Gezond zitten met een wiebelkussen of balanskussen!

Omdat mensen met een kantoorbaan het grootste deel van hun dag zittend door brengen, is het aan te raden regelmatig een bewegingspauze te nemen. Dat is in theorie heel eenvoudig maar in de praktijk blijkt dat minder eenvoudig. Daarnaast speelt ook de vraag, hoe zit u op uw stoel? Mensen neigen vaak met hangende schouders een kromme rug, te zitten. Langdurig stilzitten in een foute positie kan leiden tot rugpijn. wiebelkussen

Wiebelkussen 6 Voordelen

 • optimalisatie van een rechte zithouding
 • het gecontroleerd in beweging houden van de tussenwervelschijven
 • traint de spieren van rug en buik
 • mobiel trainen
 • volledige bewegingsmogelijkheden
 • comfortabel en betrouwbaar in het gebruik
 1. Wiebelkussen Balkussen Balanskussen
  Waardering:
  95%
  Slechts € 21,95 Normale prijs € 24,95
  Dit wiebelkussen bevordert ontspannen en dynamisch zitten, voor een optimale houdingspositie bij rugklachten. Ook voor beweeglijke mensen of kinderen met ADHD is het balanskussen een uitkomst.
  Actie: nu met 1 gratis pompje.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

  Lees verder

Een kort overzicht van enkele niet ergonomische zitposities

OPGETROKKEN SCHOUDERS

Het onbewust omhoog trekken van de schouders. Hierdoor wordt het bovenste deel van de monnikskapspier volledig overbelast.

Tip:
Driemaal dagelijks de schouders naar achter en onder trekken. Met deze beweging traint u het gevoel voor de juiste houding. Wanneer u deze beweging vaker herhaalt, voelt u vaker dat uw houding verkeerd is en gaat u deze dus sneller corrigeren. Na verloop van tijd gaat dit onbewust.

GEBOGEN HOOFD

Bij een foute positie buigt uw hoofd vaker en langer naar voren, waardoor de belastingdruk in de halswervelkolom hoger wordt. Hierdoor kunnen klachten aan de tussenwervelschijven ontstaan.

Tip:
Stel voor dat het hoofd licht omhoog wordt getrokken aan een lus. Hierdoor neemt het automatisch een rechte houding aan. Een leuk weetje; is dat het zelfbewustzijn en de stemming verbetert met een rechte blik naar voren!

SCHEVE HOUDING

Een gespannen nek kan ontstaan door eenzijdige belastingen, welke een scheve houding veroorzaakt. Voorbeelden hiervan zijn; het houden van een telefoon tussen hoofd en schouder en het dragen van een zware tas.

Tip:
Met beide armen een tas voor het lichaam dragen. Nog beter is het gebruik van een rugzak of boodschappentrolley.

Wat te doen bij rugpijn
Degelijke ergonomische stoelen zijn aangepast aan het werk. Deze kwaliteit stoelen zal al geruime tijd in de markt maar toch hebben werknemers nog steeds rugklachten. Een oplossing hiervoor is meer bewegen of meer wiebelen. Het wiebelkussen kan hiervoor zorgen. De zithouding verandert voortdurend en zorgt voor een ontspannen gezonde zithouding. Het kussen is vergelijkbaar met een zitbal. Een wiebelkussen is vaak praktischer, omdat het makkelijker mee te nemen is. Daarom is het balanskussen voor werknemers met een zwakke rug een goed alternatief.

Koop het wiebelkussen of balanskussen online voor de beste prijs bij orthocor.nl.