Anti decubitus matras

Het Anti decubitus matras is een duurzaam en comfortabel anti decubitus matras dat ook gebruikt wordt in de zorgmarkt en medische sector.
Speciale prijs € 649,00 Normale prijs € 675,00

Kunnen we u ergens bij helpen?
Onze hulpmiddelen experts staan voor u klaar!

Bel ons
0416 - 377 085
Mail ons
info@orthocor.nl
De Anti decubitus matras wordt vervaardigd uit een visco elastisch schuim dat uitstekende drukverlagende eigenschappen heeft en preventief kan worden ingezet in een antidecubitusbeleid. Het materiaal vormt zich door druk en lichaamswarmte exact naar de contouren van het lichaam. Op deze wijze worden drukpunten geminimaliseerd en de bloeddoorstroming geoptimaliseerd. Hierdoor zijn deze producten uitermate geschikt voor gebruik in de zorgsector, alsmede de paramedische sector. Het visco elastische schuim heeft een open celstructuur, hetgeen de ventilatie en het herstellend vermogen bevordert. Dit vergemakkelijkt het draaien in de slaap. Het drukverlagende schuim is antibacterieel behandeld en het ligcomfort wordt nagenoeg niet beïnvloed door de omgevingstemperatuur.

Het Anti decubitus matras is een duurzaam en comfortabel drukverlagend matras dat ook gebruikt wordt in de zorgmarkt en medische sector. Het Anti decubitus matras is gebaseerd op drukverlaging op die plaatsen waar de kans op ontstaan van decubitus het grootst is. Het matras is voorzien van extra comfortzones bij de hiel, heup en schouder. De matras is verkrijgbaar met stoffen HCC tijk met antibacteriële werking tegen schimmels, huismijt en bacteriën. Daarnaast is het ook mogelijk dit matras te voorzien van een incontinentiehoes.

Het ventilerende, dampdoorlaatbare doek is blijvend elastisch en veroorzaakt geen harde of valse plooien. Hierdoor worden schuifkrachten tot een minimum beperkt. Door de combinatie van deze factoren is de type 1 matras bij uitstek geschikt voor decubituspreventie en is zelfs curatief tot de 2e gradatie. Het matras is verkrijgbaar in drie varianten;

- Type 1 Zacht
- Type 2 Medium
- Type 3 Hard

De Kern van het type 2 matras bestaat uit een bovenlaag van Sensus traagschuim met een SG waarde van 65 per M3. De toplaag is 7 cm dik. De onderlaag is vervaardigd van CMHR (Combustion Modified High Resilience) schuim met een SG waarde van 55 per M3. De zachte type 1 matras heeft een toplaag van Sensus traagschuim met een SG waarde van 55 per M3

De schuimen hebben een open celstructuur voor een optimale vocht afvoer en ventilatie waardoor het matras niet broeierig wordt.

Beide schuimen die gebruikt worden in het Anti decubitus matras vallen in de groep van brandveilige schuimen. Het matras is brandveilig volgens de hoogste brandnormen.

Hygienic Climate Control®-technologie
Door de open celstructuur van het schuim en de HCC®- technologie biedt de Anti decubitus matras een perfecte balans tussen ventilatie en hygiëne! De HCC® -technologie biedt bovendien bescherming tegen MRSA (Methicillin Resistant Staphylococcus Aureus), huisstofmijt, schadelijke bacteriën, schimmelgroei en onaangename geuren.

Ergocheck®

Objectieve testen hebben uitgewezen dat de drukverlagende eigenschappen van het Anti decubitus matras een preventieve werking hebben op het ontstaan van decubitus. In alle lig- en zithoudingen vermindert de druk waaraan de patiënt wordt blootgesteld. Om deze drukverschillen objectief vast te stellen, wordt gebruik gemaakt van de Ergocheck®. De Ergocheck® meet de lichaamsdruk door middel van een meetdeken die gekoppeld is aan een computer. Deze meetmethode geeft exact de gemiddelde en maximale lichaamsdruk per vierkante centimeter aan. De Ergocheck® is een goedgekeurd meetsysteem door TüV in Duitsland.

Standaard matras
• Hoge belasting van de drukpunten
• Weinig comfort, onrustige slaap
• Verhoogde kans op decubitus
ergocheck standaard matras

Anti decubitus matras
• Optimale drukverlaging
• Hoog comfort, perfecte nachtrust
• Preventief effect
ergocheck m line pro matras

FleXnet-Supportsysteem®

De heupzone van het Anti decubitus matras is voorzien van een FleXnet-Supportsysteem®. Deze maakt het matras extra duurzaam en zorgt zowel in zittende als liggende positie voor extra ondersteuning van uw onderrug en heupen.

Eigenschappen Hoes Anti decubitus matras
• Semi-permeabel polyurethaan doek met anti -bacteriële eigenschappen.
• De polyurethaan coating wordt aangebracht op een sterk en slijtvast nylon basisweefsel.
• Het doek is blijvend elastisch, veroorzaakt geen harde of valse plooien. Hierdoor worden schuifkrachten tot een minimum beperkt.
• De selectieve dampdoorlaatbaarheid in twee richtingen bevordert de geleiding van de lichaamstemperatuur en zorgt voor een optimale afvoer van transpiratievocht. Een broeierig bedklimaat hoort hierdoor voorgoed tot het verleden.
• Testresultaten bevestigen dat het doek 100% vloeistofdicht is.
• Eendelige hoes met een rits aan de korte zijde. (Of vermelding van andere uitvoeringen)
• Door de antibacteriële werking van het doek kan de matras gereinigd worden met een voorgeschreven dosering van vrijwel alle standaard, pH-neutrale, reinigingsmiddelen. Voor desinfectie adviseren wij een oplossing van 70% alcohol

Eigenschappen Anti decubitus matras
• Dikte matras 15 cm
• Leverbaar in diverse lengte en breedte
• Duurzame kwaliteit door de open celstructuur (verstevigde celwand structuur)
• Comfortzones bij de hiel, heup en schouder
• Anti -bacteriele kern
• Bovenlaag 7 cm dik. Materiaal is van Sensus traagschuim met een soortelijkgewicht van 65 kilo per m3 en een indrukkingshardheid (ILD Indentation load deflection) bij 40% indrukking van 60 Newton, +/- 15%, volgens ISO 2939B
• De onderlaag is een CMHR (Combustion Modified High Resilience) schuim en heeft een soortelijkgewicht van 55 kilo per m3 en heeft een indrukkingshardheid (ILD Indentation load deflection) bij 40% indrukking van 120 Newton, +/- 15%, volgens ISO 2939B
• Brandveilig volgens de hoogste brandnormen; o.a. testmethode British Standard BS-5852, deel 2, crib 5.
0
Rating:
0% of 100
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan.
Vaak samen gekocht