Hielspoor

hielspoor Vaak wordt bij hielpijn direct gedacht aan hielspoor, het kan echter ook Peesplaatonsteking zijn, waarbij geen hielspoor hoeft te worden waargenomen. De voetzolen dragen niet alleen het gewicht van ons lichaam, maar dragen ook bij aan het dempen van elke schok, hoe klein ook. Bereiken de voeten echter de grenzen van hun belastingsvermogen, dan zendt het lichaam de eerste waarschuwingssignalen: 10% van de volwassenen lijdt aan hielpijn. Normaal gaan en staan wordt met steeds toenemende hielpijn een kwelling en soms zelfs onmogelijk: de mobiliteit wordt geschaad.

Wat is het?

Vaak zijn een verhoogde druk- en belastingsgevoeligheid de eerste symptomen van een beginnende hielspoor; bij het opstaan ‘s ochtends, na langere tijd zitten of na lichamelijke inspanning. Bij niet behandelen kan dit uitgroeien tot een chronische aandoening. Bij hielspoor is een soort van haakje waarneembaar is onder de hiel (dir wordt ook een spina calcaneï genoemd). Door kalkafzetting aan de hiel heeft dit "haakje" of aanhangsel heeft zich gevormd. Deze afzetting hoeft geen probleem te geven, maar vaak bij overbelasting begint het een irritatie te worden en nemen de klachten geleidelijk aan toe. Door doordat er kleine scheurtje kunnen ontstaan in de pezen, probeert het lichaam dit te herstellen door de aanhechting van de pees aan het bot te verstevigen, waardoor kalkspoor (hielspoor) onstaat.

Hielspoor Hulpmiddelen
 1. Hielspoor Spalk
  Waardering:
  93%
  Speciale prijs € 44,95 Normale prijs € 60,00
  Hielspoor spalk - Deze nachtspalk is een orthese voor de conservatieve en effectieve behandeling van Hielspoor, Plantaire Fasciitis ( peesplaatontsteking ) en Achilles Tendinitis ( Achillespeesontsteking ).

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

  Lees verder
 2. Professionele Hielspoor steunzool
  Waardering:
  73%
  Slechts € 69,95 Normale prijs € 80,00
  Actie: Gratis verzending De Professionele Hielspoor steunzool helpt effectief tegen hielspoor, door demping in de hielzone, ontlast de plantaris pees en geeft ondersteuning aan de afgevlakte of sterk belaste voetholte. Worden per paar geleverd. Lees verder
 3. Hielspoor Sok
  Waardering:
  83%
  Slechts € 34,95 Normale prijs € 40,00
  De hielspoor sok is zeer effectief bij de bestrijding van hielspoor (Fasciitis plantaris), hielpijn en achillespees ontsteking. Eenvoudig in gebruik tijdens periodes van rust en 's nachts om te genezen in gestrekte toestand.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

  Lees verder
 4. Bauerfeind ViscoSpot
  Waardering:
  86%
  Slechts € 34,00 Normale prijs € 44,00
  De nieuwe Viscospot nu leverbaar! Bauerfeind ViscoSpot - visco-elastisch hielkussen met 3 zones voor een verbeterde drukverlichting bij hielpijn en hielspoor. Huidvriendelijk gel materiaal, verschuift niet en kan in elke (sport-)schoen gedragen worden.

  In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

  Lees verder

De oorzaken

Hielspoor is een overbelastingsblessure. Oorzaken van overbelasting zijn;
- hardlopen of tennissen
- uitoefenen van een staand beroep
- intensief wandelen
- schoenen die onvoldoende steun bieden aan de onderzijde
- verkeerde stand van de voet
- verkorting van de kuit- en voetzoolmusculatuur
- lang staan of lopen op een harde bodem.

Behandelingen

De behandelingsmethodes voor hielspoor zijn divers en zonder garanties. Er worden met een aantal behandelingen bij veel mensen resultaten geboekt zoals:
- een goede warming-up
- goed passende schoenen
- visco-elastisch hielkussen
- Hielspoor Zooltjes
- na de training 15-20 minuten koelen met ijs
- een periode van totalen rust
- gipsen
- nachtspalk of hielspoor sok
- Injectie met corticosteroïden en verdoving