Zitring Traagschuim

Orthopedische zitring van traagschuim - een comfortabel zitkussen om het zitvlak te ontlasten. Voornamelijk te gebruiken bij aambeien, decubitus, na een bevalling of operatie aan het zitvlak. Het schuim van het ringvorm kussen is traagschuim, ook wel visco-elastisch schuim of memory foam genoemd. Dit schuim heeft betere drukverlagende eigenschappen ten opzichte van koudschuim en zit daardoor comfortabeler.

In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

Speciale prijs € 42,95 Normale prijs € 56,00

Kunnen we u ergens bij helpen?
Onze hulpmiddelen experts staan voor u klaar!

Bel ons
0416 - 377 085
Mail ons
info@orthocor.nl

Zitring Traagschuim voor pijnverlichting en drukverlichting bij klachten aan het zitvlak.

Een zitring is een medisch donut kussen dat druk verlicht op het zitvlak. Deze zitring traagschuim heeft een rand van visco elastisch traagschuim en een opening in het midden. Hierdoor geeft dit donut zitkussen bij verschillende zitklachten verlichting. Zodat u zonder pijn en irritatie kan zitten. Het kussen is te gebruiken op verschillende ondergronden. Langdurig zitten op een ringkussen is niet altijd mogelijk, maar het speciale traagschuim van dit ringkussen kan dit probleem oplossen.

Waarvoor is een traagschuim zitring te gebruiken?

In het algemeen verlicht het kussen de druk tijdens het zitten aan de onderzijde van het zitvlak. Zodat u comfortabel en pijnvrij kan zitten. Specifiek is het voor de volgende indicaties geschikt.
 • Na operaties, bijvoorbeeld na een darmoperatie of geslachtsoperatie
 • Bij aambeien, als aambeikussen
 • Na een bevalling
 • Na een ongeval
 • Decubitus, geschikt tot en met een hoog risico.
 • Pijn aan de bil
Ook voor stuitpijn is een zitring een veel gebruikt product. Maar om de stuit te ontlasten moet u iets onderuit zitten om de stuit boven het gat te positioneren. Onze ervaring is dat bij stuitklachten een stuitkussen beter werkt. Ook heeft een stuitkussen als bijkomend voordeel dat het helpt om ergonomisch goed te zitten.

Zitring voor verschillende situaties

U kunt de zitring toepassen in verschillende situaties en op verschillende ondergronden zoals:
 • Thuis: op de eetkamerstoel, bank
 • Op kantoor: op de bureaustoel
 • Tijdens het reizen: in de autostoel, bus of vliegtuig

Specificaties

 • Traagschuim: deze zitring is gemaakt van traagschuim, ook wel bekend als memory foam of nasa schuim. Traagschuim heeft zeer goede drukverlagende eigenschappen. Het schuim past zich namelijk perfect aan naar de vorm van het lichaam. Door de warmte en druk van het lichaam wordt het zachter en voorkomt het dat er drukpunten ontstaan. Hierdoor is deze zitiring beter geschikt om langdurig te gebruiken voor mensen met een gevoelig zitvlak dan een normale zitring.
  Het traagschuim is vormbestendig, waardoor het na gebruik weer terugkeert naar de oorspronkelijk vorm.
 • Afmetingen: de diameter van dit donut zitkussen is 44 cm en de hoogte is 10 cm.
 • Maximaal gebruikersgewicht: 120 kg
 • Exclusief hoes

Hoezen

Deze zachte zitring wordt geleverd exclusief hoes. Optioneel kunt u een hoes bij het kussen bestellen. De hoezen zijn wasbaar en verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit. Zie ook de bovenstaande afbeeldingen.

Ringkussen verschillen

Er zijn verschillende soorten ringkussens. Ringkussens zijn ook wel bekend onder de naam zitring of windring.
Er zijn verschillende vormen, meestal is een donut kussen rond. Maar er is ook een ovaal kussen zoals het medisch ringkussen.
Daarnaast is er een verschil in materiaal. Er is keuze uit visco-elastisch traagschuim en polyurethaan koudschuim en rubber gevuld met lucht. Koudschuim zitringen worden het meeste gebruikt omdat deze qua prijs kwaliteit vaak de beste verhouding bieden. Daarnaast is koudschuim iets harder dan traagschuim waardoor het voor zwaardere mensen ook op zachte ondergronden beter functioneert. Het voordeel van schuim ten opzichte van een lucht gevuld kussen is, dat stabieler is. Het voordeel van een luchtkussen is, dat u het leeg kan laten lopen. Waardoor het gemakkelijk mee te nemen is, bijvoorbeeld op reis. Traagschuim is vaak het duurste maar dit biedt wel het meeste comfort en bescherming van de huid.
Let op dat niet alle soorten traagschuim hetzelfde zijn. Zo is de hierboven besproken traagschuim zitring van een gerenommeerd Europees merk met schuim dat voldoet aan de Europese regelgeving.

In ons assortiment vindt u altijd een geschikte zitring of ander drukverlagend zitkussen. Bekijk ook ons uitgebreide assortiment voor een geschikt rugkussen.
0
Rating:
0% of 100
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan.
Vaak samen gekocht