0

Balkussen & Balanskussen Oefeningen

Onderstaand vindt u 6 leuke en effectieve balanskussen oefeningen om uit te voeren met een balkussen of wiebelkussen.

6 Balanskussen Oefeningen

balanskussen oefening 1

oefening 1

Oefening 1 – Lopen

Startpositie
Deze oefening is bedoeld om uw eigen lichaamsbalans te verstevigen. Plaats beide voeten op het balanskussen en zorg dat u rechtop staat.
Uitvoeren
Start langzaam een loopbeweging te maken. U kunt zelf bepalen op welke snelheid u wilt lopen en hoe lang de oefening duurt.
Let Op
Pas het bewegingsritme van uw armen aan naar het loopritme. Zorg dat u diep ademhaalt en dat u rechtop staat.

balanskussen oefening 2

oefening 2

Oefening 2 – Buigen

Startpositie
Stap op het balanskussen. Zorg dat uw voeten op heupbreedte uit elkaar staan. Buig dan langzaam een beetje uw benen en houd uw armen gestrekt voor u uit.
Uitvoeren
Buig uw benen verder totdat u langzaam in een squat positie komt. Tijdens het maken van deze beweging, dient u uw zitvlak naar achter te bewegen, alsof u wilt gaan zitten. U houdt uw armen gestrekt naar voren. Ga dan rustig terug naar de start positie.
Let Op
Kijk niet naar beneden tijdens het uitvoeren van de oefening. U kunt dit vergemakkelijken door naar een punt of object op oog hoogte te kijken.

balanskussen oefening 3

oefening 3

Oefening 3 – Vliegtuig

Startpositie
Ga op het balanskussen zitten. Houd uw armen licht gebogen gespreid van uw lichaam. Zet uw voeten op heup breedte naast elkaar.
Uitvoeren
Beweeg uw bovenlichaam een beetje naar achteren en til rustig uw voeten op. Probeer dan uw lichaam in balans te houden op het balanskussen met behulp van uw handen en voeten.
Let Op
Zorg dat u diep en langzaam adem haalt.

balkussen oefening 4

oefening 4

Oefening 4 – Zijwaarts buigen

Startpositie
Ga recht op het balkussen zitten. Plaats uw benen op heup breedte naast elkaar. Plaats uw handen op uw heupen of dijen.
Uitvoeren
Begin nu het gewicht van uw lichaam te verplaatsen van de linker naar rechter van het zitvlak en omgekeerd. Zorg dat uw hoofd, nek, schouders en rug in een rechte positie blijven.
Let Op
Zorg dat u rug in een stabiele positie is. Zorg dat u niet overstrekt of uw hoofd, nek of rug draait.

balkussen oefening 5

oefening 5

Oefening 5 – Knie balans

Startpositie
Plaats uw linker knie in het centrum van het balkussen en draag uw bovenlichaam door uw handen voor het balkussen te plaatsen. Buig uw armen een klein beetje om de beste balans positie te verkrijgen.
Uitvoeren
Strek uw rechter been naar achteren, zodat uw been en lichaam in een rechte lijn zijn. Daarna beweegt u uw been richting uw borst. Tijdens deze voorwaartse beweging is het belangrijk dat de knie los van de grond of kussen blijft. Na een aantal herhalingen, herhaalt u de oefening met uw linker been.
Let Op
Houdt elke positie vast voor een periode van ongeveer 4 ademhalingen. Zorg dat u diep en rustig ademhaalt.

balkussen oefening 6

oefening 6

Oefening 6 – Elleboog Push Up

Startpositie
Lig met uw gezicht naar beneden op de grond en ondersteun uw lichaam met uw onderarmen op schouderbreedte op het balkussen. De palmen van uw hand wijzen naar elkaar.
Uitvoeren
Strek uw benen naar achteren en til uw zitvlak op zodat uw lichaam en benen een rechte lijn vormen. Houdt het gestrekte lichaam in de elleboog push up positie voor ongeveer 30 seconden.
Let Op
Zorg dat u diep en rustig ademhaalt. Zorg dat uw bovenlichaam niet draait tijdens het uitvoeren van deze push up.

Hopelijk hebben deze balanskussen oefeningen een nuttige bijdrage geleverd aan uw workout. Hebt u nog geen balkussen? Orthocor.nl verkoopt balkussens, ook wel wiebelkussen genoemd, in diverse uitvoeringen, en maten. Weet u nog andere balanskussen oefeningen? Laat dan een reactie achter, zodat wij deze kunnen toevoegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.