Rugsteun

rugsteun

Wilt u een rugsteun kopen? Orthocor heeft een ruim assortiment rugsteunen.

Een rugsteun is een verzamelnaam voor een diversiteit aan ondersteuningen voor de rug. In dit artikel zetten wij de verschillende soorten uiteen en behandelen onder andere de de functie en toepassing.

Bij welke klachten een rugsteun toepassen?

Rugklachten zijn een van de meest voorkomende aandoeningen in de westerse wereld. Er zijn verschillende soorten rugklachten en voor de verschillende klachten zijn ook verschillende rugsteunen. De meeste voorkomende rugklachten zijn:
 • Slijtageverschijnselen
 • Spierinstabiliteit van de onderrug
 • Overbelasting van de rug
 • Spit/Lumbalgie/Lumbago
 • Wervelfractuur
 • Osteoporose (botontkalking)
 • Rughernia
 • Irritatie SI-gewricht
 • Facetsendroom
 • Ischias (zenuwpijn)
 • Artritis

Rugklachten verminderen en voorkomen met een ergonomische rugsteun

De bovenstaande rugklachten ontstaan door verschillende oorzaken. Veel van deze klachten worden veroorzaakt door een verkeerde houding, zware belasting of instabiliteit van de rug. De volgende rugsteunen worden veel gebruikt om klachten te voorkomen.
 1. Bed Rugkussen
  Waardering:
  82%
  Speciale prijs € 55,95 Normale prijs € 78,95
  Het Bed Rugkussen is een comfortabele rugsteun, dat ondersteuning biedt terwijl u zit of slaapt in bed. Het bed kussen is geschikt om zowel horizontaal als verticaal te gebruiken.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

  Lees verder
 2. Push Care Rugbrace
  Waardering:
  93%
  € 110,00
  De Push care Rugbrace biedt pijnverlichting bij lage rugklachten door een gelijkmatig verdeelde compressie. Deze rugbrace is onder andere geschikt bij lage rugklachten, spit, ischias en bij belastende activiteiten.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

  Lees verder
 3. Lordose Rugkussen Orthocor
  Waardering:
  89%
  Speciale prijs € 27,95 Normale prijs € 40,00
  Een preventief en therapeutisch lordose rugkussen voor mensen die vaak langdurig zitten. Gemaakt van drukverlagend traagschuim (memory foam), voor de beste ondersteuning en vorming naar uw rug. Zeer geschikt voor gebruik in de auto of andere stoel, wanneer de stoel al zijdelings ondersteunt maar niet achter in de holte van uw rug. Indien u ook zijdelingse ondersteuning wenst, dan is het orthopedisch rugkussen beter geschikt.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

  Lees verder
 4. Rugsteun Bed Verstelbaar
  Waardering:
  80%
  Speciale prijs € 46,95 Normale prijs € 75,00
  Comfortabele rugsteun voor in bed, verstelbaar in 5 standen en gemaakt van luchtdoorlatende stof om zweten te voorkomen.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

  Lees verder
 5. Laag rugkorset (dames en heren)
  Waardering:
  86%
  Speciale prijs € 135,00 Normale prijs € 145,00
  Laag ondersteunend rugkorset op maat gemaakt. Onderstaand kunt u uw maten invullen, bij de afbeeldingen vindt u een tekening van een lichaam waarop is aangeven waar u de maten dient op te meten. Lees verder
Rugbraces worden veel gebruikt als preventief hulpmiddel bij uitvoerende beroepen. Kussens bieden steun voor mensen die veel zittend werk doen. Lang in de auto of op een bureaustoel zitten kan een zware belasting zijn voor de rug, met een juiste ergonomische houding wordt de rug minder belast.

Soorten rugsteunen

Zoals u aan de bovenstaande rugsteunen kunt zien, zijn er verschillende soorten. Deze zijn hoofdzakelijk op te delen in 2 soorten:
 1. Rugbandages en rugbraces
 2. Rugkussens

Rugsteun ter behandeling

Wanneer u al last van rugklachten hebt, dan kunnen de bovenstaande rugsteunen ook gebruikt worden. Een rugsteun kan bijvoorbeeld rust geven aan spieren en gewrichten waardoor klachten minder worden. Ook kan de compressiewerking van een rugbandage zorgen dat de bloedsomloop beter op gang komt op de getraumatiseerde plek, hierdoor worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Daarnaast kan een rugsteun uitgevoerd worden met een drukpelotte, zodat er een frictiemassage op de pijnpunten in de rug wordt gegeven. Wij raden u altijd aan om eerste met uw behandelend arts of therapeut te overleggen welke ondersteuning zij in uw situatie het meest geschikt vinden. U kunt natuurlijk ook altijd met ons contact opnemen, voor een passend advies.
Tijdens de zwangerschap ontstaan er vaak ook rugklachten. Hiervoor is er een er een speciale rugband voor de zwangerschap ontwikkeld. Deze band heeft een unieke vorm en is instelbaar om de gehele zwangerschap te kunnen gebruiken.

Rugsteun Kopen

Wij hebben een ruim assortiment ergonomische rugsteunen, van kussens tot braces. Alle producten zijn van gerenommeerde merken en worden uitvoerig getest. Alleen die producten die positief zijn getest en goed door onze klanten worden beoordeeld blijven in ons assortiment.