Houding Correctie Brace Orthocor

Waardering:
100% of 100
De houding correctie brace houdt uw schouders en bovenrug recht. Hierdoor krijgt u een goede houding. Dit helpt rugklachten voorkomen of verminderen. Daarnaast kunt u door een goed postuur meer zelfvertrouwen krijgen en uitstralen.
Door het minimalistisch ontwerp is de brace goed onder kleding te dragen en heeft een goed draagcomfort. Met de klittenbandsluiting is de brace eenvoudig en perfect op maat te maken.

In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

Speciale prijs € 19,95 Normale prijs € 35,00

Kunnen we u ergens bij helpen?
Onze hulpmiddelen experts staan voor u klaar!

Bel ons
0416 - 377 085
Mail ons
info@orthocor.nl

Snel, effectief en eenvoudig uw houding corrigeren met deze verstelbare houding correctie brace.

Last van spierspanning in uw bovenrug, nek of schouders? Met deze houding corrector kunt u de spieren tot rust brengen. Daarnaast kan een houdingscorrectie scheefgroei en andere rugklachten voorkomen.
Een goede houding is erg belangrijk om rugklachten te voorkomen. Een goede houding zorgt ervoor dat de wervelkolom zijn natuurlijke krommingen behoud en de schouders in de juiste positie staan. Hierdoor functioneert de rug het beste en komt er zo min mogelijk spanning op de wervels, spieren, pezen en zenuwen.
De basis is altijd om ervoor te zorgen dat uw eigen spieren sterk genoeg zijn om de juist houding aan te nemen en deze houding aan te houden. Maar niet voor iedereen is het mogelijk of even gemakkelijk om de juiste houding aan te houden. Zeker tijdens bureauwerk of sporten kan dit lastig zijn. Correctie van de rughouding door middel van brace kan in deze situaties een oplossing zijn.

Maatvoering Houding Correctie Brace

Meet de omvang van uw lichaam net onder de borst. Zie ook de bovenstaande afbeelding.

S: 56 - 78
M: 70 - 98
L: 96 - 124

Kenmerken

Houding Correctie Brace Pro comfort

Deze houding corrector voor de rug en schouder is een van de meest populaire houding- en postuur correctors. De brace heeft een dubbele functie, zowel fysiek als mentaal. Fysiek zorgt de brace door een goede houding lichamelijk ongemakken te voorkomen of te verminderen. Daarnaast helpt de brace mentaal door bewustwording te creëren om een goede houding aan te nemen. Zoals uit onderzoek blijkt geeft een goede houding ook meer zelfvertrouwen.

Door middel van hoogwaardig klittenband is de brace eenvoudig op maat te maken voor een passende ondersteuning. De brace is geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

Het zachte flexibele materiaal is comfortabel onder de oksels. Daarnaast is het materiaal geperforeerd. Zodat het goed ademt en kans op schuren en irritatie kleiner wordt.
Ook is het dunne materiaal ideaal om de corrector onder uw kleren te dragen. Het "onzichtbaar" kunnen dragen onder kleding is een veel gehoorde wens bij dit type brace. Daarom hebben wij daar met de selectie specifiek op gelet.

Samenvatting

 • Geslacht: Unisex
 • Niveau van ondersteuning: Gemiddelde ondersteuning
 • Sluiting: Klittenband met gesp
 • Kan discreet gedragen worden onder kleding.
 • Verstelbaar aan de vóórkant. Dus makkelijk zelf in te stellen.
 • Het materiaal ademt, om zweet en irritatie te voorkomen.
 • Materiaal: Neopreen - Nylon
 • Kleur: Zwart
 • Wassen op maximaal 30 graden (bij voorkeur handwas).
 • Niet geschikt voor de wasdroger
 • Geleverd in een handig hersluitbaar opbergzakje
 • Categorieën: Corrigerende Rugbrace en Schouderbrace

Indicaties

Onder andere te gebruiken bij:
 • Bochel / Kyfose / Kromme rug
 • Rugpijn in de midden- en bovenrug
 • Schouderpijn door een slechte houding
 • Een gebogen houding bij bureau en computer arbeid, zoals studeren.
 • Nekpijn
 • Verlicht spierspanning in de bovenrug, nek en schouders
 • Houdingsproblemen
 • Sleutelbeen ondersteuning
 • Afhangende schouders corrigeren, schouder rechthouder.
 • Creëren van zelfvertrouwen
 • Beter ademen
 • De juiste houding aannemen tijdens het sporten

Gebruiksaanwijzing

 1. Maak de klittenbanden los, maar laat ze wel door de gesp lopen. Doe daarna de brace om de schouders zoals een rugzak.
 2. Trek aan de banden tot uw rug recht is en uw schouders niet meer afhangen.

Hoe lang dragen?

Dit is per situatie verschillende, overleg dit ook met uw behandelend arts of therapeut. In het algemeen kunt u de volgende richtlijn gebruiken.
Goed opbouwen is erg belangrijk. Draag de schouder rug correctie band de eerste dagen 15 tot 30 minuten per dag. Daarna kunt u dit verder opbouwen. Verhoog na een week bijvoorbeeld de draagduur geleidelijk met 15 minuten per dag. Dus u gaat van een half uur naar enkele uren in een paar weken.
In het begin zal de correctie brace onwennig aanvoelen. Ook kan er een trekkend gevoel ontstaan bij uw oksels. Uw lichaam is niet gewend aan deze ondersteuning en houding en moet zich aanpassen. Maar wanneer de klachten erger worden door het dragen. Neem dan altijd contact op met uw behandelend arts.
Ook voor het afbouwen is geen eenduidig antwoord te geven. Wanneer u voelt dat er minder spierspanning is of wanneer uw lichaam zelf weer een goede houding kan aannemen. Kunt u elke dag de band minder lang gebruiken. Om uiteindelijk de band niet meer nodig te hebben.

Alles over een houding correctie brace

Wat doet een correctieband voor de rug en schouders?

Een lichaam dat in balans is, heeft minder kans op ongemakken. Wanneer uw houding niet goed, raakt uw lichaam uit balans en kunnen er dus ongemakken ontstaan.

Steeds meer bureauwerk, mobiele telefoon en computer gebruik zorgt ervoor dat wij meer voorovergebogen zitten. Ook door het toegenomen thuiswerken, waar werkplekken vaak minder goed zijn ingericht dan op kantoor, verslechtert de lichaamshouding van werkend Nederland.

Door een kromme rug en afhangende schouders kunnen klachten aan de spieren, pezen en gewrichten ontstaan. Hierbij valt te denken aan spierspanning, nekpijn, schouderpijn of een vergroeiing van de wervels.

Met een postuur corrector kunt u ervoor zorgen dat uw rug, schouders en nek in balans blijven. Hierdoor is er minder kans op fysieke problemen. Maar ook kunt hierdoor meer energie krijgen en een betere concentratie op uw werk.

Wat is de beste houding corrector?

Het ligt aan uw situatie. Wilt u een lichte ondersteuning met een minimalistisch ontwerp dan is de bovenstaande brace zeer geschikt. Wilt u meer ondersteuning voor de bovenrug dan kunt deze schouderbandage gebruiken. Of indien u meer specifiek ondersteuning voor het sleutelbeen zoekt, kunt u de sleutelbeenbrace gebruiken.
De producten hebben wij op basis van onze jaren lange ervaring met rugbraces geselecteerd en getest. Hierdoor bent u verzekerd van een kwalitatief en goed werkend product.

Houding corrigerende brace kopen voor man of vrouw?

Al onze rugrechters zijn universeel te gebruiken, dus geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

Thuiswerken

Jaar op jaar werken wij steeds meer thuis. Door de coronacrisis is deze trend in een versnelling gekomen. Uit onderzoeken blijkt ook dat mensen na de crisis meer thuis willen blijven werken. Een groot deel van de Nederlanders werkt hierdoor een aantal dagen per week thuis.

Werkplek & Arbo Wet

Conform de Arbo Wet is de werkgever verplicht om een ergonomische werkplek te realiseren kantoor of werkvloer. Zaken die hiervoor kunnen zorgen zijn een verstelbare bureaustoel, monitor en bureau, ergonomisch kussen of een ergonomische muis.

Maar voor een thuiswerkplek bestaat een dergelijke wet niet. En een keukentafel of een bank zijn niet de beste werkplekken. Fysiotherapeuten zien hierdoor ook een toename van mensen met rug-, schouder- en nekklachten. Daarom is aandacht voor ergonomisch thuiswerken erg belangrijk. De houdingscorrector voor schouders en rug kan onderdeel zijn van een verbetering van de thuiswerksituatie.

Is een corrector veilig te gebruiken?

Er is veel wetenschappelijk bewijs dat een goede houding belangrijk is. De brace kan hierbij een effectief hulpmiddel zijn. Het is een hulpmiddel dat meestal een tijdelijke steun is voor uw lichaam. Uiteindelijk is het belangrijk dat uw lichaam zelf de juiste houding kan aannemen en behouden.

Zowel zittend of staand is de corrector te gebruiken. Maar ook tijdens een statische houding zoals bureauwerk of tijdens dynamische bewegingen zoals tijdens sport.

De correctie brace is niet bedoeld voor ernstige postuur- of rugklachten. De brace is bedoeld voor lichte tot matige klachten. Zoals met elke brace raden wij aan om het gebruik hiervan altijd met uw behandelend arts of therapeut te overleggen. Zij kennen uw situatie het beste en kunnen de brace opnemen in een behandelplan.

Ook wanneer uw klachten toenemen door het dragen van de brace dan raden we om te met uw arts of therapeut te bespreken. Blijf dus niet met pijn doorlopen.

Houding corrector voor de rug en schouder kopen bij Orthocor.
5
Rating:
100% of 100
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan.