Oefentol Balanstol Wiebeltol

Waardering:
83% of 100
Nieuwe versie: De balanstol heeft nu 2 uitsparingen die als handgrepen kunnen dienen, zodat de oefentol voor nog meer oefeningen kan worden gebruikt.Deze degelijke kunststof oefentol is geschikt voor diverse balansoefeningen, coördinatieoefeningen of evenwichtsoefeningen.

In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

Speciale prijs € 32,95 Normale prijs € 35,00

Kunnen we u ergens bij helpen?
Onze hulpmiddelen experts staan voor u klaar!

Bel ons
0416 - 377 085
Mail ons
info@orthocor.nl

Effectief balans en coördinatie oefeningen uitvoeren op een oefentol

Deze degelijke kunststof oefentol, balanstol is geschikt voor diverse balansoefeningen (balanstherapie), coördinatieoefeningen of evenwichtsoefeningen.

Deze wiebeltol of balanstol kan gebruikt worden voor doelgerichte, therapeutische oefeningen bijvoorbeeld bij behandeling of ter preventie van een (terugkerende) enkelverstuiking.

Ter verbetering van het evenwichtsgevoel, de algehele coördinatie en balanstherapie.

Kenmerken oefentol balanstol wiebeltol

  • evenwichtsoefeningen met deze balanceerbol
  • materiaal: kunststof oefentol, balansplank
  • bevordert coördinatietraining
  • kleur therapiebol, balanstol, balansplank: groen
  • afmeting, diameter: Ø 40cm, hoogte 10cm
  • voorzien van 2 handgrepen
  • balansoefeningen met de balanstol / balanstherapie
  • voorzien van anti-slip top (geribbeld kunststof)
  • belastbaar tot een lichaamsgewicht van 100kg


De oefentol is er voor coördinatie training bij evenwichtproblematiek en gestoorde arthro-kinetische reflexaandoeningen van de onderste extremiteit.

De oefentol, wiebeltol, balanstol is gemaakt van hard kunststof en is duurzaam en sterk.

Positieve effecten van oefentoltraining

Terugkerende enkelverstuikingen kunnen worden voorkomen met oefentoltraining. Dit concludeert bewegingswetenschapper Evert Verhagen in zijn promotieonderzoek aan het VU medisch centrum. Bij meer dan de helft van de sporters die de enkeltraining volgden, keerde de enkelverstuiking niet meer terug. De resultaten van het onderzoek hebben ertoe geleid dat het trainingsprogramma door het Nederlands Olympisch Comité/Nederlandse Sport Federatie (NOC*NSF) is overgenomen.

Van de 2,3 miljoen Nederlandse sporters die een blessure oplopen, krijgt een miljoen een enkelverstuiking. Deze blessure keert vaak terug.

Op de oefentol worden de spieren rond het enkelgewricht zo getraind dat zij een groot deel van het werk van het beschadigde gewrichtskapsel overnemen. Bij een sporter die eerder een enkelverstuiking heeft gehad, kan functionele instabiliteit ontstaan: hij of zij heeft het gevoel dat de enkel de 'neiging' heeft te verstuiken, terwijl dat in die specifieke situatie niet zal gebeuren. Maar die onzekerheid leidt wel tot nieuwe verstuiking.

Verhagen voerde het onderzoek uit onder 1127 volleyballers uit de tweede en derde nationale volleybal divisie. 65% van de deelnemers had eerder een enkelverstuiking gehad. De helft van de onderzoeksgroep kreeg een training met de oefentol, de andere helft trainde normaal.

Naast de oefentol zijn ook tape of brace effectief bij het voorkomen van enkelverstuiking.
Het nadeel van tape is dat het na een bepaalde periode van activiteit niet meer effectief is of de huid irriteert. Een brace kan ongemakkelijk zitten en de volleybalprestatie verminderen doordat het de enkelbewegingen te veel beperkt.


4.15
Rating:
83% of 100
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan.
Vaak samen gekocht