Steungordel Rug

Een steungordel voor de rug helpt tegen vermoeide rugspieren en bevordert het werken en tillen in de juiste houding. Uit onderzoek is gebleken, dat een ruggordel nuttig is om pijn te verminderen. Het verbetert uw postuur en voorkomt schadelijke verdraaiingen. Een steungordel geeft u een extra stabiel gevoel tijdens veel staande of andere dagelijkse activiteiten, waar de rug pijnlijk is. Activiteiten waarbij een rugsteungordel wordt gebruikt zijn; tillen, werken, autorijden, staan, zitten en sporten.

Steungordel ideaal voor de belaste rug!

Kenmerken Steungordel Rug

Deze steungordel ondersteunt en stabiliseert het onderste deel van de wervelkolom. Hierdoor zijn de drukkrachten op de wervels en tussenschijven lager waardoor de wervels stabiliseren. De meeste mensen doen dat ook automatisch als ze een zware last moeten tillen. Men houdt de adem in en spant buik, uitademingspieren en het diafragma aan. Een steungordel kan hierbij helpen.

 1. Rugbandage Orthocor Pro Comfort
  Waardering:
  86%
  Speciale prijs € 44,95 Normale prijs € 50,00
  Ideale en comfortabele rugbandage inclusief uitneembare drukpelottes voor rugpatiënten, sporters of bij uitvoerende beroepen. Lees verder
  Niet op voorraad
 2. Backsupport Niergordel
  Waardering:
  93%
  Slechts € 69,95 Normale prijs € 80,00
  Deze lendengordel / niergordel biedt comfort en functionele steun met handige dubbele klittenbandsluiting. De rugbandage wordt veel gebruikt bij uitvoerende beroepen en op de motor. Ter preventie en vermindering van lage rugpijn.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

  Lees verder

Steungordel Rug soorten

Steungordels kunnen opgedeeld worden in 2 soorten;
 1. Leren steungordels
 2. Elastische steungordels
Elastische steungordels zijn vaak comfortabeler dan leren gordels en kunnen door middel van (elastische) baleinen voldoende extra steun geven. Door gebruik te maken van een klittenbandsluiting kunt u de steungordel makkelijk op de voor u geschikte druk instellen en wordt een optimale pasvorm verkregen.
Daarnaast is een elastische steungordel meestal ook geschikt om in de wasmachine te wassen.

Een steungordel voor de rug is letterlijk een steun in de rug bij langdurig en/of zwaar tilwerk. Ook na lang dragen nog steeds comfortabel zittend. In de categorie rugbraces vindt u een uitstekend assortiment steungordels.