Bauerfeind ViscoSpot

Waardering:
86% of 100
De nieuwe Viscospot nu leverbaar! Bauerfeind ViscoSpot - visco-elastisch hielkussen met 3 zones voor een verbeterde drukverlichting bij hielpijn en hielspoor. Huidvriendelijk gel materiaal, verschuift niet en kan in elke (sport-)schoen gedragen worden.

In voorraad Op werkdagen voor 14.00u besteld, volgende dag in huis

Slechts € 34,00 Normale prijs € 44,00

Kunnen we u ergens bij helpen?
Onze hulpmiddelen experts staan voor u klaar!

Bel ons
0416 - 377 085
Mail ons
info@orthocor.nl

ViscoSpot Voelbare ontlasting bij iedere stap.

Bauerfeind ViscoSpot - Visco-elastische hielkussens (inlays, viscoheel) voor onder andere de behandeling van hielspoor. De anatomisch kern, die bestaat uit 3 zones, zorgt voor het ontlasten van de pijnlijke plek onder de hiel. ViscoSpot bestaat uit huidvriendelijk materiaal, verschuift niet en kan in elke (sport-)schoen gedragen worden. Dit hielkussen heeft een lange levensduur.

Indicaties Viscospot

 • Hielspoor (tendopathie van de insertie van de plantaire aponeurose)
 • Artrose van de beengewrichten en bij endoprothesen (ontlasting)
 • Achillodynie – tendomyopathie
 • Haglundse Exostose, Syndroom van Haglund (gedeeltelijke ontlasting)
 • Bij beenlengteverschil tot 1 cm (ter compensatie)
 • Klachten van het achterste deel van de voet

Maatvoering ViscoSpot

Maat - Uitvoering - Schoenmaat
1 - Rechts - 32 tot 40
2 - Rechts - 41 t/m 47
1 - Links - 32 tot 40
2 - Links - 41 t/m 47
1 - Rechts+Links - 32 tot 40
2 - Rechts+Links - 41 t/m 47
Wanneer u de ViscoSpot alleen voor de linker of rechter voet nodig heeft, kiest u de ViscoSpot voor de betreffende voet, voor de andere voet wordt een neutraal hielkussen meegeleverd, zodat er geen beenlengte verschil ontstaat.

Productkenmerken Viscospot

 • Vloeiende overgang van de materiaalzones vermindert de druk op de hiel
 • Witte Zone: zachte zone verlicht bij staan de druk op de pijnlijke hiel
 • Blauwe Zone: stevige zone voor ontlasting van de peesplaat
 • Grijze Zone: vangt de schokken op tijdens het lopen
 • Het venster-oedeem dat bij de gebruikelijke uitsparing optreedt wordt hierdoor vermeden.
 • Viscospot bestaat in een enkelzijdige uitvoering (met een compenserend kussen voor de andere kant) en in een dubbele versie.
 • Ook na langdurig dragen en een hogere belasting blijft de ViscoSpot zijn vorm en functie trouw. Dus worden ook knie-, heup- en bekkengewrichten permanent ontzien.

Werkingsmechanisme Viscospot

 • Het op de plaats van de zgn. hielspoor ingebedde zachtere materiaal (de blauwe en witte zone) zorgt voor een gerichte drukontlasting
 • ViscoSpot vermindert de schokbelasting van het enkel-, knie en heupgewricht en van de wervelkolom

ViscoSpot, Voel u goed, waar u ook loopt.

Als u voor uw beroep urenlang moet lopen en staan, maar ook bij activiteiten in uw vrije tijd (zoals langdurig winkelen, of joggen op een harde ondergrond) worden uw gewrichten sterk belast. Daarbij treden regelmatig de klachten artrose en hielspoor op.

Artrose:
Als gevolg van overbelasting worden eerst de voeten gevoelig. Maar ook alle betrokken gewrichten, spieren en pezen kunnen pijn gaan doen. Vanuit de voet kunnen pijnklachten via de knie en heup tot in de rug uitstralen.

Wat kunt u ertegen doen?
ViscoSpot dempt de schokbelasting bij iedere stap en daarmee de belasting van belangrijke delen van het bewegingsapparaat (enkel, knie, heup, wervelkolom). Dit is des te belangrijker naarmate de knie of heup al slijtageverschijnselen vertonen.

Hielspoor:
Het klachtenbeeld dat in de volksmond hielspoor wordt genoemd, wordt door veel mensen bij iedere stap gevoeld als pijn aan de voor-binnenrand van de hiel. De oorzaak is een prikkeling van een band die aan het hielbeen vast zit. Deze is weer door overbelasting ontstaan, bijvoorbeeld na lang lopen of staan.

Wat kunt u ertegen doen?
ViscoSpot ontlast dit bijzonder drukgevoelige gedeelte. Hierin speelt het gericht gepositioneerde, zachtere materiaal in de blauwe Spot een doorslaggevende rol. De pijn wordt door de zachtere voetbedding bij de hiel duidelijk verminderd.

Schokdemper voor de enkel
Elke stap beïnvloedt niet alleen de enkels, maar ook de benen, de knieën, de heup en de wervelkolom. Zo kan beginnende hielpijn zich in bepaalde omstandigheden verder uitbreiden als deze onbehandeld blijft. ViscoSpot functioneert als een schokdemper voor uw enkels. Het elastische materiaal vangt stootbelastingen op en bestrijdt de pijn. Zo kunt u ook comfortabel blijven lopen.
4.3
Rating:
86% of 100
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan.
Vaak samen gekocht