Tempur Combimatras 15 cm

Waardering:
67% of 100
Combimatras 15 cm, drukverlagende matras, van Tempur, de traagschuimmatras voor een goede nachtrust...

Kunnen we u ergens bij helpen?
Onze hulpmiddelen experts staan voor u klaar!

Bel ons
0416 - 377 085
Mail ons
info@orthocor.nl
Tempur CombiMatras 15 cm - Deze TEMPUR matras is ontworpen met een 7 cm TEMPUR visco-elastisch temperatuurgevoelig drukverlagend materiaal dat weer gelamineerd is op een 8 cm dikke drukverdelende onderlaag van veerkrachtig polyurethaanschuim. De totale hoogte van het matras is 15 cm. Luchtkanaaltjes tussen de TEMPUR laag en de schuimlaag zorgen voor extra diepe veerkracht en ventilatie in de matras.

De laatste ontwikkeling in slaaptechnologie heeft aangetoond dat een comfortabele en 'lichaamsvriendelijke' matras niet te hard, noch te zacht zou moeten zijn maar meegevend en vooral drukverlagend. De Tempur Combimatras bezit deze kwaliteiten. Ze is gemaakt van visco-elastisch temperatuursgevoelig materiaal met een open celstructuur waardoor de lucht vrij kan circuleren. De Tempur Combimatras past zich aan Uw lichaam aan, terwijl bij een gewone matras uw lichaam zich moet aanpassen aan de matras. Ze vermindert de druk van Uw schouders, heupen, armen, knieën, hielen, enz., waardoor Uw lichaam kan rusten in een spanningsvrije houding. Wanneer U voor het eerst gaat liggen op een Tempur Matras kan ze hard aanvoelen, maar door Uw lichaamswarmte en gewicht verzacht het Tempur Materiaal en vormt het zich naar de omtrekken van Uw lichaam waardoor U een gevoel van gewichtloosheid krijgt. Een klinische studie door het instituut voor Klinische en Fysiologisch Onderzoek in het Lillhagen Ziekenhuis in Zweden vergeleek de Tempur Matras met gewone matrassen. Dit onderzoek toonde aan dat de onderzochte personen gemiddeld 17 keer per nacht draaiden op een Tempur Matras vergeleken met gemiddeld 80-100 keer (!) op een gewone matras. Uit een onderzoek aan de universiteit van Maine in de Verenigde Staten, bleek dat bij kinderen met een leeftijd tussen 5 en 10 jaar er grotere perioden van diepe slaap waren op de Tempur Matras. Deze resultaten tonen aan dat de Tempur Matras de kwaliteit van het slapen bevordert, wat ook zo wordt ervaren door de gebruikers.

Slaapcomfort...Tempur is een materiaal dat werd ontwikkeld door de NASA voor de ruimtevaart in het begin van de jaren 70. Tempur werd gebruikt om de stoelen van ruimtevaarders mee te bekleden om de lancering draaglijker te maken. Het materiaal verlaagt de druk, hierdoor worden de krachten beter verdeeld over het lichaam.

Tempur bestaat uit holle cellen, die niet geheel afgesloten zijn, zodat de lucht in de cellen niet gecomprimeerd wordt als de cellen in elkaar gedrukt worden. Bij kamertemperatuur is Tempur stug. Echter, het materiaal wordt slapper op die plaatsen waar het door de lichaamswarmte wordt verwarmd. Daardoor zal het Tempur zich voegen naar de vorm van het lichaam, waardoor het gewicht van het lichaam beter verdeeld wordt over het contactoppervlak.

In de jaren 90 werd Tempur verder ontwikkeld voor toepassing in matrassen; met name ziekenhuizen maken gebruik van Tempur matrassen om doorliggen en rugklachten te voorkomen. Sinds een paar jaar is Tempur ook voor particulieren verkrijgbaar.

Bij Orthocor.nl hebben we een ruim assortiment Tempur matrassen, Tempur kussens in verschillende maten Bij vragen kan u ons contacteren via onze contactpagina.
3.35
Rating:
67% of 100
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan.
Vaak samen gekocht