Serola bekkenband

Waardering:
77% of 100
Serola bekkenband, vaak gebruikt tijdens en na de zwangerschap ter ondersteuning van het bekken. Maar ook in andere situaties ter preventie of behandeling van bekkeninstabiliteit (symfysiolyse), bekkenpijn, lage rugklachten, hypermobiliteit en S.I. klachten.
Let op; dit is de nieuwe generatie Serola bekkenband, gemaakt van verbeterd anti slip materiaal dat ook nog eens comfortabeler zit.

In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

Speciale prijs € 31,50 Normale prijs € 42,00

Kunnen we u ergens bij helpen?
Onze hulpmiddelen experts staan voor u klaar!

Bel ons
0416 - 377 085
Mail ons
info@orthocor.nl

De Serola bekkenband voldoet aan de hoogste eisen.

De Serola bekkenband is gemaakt van een non-elastische laag en een elastische spanlaag. De werking van deze combinatie is vergelijkbaar met de werking van de bekkengewrichten die van nature worden gestabiliseerd door non-elastische ligamenten (banden) en elastische spieren.

Doordat de Serola bekkenband het SI-gewricht stabiliseert, worden de spieren van hun vervangende taak ontheven en de overbelaste antagonisten normaal gebruikt. Hierdoor kunnen de spieren meer ondersteuning aan hun oorspronkelijke taken geven.

In tegenstelling tot de meeste steungordels voor de lendenwervelkolom, die spieren steunen, ondersteunt de Serola bekkenband juist botstructuren en de gewrichtsbanden van het bekken. De Serola bekkenband versterkt de spieren door ze in staat te stellen om normaal te functioneren. Dit brengt met zich mee dat u de Serola bekkenband dagelijks continu kan dragen zonder dat de bewegingsvrijheid wordt belemmerd.

Indicaties Serola bekkenband

 • Bij lage rugklachten
 • Ter preventie van bekkeninstabiliteit
 • Ter revalidatie van bekkeninstabiliteit
 • Symfysiolyse klachten, bekkenpijn
 • Bekkenband bij rugpijn en bekkenpijn voor en na de bevalling
 • Hypermobiliteit in de SI-gewrichten en lage rug pijn
 • Bekkenband Serola voor tijdens en na de zwangerschap

Voordelen Serola bekkenband

 1. Deze bekkenband is voorzien van een anti-slipstrook, welke voorkomt dat de Serola bekkenband omhoog kruipt.
 2. Serola bekkenband: stabiel door eenvoudig te spannen elastische zijbanden.
 3. Onzichtbaar te dragen onder de meeste kleding.
 4. Klittenbandsluiting; eenvoudig op precies de goede lengte aandoen.
 5. Het materiaal is ademend en hypoallergeen.

Serola bekkenband Maten

- Maat 1: Small tot 86 cm
- Maat 2: Medium 86-102 cm
- Maat 3: Large 102-117 cm
- Maat 4: Extra Large 117-132 cm

Gebruiksaanwijzing

Draag de Serola bekkenband net boven de heupknobbels (trochanteren). Doe eerst de bandage strak om, om vervolgens de twee elastische banden naar voren aan te trekken. Om er zeker van te zijn dat u de juiste aantrektechniek gebruikt, gaat u altijd op deze wijze te werk.
Het gebruik van de Serola bekkenband kan pijnverzachtend werken en schade voorkomen. Voor maximale steun en om pijn en blessures zoveel mogelijk te voorkomen, kunt u de gordel het beste dragen wanneer u activiteiten onderneemt waarbij u moet staan, bukken, tillen, lopen of met uw lichaam moet draaien. Op ons blog kunt u meer informatie lezen over wanneer u een bekkenband draagt.
Indien nodig kunt u de Serola bekkenband ook gedurende de nacht aanhouden. Stop het dragen van de gordel indien er huidirritaties of meer klachten in het SI gewricht optreden. In het geval van ontstekingen, rug- en/of bekkenklachten, hoge bloeddruk of twijfel, adviseren wij u voor het gebruik eerst een arts, fysiotherapeut of manueeltherapeut te raadplegen.Wasvoorschrift

Was de bekkenband in koud water. Stop de bekkenband niet in de droger en wring de gordel niet uit.
3.85
Rating:
77% of 100
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan.
Vaak samen gekocht