Artrose

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. PatellaReliever Kniebrace

  Speciale prijs € 89,00 Normale prijs € 95,00
  PatellaReliever Kniebrace
  Speciale prijs € 89,00 Normale prijs € 95,00
  De patellofemoraal pijnsyndroom brace is bij uitstek de kniebrace voor mensen met knieschijfklachten. Door een uniek pulley-systeem kunt u de ondersteuning om de patella traploos instellen.
 2. McDavid PS2 Scharnier kniebrace

  Speciale prijs € 92,50 Normale prijs € 105,00
  McDavid PS2 Scharnier kniebrace
  Waardering:
  80% of 100
  Speciale prijs € 92,50 Normale prijs € 105,00
  Waardering:
  80% of 100
  De McDavid PS2 Scharnier kniebrace is een professionele neopreen kniebrace met twee soepelwerkende policentrische scharnieren. Deze sport brace geeft extra steun voor lichte tot middelzware knieproblemen.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

 3. Bauerfeind GenuTrain A3 Kniebrace

  Speciale prijs € 89,95 Normale prijs € 99,00
  Bauerfeind GenuTrain A3 Kniebrace
  Waardering:
  73% of 100
  Speciale prijs € 89,95 Normale prijs € 99,00
  Waardering:
  73% of 100
  Actie: Gratis verzending De GenuTrain A3 kniebrace is een actieve bandage voor de behandeling tegen gewrichtspijn zoals artrose, een geïrriteerd kniegewricht of mediale meniscusscheur. De brace is gemaakt van flexibel en anatomisch breiwerk, waardoor deze ook bij sporten zoals hardlopen of uitvoerende beroepen zeer prettig te dragen is.
 4. Push Care Kniebrace

  Speciale prijs € 54,95 Normale prijs € 75,00
  Push Care Kniebrace
  Waardering:
  87% of 100
  Speciale prijs € 54,95 Normale prijs € 75,00
  Waardering:
  87% of 100
  De nieuwe Push Care Kniebrace nu leverbaar! Een intensief productontwikkelingstraject richtte zich met name op het vereenvoudigen van het gebruik en het vergroten van de patellaondersteuning. De kniebrace biedt een goede compressie rondom het kniegewricht en steunt de patella aan weerszijde. Hierdoor verbetert het stabiliteitsgevoel en ervaart de gebruiker pijnverlichting. De kniebrace is geschikt bij artrose en instabiliteit.
 5. Push Sports Kniebrace

  Speciale prijs € 59,95 Normale prijs € 79,95
  Push Sports Kniebrace
  Speciale prijs € 59,95 Normale prijs € 79,95
  De Push Sports Kniebrace kniebrace geeft druk rond je kniegewricht voor meer stabiliteit, zonder het buigen en strekken van de knie te hinderen. Te gebruiken bij: instabiliteit, artrose, pijnklachten rondom de knieschijf en meniscusletsel.
 6. Bauerfeind GenuTrain Kniebrace
  Waardering:
  85% of 100
  € 61,50
  Waardering:
  85% of 100
  Actie: Gratis verzending De Genutrain is een actieve kniebandage met visco-elastische pelotte rond de patella. Voor een comfortabele en veilige ondersteuning van het kniegewricht. Onder andere te gebruiken bij:
  - Meniscusklachten
  - Artrose en artritis
  - Slijmbeurs- en peesontstekingen
  - Lichte instabiliteit

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Knieartrose ondersteunen met een brace

Door een brace te dragen, kunt u pijn, klachten en stijfheid als gevolg van artrose van de knie verminderen.

Wat is knieartrose

De knie vormt het scharnierpunt tussen het dijbeen, scheenbeen en knieschijf. De scharnierpunt (botuiteinden) zijn bedekt met kraakbeen als beschermlaag. Kraakbeen beschermt maar zorgt ook voor soepele bewegingen van de knie. Bij Artrose van de knie ( ook wel Gonartrose of slijtage genoemd), verdwijnt het kraakbeen in het kniegewricht. Artrose is een van de meest voorkomende aandoening wereldwijd, voornamelijk bij ouderen en mensen met overgewicht of sportletsel.
Doordat de krachten (deels) door het bot zelf worden opgevangen krachten worden ontstaat pijn en functieverlies. Ook kan de stand van de knie veranderen waardoor één zijde meer wordt belast.

Knieartrose Symptomen

Pijn kan ontstaan bij de volgende activiteiten: opstaan uit de stoel, trappen op en af lopen en bij hurken of door de knieën gaan. Daarnaast kan het zich ook uiten door zwelling en/of warm aanvoelen van de knie. Ook slotklachten, standverandering, strek- en buigbeperking en instabiliteit van de knie kunnen symptomen zijn.
Wij adviseren u altijd uw behandelend arts te raadplegen voor een diagnose.

Artrose kniebrace

Ook wetenschappelijk onderzoek ondersteund de voordelen van het gebruik van een kniebrace bij artrose. Het onderzoek van de Universiteit van Manchester bestudeerde 126 patiënten tussen de 40 en 70 jaar. De patiënten werden gedurende 12 weken gevolgd. Na het dragen van de brace voor zes weken zagen de onderzoekers een significant verschil met de controle groep op het gebied van pijn, klachten, stijfheid en spierkracht. "Patiënten hebben onze meerdere keren verteld dat de brace hun knie stabieler voelde. Ze ervaarden daarbij steun van de brace en voelden zich meer zeker",
Naast ondersteuning kunnen braces ook mobiliseren en de stand van de knie verbeteren. De braces in deze categorie behoren tot de beste kniebraces bij knieartrose of knie slijtage. Op basis van onze ervaring, terugkoppeling van cliënten en het gebruik van gerenommeerde merken, bent u verzekerd van de beste kniebrace bij artrose. De kniebraces voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en worden wereldwijd al jaren met succes gebruikt bij knieartrose.

Voordelen Atrose Kniebrace

Minder pijn: makkelijker met minder pijn bewegen, waardoor u weer uw favoriete sport of bezigheden uitoefenen de levenskwaliteit verbeterd. Het is belangrijk dat u blijft bewegen om uw kniegewricht soepel te houden, spieren te versterken en het uithoudingsvermogen op peil te houden.
Minder pijnstilling: pijn verminderen met een kniebrace kan resulteren dat u minder tot helemaal geen pijnstilling (medicatie) meer nodig hebt.

Alternatieve Hulpmiddelen bij knieartrose

Er zijn ook andere loophulpmiddelen welke gebruikt kunnen worden om de pijnklachten te verminderen en het pijnlijke gewricht te ontzien. Bij voorbeeld een elleboogkruk, wandelstok of een rollator. De kruk of stok gebruikt u aan de gezonde zijde.
Ook gedurende de nacht kunt u last hebben van artrose in knie. Wanneer u op uw zij ligt tijdens het slapen kan er pijn in de knieën ontstaan omdat deze op elkaar liggen. U kunt dan een kniekussen gebruiken voor een zachte bescherming van de knieën.