Ergonomisch Rugkussen voor Auto

Er zijn verschillende soorten autostoelkussens om goed te zitten tijdens het rijden. Een rugkussen voor in de auto zorgt voor een ergonomische zithouding, waardoor rugklachten kunnen worden voorkomen of behandeld.

Door een ergonomische zithouding in de auto kunt u rugklachten voorkomen of behandelen

 1. Lordose Rugkussen Orthocor
  Waardering:
  89%
  Speciale prijs € 26,95 Normale prijs € 40,00
  Een preventief en therapeutisch lordose rugkussen voor mensen die vaak langdurig zitten. Gemaakt van drukverlagend traagschuim (memory foam), voor de beste ondersteuning en vorming naar uw rug. Zeer geschikt voor gebruik in de auto of andere stoel, wanneer de stoel al zijdelings ondersteunt maar niet achter in de holte van uw rug. Indien u ook zijdelingse ondersteuning wenst, dan is het orthopedisch rugkussen beter geschikt.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

  Lees verder

Lendensteun Auto

werking rugkussen auto Een lendensteun voor in de auto, ook wel lumbaal kussen genoemd, zorgt ervoor dat de lendenwervels worden ondersteund. De lendenwervels bevinden zich in het lage deel van de wervelkolom. Door een rugkussen auto of lendensteun auto te gebruiken, wordt voorkomen dat de onderrug bol komt te staan. De lendensteun steun zorgt dus voor een betere zithouding, waardoor uw onderrug recht blijft. Dit voorkomt spanning op de gewrichten en spieren en voorkomt rugpijn. Met een lendensteun auto zit u derhalve comfortabeler.

Rugkussen Auto

Ergotherapeuten, fysiotherapeuten en huisartsen raden vaak een ergonomisch autostoelkussen aan bij rugklachten tijdens het autorijden. Zowel het kantelen van het bekken door een wigkussen of de rug ondersteunen met een rugkussen kunnen zorgen voor een betere zithouding.
Niet alle auto's hebben een lendensteun of een instelbare lendensteun. Door een ergonomisch rugkussentje kan dit probleem worden opgelost. Bij de keuze voor een autokussen is het belangrijk om te letten op de vorm van de stoel. Indien de stoel al zijdelingse ondersteuning heeft dan hoeft u alleen een kussen te hebben dat de holling (lordose) van de rug opvult. Wanneer de autostoel geen zijdelingse steun heeft dan zijn er ook kussen die de rug omsluiten zodat u rechtop zit en niet naar links of rechts kan wegzakken.

Autokussen kopen & Advies

Wij hebben verschillende ondersteunde kussens voor gebruik in een autostoel. Bijvoorbeeld kussens om op te zitten of om achter uw rug te plaatsen. Omdat elk kussen specifieke eigenschappen heeft, kan het ene kussen beter geschikt zijn voor een specifieke klacht of indicatie dan het andere kussen. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen voor productadvies op maat.