bepalen. Met deze elementen ondersteunt de brace meer, wat vaak direct na een blessure wenselijk is. Naarmate de blessure herstelt, kunt u ervoor kiezen om de baleinen uit de brace te nemen, zodat de enkelbanden- en spieren zich verder kunnen ontwikkelen.

Omdat wij regelmatig vragen krijgen over het verschil tussen de ASO enkelbrace en ASO EVO enkelbrace, geven wij u onderstaand een samenvatting van de verschillen. Voor de toepassing bij een bepaalde indicatie is het verschil dat de EVO brace met name bij aandoeningen als Syndesmose wordt gebruikt. En is de ASO enkelbrace geschikt voor lichte tot zware beperking., de ASO EVO is geschikt voor lichte tot en met zware beperking.
De normale ASO enkelbrace geeft maximale steun tijdens sport, zonder de bewegingen te beperken De ASO EVO enkelbrace is steviger en iets zwaarder uitgevoerd waardoor bewegingen meer beperkt worden. De ASO EVO is minder geschikt voor tijdens het sporten te gebruiken, maar beter geschikt voor gebruik bij revalidatie na enkelletsel en/of operatie.
4.3
Rating:
86% of 100
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan.
Vaak samen gekocht