keurmerkusp

Gezond zitten met een wiebelkussen of balanskussen!

Omdat mensen met een kantoorbaan het grootste deel van hun dag zittend door brengen, is het aan te raden regelmatig een bewegingspauze te nemen. Dat is in theorie heel eenvoudig maar in de praktijk blijkt dat minder eenvoudig. Daarnaast speelt ook de vraag, hoe zit u op uw stoel? Mensen neigen vaak met hangende schouders een kromme rug, te zitten. Langdurig stilzitten in een foute positie kan leiden tot rugpijn.

Een kort overzicht van enkele niet ergonomische zitposities

wiebelkussen OPGETROKKEN SCHOUDERS
Het onbewust omhoog trekken van de schouders. Hierdoor wordt het bovenste deel van de monnikskapspier volledig overbelast.

Tip:
Driemaal dagelijks de schouders naar achter en onder trekken. Met deze beweging traint u het gevoel voor de juiste houding. Wanneer u deze beweging vaker herhaalt, voelt u vaker dat uw houding verkeerd is en gaat u deze dus sneller corrigeren. Na verloop van tijd gaat dit onbewust.

GEBOGEN HOOFD
Bij een foute positie buigt uw hoofd vaker en langer naar voren, waardoor de belastingdruk in de halswervelkolom hoger wordt. Hierdoor kunnen klachten aan de tussenwervelschijven ontstaan.

Tip:
Stel voor dat het hoofd licht omhoog wordt getrokken aan een lus. Hierdoor neemt het automatisch een rechte houding aan. Een leuk weetje; is dat het zelfbewustzijn en de stemming verbetert met een rechte blik naar voren!

Wiebelkussen bovenkant

Wiebelkussen Balkussen Balanskussen

€ 16,95
Dit wiebelkussen bevordert ontspannen en dynamisch zitten en een gezonde zitpositie. Meer info
SCHEVE HOUDING
Een gespannen nek kan ontstaan door eenzijdige belastingen, welke een scheve houding veroorzaakt. Voorbeelden hiervan zijn; het houden van een telefoon tussen hoofd en schouder en het dragen van een zware tas.

Tip:
Met beide armen een tas voor het lichaam dragen. Nog beter is het gebruik van een rugzak of boodschappentrolley.

Wat te doen bij rugpijn
Degelijke ergonomische stoelen zijn aangepast aan het werk. Deze kwaliteit stoelen zal al geruime tijd in de markt maar toch hebben werknemers nog steeds rugklachten. Een oplossing hiervoor is meer bewegen of meer wiebelen. Het wiebelkussen kan hiervoor zorgen. De zithouding verandert voortdurend en zorgt voor een ontspannen gezonde zithouding. Het kussen is vergelijkbaar met een zitbal. Een wiebelkussen is vaak praktischer, omdat het makkelijker mee te nemen is. Daarom is het balanskussen voor werknemers met een zwakke rug een goed alternatief.

Wiebelkussen 6 Voordelen
- optimalisatie van een rechte zithouding met dit balanskussen
- het gecontroleerd in beweging houden van de tussenwervelschijven
-de zitschijf traint de spieren van rug en buik
- mobiel trainen
- volledige bewegingsmogelijkheden
- comfortabel en betrouwbaar in het gebruik


Koop het wiebelkussen of balanskussen online voor de beste prijs bij orthocor.nl via deze link.